Holmquist Sign satsar på säljet

Jan Holmquist, vd på Holmquist Sign.

Jan Holmquist, vd på Holmquist Sign.

För Holmquist Sign har corona-året inneburit mindre skyltjobb för hotellen och mer för fastighetsbolagen. Framåt planeras satsningar på försäljningen.

Hur har verksamhetsåret 2020 sett ut?

– Vi har bokslutsår från 1 maj 2020 till 30 april 2021. Bokslutet 2019–2020 var vårt bästa hittills. Vi har ett aktiebolag sedan 60-talet så vi har en lång historia och i år har vi haft det bästa resultatet någonsin. Vi är ganska breda i vårt utbud med skyltar till offentlig miljö med kvalitet istället för pris. Så vi har väl hittat rätt kunder och förutsättningar under förra året för att kunna nå hit. Till exempel har vi gjort skyltar till Östermalm Saluhall och Kulturhuset i Stockholm, säger vd:n Jan Holmquist.

Ser ni något område som har ökat respektive minskat?

– Vi har haft en bra försäljning, vissa segment har på grund av pandemin gått ner till låga nivåer medan vissa har ökat. Under corona har det varit i princip noll jobb inom skyltar till hotell, där vi traditionellt är stora. Däremot har fastighetsbolagen tågat på. Där är vi starka.

Vilka planer har ni framåt?

– Vi kommer att öka vår försäljningsinsats genom att tillsätta nya tjänster. Investeringar i maskiner kommer vi att avvakta med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Lackat och klart för arkmatad inkjet

Canon har i samarbete med Plockmatic tagit fram en sömlös integration mellan Canons arkmatade digitala tryckpressar i varioPRINT iX-serien och Plockmatics DigiCoater Pro 400 HD LED efterbehandlingsmaskin. Kombinationen ska göra att kunderna kan producera högkvalitativa uv-lackade produkter i hög hastighet i ett automatiserat flöde.

Publicerat av: