Holmquist Sign satsar på säljet

PUBLICERAD: 16 december 2020
UPPDATERAD: 16 december
Jan Holmquist, vd på Holmquist Sign.
Jan Holmquist, vd på Holmquist Sign.

För Holmquist Sign har corona-året inneburit mindre skyltjobb för hotellen och mer för fastighetsbolagen. Framåt planeras satsningar på försäljningen.

Hur har verksamhetsåret 2020 sett ut?

– Vi har bokslutsår från 1 maj 2020 till 30 april 2021. Bokslutet 2019–2020 var vårt bästa hittills. Vi har ett aktiebolag sedan 60-talet så vi har en lång historia och i år har vi haft det bästa resultatet någonsin. Vi är ganska breda i vårt utbud med skyltar till offentlig miljö med kvalitet istället för pris. Så vi har väl hittat rätt kunder och förutsättningar under förra året för att kunna nå hit. Till exempel har vi gjort skyltar till Östermalm Saluhall och Kulturhuset i Stockholm, säger vd:n Jan Holmquist.

Ser ni något område som har ökat respektive minskat?

– Vi har haft en bra försäljning, vissa segment har på grund av pandemin gått ner till låga nivåer medan vissa har ökat. Under corona har det varit i princip noll jobb inom skyltar till hotell, där vi traditionellt är stora. Däremot har fastighetsbolagen tågat på. Där är vi starka.

Vilka planer har ni framåt?

– Vi kommer att öka vår försäljningsinsats genom att tillsätta nya tjänster. Investeringar i maskiner kommer vi att avvakta med.

Läs vidare

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Direct Color Systems visar LED-printers på Fespa

Direct Color Systems ska demonstrera sina LED-printers på Fespa. Flatbädden UV-44 DTS släpptes förra året och är en mångsidig printer i mellanformat.
3_4View2_3846-1536x1119

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Zone Systems levererar 50-talsskyltar till tunnelbanestation

Zone Systems i Vadstena fick jobbet att tillverka skyltar i 1950-talsstil när tunnelbanestationen Hötorget i Stockholm restaureras till sitt ursprungsuppförande.
zone-systems

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w