Inprint: ”Bästa på 15 år”

Efongo Imbia, vd för Inprint.

Efongo Imbia, vd för Inprint.

Inprint i Uppsala har haft ett annorlunda år. Det började oroväckande – men slutade på topp, enligt tryckeriets vd Efongo Imbia.

Hur har verksamhetsåret 2020 sett ut?

– Det här året har varit väldigt annorlunda. Det började oroväckande när coronan kom. Vi har i och för sig precis slutit ett större ramavtal med Uppsala kommun, men det blev lite ställtid i mars. Sen gjorde vi större produktioner, bland annat försåg vi Socialstyrelsen med skyddskläder. Men efter det har det rullat på med större projekt och kommunavtal. Som det ser ut kommer det bli det bästa på 15 år. Så det ser fantastiskt ut.

Hur har försäljningen sett ut?

– Det som har gått sämre är våra kunder i eventbranschen. De finns inte kvar. Men vi har en bred kundportfölj så det har inte drabbat oss så hårt. Vi har haft en helhetsentreprenad på skyltar för nybyggen så inom det har vi haft ett bra år eftersom byggbranschen inte har drabbats på det sättet. Även kontorsmaterial har gått bra.

Hur ser planerna ut framåt?

– Vi ska jobba på med de kunder vi har nu i de olika branscherna. Jag tror det kommer se likvärdigt ut som i år med större projekt som ska börja nästa år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta ska visa bredd

Nya maskiner, mjukvaror och efterbehandlingslösningar. Det blir den röda tråden när Konica Minolta laddar inför Sign&Print Connect:
– Vi kommer fortsätta med det vi gjorde på förra Sign&Print Scandinavia där vi slog på stora trumman – att vi är så mycket mer, säger affärsområdeschef Roy Spennare.

Publicerat av: 

Tryckt elektronik på frammarsch

Tryckeribranschen kan göra mer än kommersiella jobb, förpackningar eller affischer i storformat. Tryckt elektronik är en miljardindustri och blir alltmer i fokus, särskilt tryckta och flexibla sensorer. Sign&Print frågar Matthew Dyson, teknikanalytiker på ID Tech Ex, om vilka tryckeriföretag som skulle kunna dra nytta av denna utveckling, och vilken kunskap som krävs.

Publicerat av: