Inprint: ”Bästa på 15 år”

PUBLICERAD: 16 december 2020
UPPDATERAD: 16 december
Efongo Imbia, vd för Inprint.
Efongo Imbia, vd för Inprint.

Inprint i Uppsala har haft ett annorlunda år. Det började oroväckande – men slutade på topp, enligt tryckeriets vd Efongo Imbia.

Hur har verksamhetsåret 2020 sett ut?

– Det här året har varit väldigt annorlunda. Det började oroväckande när coronan kom. Vi har i och för sig precis slutit ett större ramavtal med Uppsala kommun, men det blev lite ställtid i mars. Sen gjorde vi större produktioner, bland annat försåg vi Socialstyrelsen med skyddskläder. Men efter det har det rullat på med större projekt och kommunavtal. Som det ser ut kommer det bli det bästa på 15 år. Så det ser fantastiskt ut.

Hur har försäljningen sett ut?

– Det som har gått sämre är våra kunder i eventbranschen. De finns inte kvar. Men vi har en bred kundportfölj så det har inte drabbat oss så hårt. Vi har haft en helhetsentreprenad på skyltar för nybyggen så inom det har vi haft ett bra år eftersom byggbranschen inte har drabbats på det sättet. Även kontorsmaterial har gått bra.

Hur ser planerna ut framåt?

– Vi ska jobba på med de kunder vi har nu i de olika branscherna. Jag tror det kommer se likvärdigt ut som i år med större projekt som ska börja nästa år.

Läs vidare

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Direct Color Systems visar LED-printers på Fespa

Direct Color Systems ska demonstrera sina LED-printers på Fespa. Flatbädden UV-44 DTS släpptes förra året och är en mångsidig printer i mellanformat.
3_4View2_3846-1536x1119

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Zone Systems levererar 50-talsskyltar till tunnelbanestation

Zone Systems i Vadstena fick jobbet att tillverka skyltar i 1950-talsstil när tunnelbanestationen Hötorget i Stockholm restaureras till sitt ursprungsuppförande.
zone-systems

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w