Sigraphic ska nå förpackningsindustrin

PUBLICERAD: 22 december 2020
UPPDATERAD: 22 december
Robert Johansson hos Sigraphic ställer ut på Sign&Print Connect, 9-11 februari. Foto: Claes Nordström

Återförsäljaren Sigraphic satsar på produkter riktade mot förpacknings- och etikettområdet när de ställer ut på Sign&Print Connect.

Sigraphic betonar vikten av att synas i framtiden. När företaget demonstrerar produkter på Sign&Print Connect 9-11 februari är det tre paket, eller inriktningar om man så vill, som står i fokus.

Printrar och plottrar

Robert Johansson hos Sigraphic berättar att det blir demonstrationer av etikett- och rullprintrar samt skärplottrar som kommer synliggöras extra mycket i företagets sortiment:

– De två första paketen är mot förpackningsindustrin. Postmark och Iecho-plottern är för att göra sina helt egna förpackningar. Rulle till rulle-printern Astro MC1 med Memjet är en snabb och väldigt prisvärd etikettprinter, och ihop med rulle till rulle-plottern Valoy Petit så är det bara fantasin som sätter stopp för hur din etikett skall se ut. Systemen är prisvärda alternativ mot andra lite större aktörer på marknaden.

POSTMARK AP1170 printer skriver ut på exempelvis kartong och kuvert. Foto: Sigraphic
Kreativa förpackningar

Företaget kommer också framhäva OKI:s white toner printrar. Enligt Robert Johansson gör de det möjligt att till exempel göra väldigt kreativa förpackningar på färgat media.

– Med de lite mindre modellerna möjliggör man även att kunna göra tryck på till exempel en svart t-tröja.

”Ett uppdämt behov”

Målet med Sigraphics utställning är att nå förpackningsindustrin samt promotionsektorn i Sverige.

– Vi tror att det är ett uppdämt behov av att förnya sig och hitta andra marknader hos våra kunder. Då behöver de prisvärda lösningar. Så vår stora förväntan är att vi på ett bra sätt kommer synas i dessa branscher, säger Robert Johansson.

Läs vidare

Världspremiär för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på Drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en ny egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

De lockar med 16 förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda 16 olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
image005

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke