De visar tre produktlinjer på mässan

Markus Ryberg och Magnus Haugerud står redo för kontakt med kunder på Connect. Foto: Pressbild

Återförsäljaren Signtools tar nyheter som textiltransfer och en frigolitskärare till besökarna. Industriella 3d-skrivare för stora print står också i rampljuset.

Signtools erbjuder handplockade produkter för grafisk produktion. Under Sign&Print Connect utlovar företaget spännande produktlanseringar och intressanta seminarier, enligt vd:n Markus Ryberg.

– Vi hoppas verkligen att branschen kommer att ta till sig det här nya formatet och faktiskt ta sig tid att besöka mässan precis som man alltid gjort, även om man nu gör det från kontoret eller hemifrån.

Världsnyheter på mässan

Markus Ryberg säger att de är extra stolta att få presentera textiltransfer från italienska B-FLEX. Det handlar om en ny smidig och tunn folie, 80 micron tjock.

– 140 grader och endast 4 sekunder är det som krävs för att applicera GIMME5 EVO på alla typer av plagg. Att den även tål att tvättas i 90 grader väldigt många gånger säger en del om kvalitén, säger han och kan också berätta att det lanseras fler produkter från B-FLEX inom textiltransfer som har världspremiär under mässan.

Den stora 3d-skrivaren, T3500, har en byggvolym upp till 2,1 meter i höjd och en meter i diameter. Foto: Pressbild

– Mycket spännande, kul och hedrande tycker vi.

Industriella 3d-skrivare

Signtools visar också industriella 3d-skrivare från holländska Tractus 3D. 3d-skrivarna använder FDM-teknik (Fused Deposition Modeling) som bygger upp lager på lager av tunna trådar av termoplast. Den största modellen, T3500, har en byggvolym upp till 2,1 meter i höjd och 1 meter i diameter.

Markus Ryberg säger att Tractus 3D skriver ut i hög upplösning och kräver minimalt med efterbearbetning, något som annars brukar vara tidskrävande.

– Precisionen är på hela 10 micron och den har en printhastighet på upp till 300 millimeter per sekund vilket är unikt för FDM-teknik.

Kompakt frigolitskärare

Signtools kommer också demonstrera en helt ny frigolitskärare. Nyheten beskrivs av Markus Ryberg som en kompakt, lättanvänd och kul produkt för att tillverka skyltar, profilbokstäver och dekorationer i frigolit.

– Med vår frigolitskärare Obelisk NEXT kan alla enkelt tillverka snygga skyltar med möjlighet till bra marginaler och bra intjäning.

Signtools är en del av AddExport Sweden AB och grundades av Magnus Haugerud och Markus Ryberg.

Signtools visar en frigolitskärare för skylttillverkning. Foto: Pressbild

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Ny studie: Så upplever företag hållbarhetsarbetet

56 procent av tillfrågade europeiska företag upplever det som kämpigt att göra gröna investeringar eftersom andra affärsproblem ses som mer krävande. Och bara en tredjedel av företagens chefer ser den digitala transformationen som en möjliggörare för mer hållbara affärsmetoder. Det framgår i en ny Ricoh-studie.

Publicerat av: 

Canon sätter standard för CAD-utskrifter

Canons nya storformatsskrivare för CAD-ritningar och affischutskrifter i färg täpper till luckan tillverkaren haft när det gäller att nå kunder i låg- och mellansegmentet.
– Man har tagit de bästa bitarna från Canons produktionsperspektiv och gjort det i en ny smidig kompakt lösning. Den här kommer vi definitivt se mer av på marknaden i sitt segment, säger Matteus Celinski, Sverigechef hos Canon.

Publicerat av: