De visar tre produktlinjer på mässan

PUBLICERAD: 20 januari 2021
UPPDATERAD: 20 januari
Markus Ryberg och Magnus Haugerud står redo för kontakt med kunder på Connect. Foto: Pressbild

Återförsäljaren Signtools tar nyheter som textiltransfer och en frigolitskärare till besökarna. Industriella 3d-skrivare för stora print står också i rampljuset.

Signtools erbjuder handplockade produkter för grafisk produktion. Under Sign&Print Connect utlovar företaget spännande produktlanseringar och intressanta seminarier, enligt vd:n Markus Ryberg.

– Vi hoppas verkligen att branschen kommer att ta till sig det här nya formatet och faktiskt ta sig tid att besöka mässan precis som man alltid gjort, även om man nu gör det från kontoret eller hemifrån.

Världsnyheter på mässan

Markus Ryberg säger att de är extra stolta att få presentera textiltransfer från italienska B-FLEX. Det handlar om en ny smidig och tunn folie, 80 micron tjock.

– 140 grader och endast 4 sekunder är det som krävs för att applicera GIMME5 EVO på alla typer av plagg. Att den även tål att tvättas i 90 grader väldigt många gånger säger en del om kvalitén, säger han och kan också berätta att det lanseras fler produkter från B-FLEX inom textiltransfer som har världspremiär under mässan.

Den stora 3d-skrivaren, T3500, har en byggvolym upp till 2,1 meter i höjd och en meter i diameter. Foto: Pressbild

– Mycket spännande, kul och hedrande tycker vi.

Industriella 3d-skrivare

Signtools visar också industriella 3d-skrivare från holländska Tractus 3D. 3d-skrivarna använder FDM-teknik (Fused Deposition Modeling) som bygger upp lager på lager av tunna trådar av termoplast. Den största modellen, T3500, har en byggvolym upp till 2,1 meter i höjd och 1 meter i diameter.

Markus Ryberg säger att Tractus 3D skriver ut i hög upplösning och kräver minimalt med efterbearbetning, något som annars brukar vara tidskrävande.

– Precisionen är på hela 10 micron och den har en printhastighet på upp till 300 millimeter per sekund vilket är unikt för FDM-teknik.

Kompakt frigolitskärare

Signtools kommer också demonstrera en helt ny frigolitskärare. Nyheten beskrivs av Markus Ryberg som en kompakt, lättanvänd och kul produkt för att tillverka skyltar, profilbokstäver och dekorationer i frigolit.

– Med vår frigolitskärare Obelisk NEXT kan alla enkelt tillverka snygga skyltar med möjlighet till bra marginaler och bra intjäning.

Signtools är en del av AddExport Sweden AB och grundades av Magnus Haugerud och Markus Ryberg.

Signtools visar en frigolitskärare för skylttillverkning. Foto: Pressbild

 

Läs vidare

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2