HP: ”Det blir en spännande vår”

PUBLICERAD: 21 januari 2021
UPPDATERAD: 21 januari
HP Latex-skrivarserie visas upp under Sign&Print Connect. Foto: Pressbild

Latexskrivare som innefattar både rullskrivare som hybrid och planskrivare. Det står i fokus för HP när de visar upp delar ur sin produktportfölj från marknads- och utvecklingscentret i Barcelona, under Sign&Print Connect.

För många, så även för skrivartillverkaren HP, har 2020 varit ett annorlunda år med Covid-19. Nu ser skrivartillverkaren fram emot ett nytt sätt att möta kunder på genom Sign&Print Connect.

Marcus Wollard, ansvarig för affärsområdet storformatsproduktion i Sverige, Finland och Baltikum.

– Det är spännande med nytt digitalt forum som möjliggör att nå ut och prata med många besökare samtidigt. Vi kommer, via videolänk, demonstrera och visa HP:s produkter direkt från vårt marknads- och utvecklingscenter i Barcelona, berättar Marcus Wollard, affärsansvarig för området storformatsproduktion i Sverige, Finland och Baltikum.

Latex-skrivarserie i fokus

Ur företagets stora produktportfölj för den grafiska marknaden har de valt att plocka fram och fokusera på HP:s Latex-skrivarserie, som innefattar både rullskrivare som hybrid och planprinter, menar Marcus Wollard.

– HP Latex-skrivarserien är den mest miljövänliga skrivarserien som finns på marknaden. HP:s fjärde generation latexbläck, är som tidigare, vattenbaserat och innehåller inga giftiga eller miljöfarliga ämnen. Detta gör det enkelt och tryggt för våra användare och kunder, att jobba med skrivaren och utskrifterna, säger Marcus Wollard och fortsätter:

– HP Latex tydliga miljöfördelar gör att den lämpar sig väl i inomhusapplikationer i krävande miljöer som exempelvis sjukhus, barn och fritidsområden. Latexbläcket är väldigt flexibelt och mångsidigt och lämpar sig väl på en stor mängd olika applikationer både för utomhusbruk och inomhusbruk.

Vad gäller försäljningen och installationer av dessa maskiner har året, trots sina utmaningar, sett bra ut.

– Covid-19 har satt sin stora prägel för hela världen 2020, och så även för den grafiska marknaden. Försäljningsmässigt så behåller HP sitt ledarskap som en av marknadens största tillverkare som sålt flest digitala produktionsstorformatskrivare under 2020.

Ser fram emot att träffa kunder

Nu ser företaget fram emot att träffa massor av intressanta och roliga kunder, berättar Marcus Wollard, och syftar på både befintliga som nya. Framåt tror han att virtuella event kommer fortsätta att vara ett sätt att mötas på.

– Alla företag och marknader kommer behöva fortsätta jobba mera virtuellt och på distans i framtiden, så även den grafiska marknaden. Jag tror att virtuella event kommer vi nog se som en naturlig del framöver, som ett bra komplement till fysiska mässor och utställningar.

HP Latex R2000Plus skrivare. Foto: Pressbild
”Det blir en spännande vår”

HP:s strategi inför 2021 är tydligt – att fortsätta skapa teknik för alla:

– HP vision är att skapa teknik som gör livet bättre för alla, överallt – alla personer, verksamheter och alla samhällen runt om i världen. För affärsområdet storformat här på HP Sverige, innebär det att fortsätta marknadsföra, sälja och informera om HP Latexskrivarserie – den mest miljövänliga skrivarserien på marknaden. Det blir en spännande och intressant vår, avslutar Marcus Wollard.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1