HP: ”Det blir en spännande vår”

HP Latex-skrivarserie visas upp under Sign&Print Connect. Foto: Pressbild

Latexskrivare som innefattar både rullskrivare som hybrid och planskrivare. Det står i fokus för HP när de visar upp delar ur sin produktportfölj från marknads- och utvecklingscentret i Barcelona, under Sign&Print Connect.

För många, så även för skrivartillverkaren HP, har 2020 varit ett annorlunda år med Covid-19. Nu ser skrivartillverkaren fram emot ett nytt sätt att möta kunder på genom Sign&Print Connect.

Marcus Wollard, ansvarig för affärsområdet storformatsproduktion i Sverige, Finland och Baltikum.

– Det är spännande med nytt digitalt forum som möjliggör att nå ut och prata med många besökare samtidigt. Vi kommer, via videolänk, demonstrera och visa HP:s produkter direkt från vårt marknads- och utvecklingscenter i Barcelona, berättar Marcus Wollard, affärsansvarig för området storformatsproduktion i Sverige, Finland och Baltikum.

Latex-skrivarserie i fokus

Ur företagets stora produktportfölj för den grafiska marknaden har de valt att plocka fram och fokusera på HP:s Latex-skrivarserie, som innefattar både rullskrivare som hybrid och planprinter, menar Marcus Wollard.

– HP Latex-skrivarserien är den mest miljövänliga skrivarserien som finns på marknaden. HP:s fjärde generation latexbläck, är som tidigare, vattenbaserat och innehåller inga giftiga eller miljöfarliga ämnen. Detta gör det enkelt och tryggt för våra användare och kunder, att jobba med skrivaren och utskrifterna, säger Marcus Wollard och fortsätter:

– HP Latex tydliga miljöfördelar gör att den lämpar sig väl i inomhusapplikationer i krävande miljöer som exempelvis sjukhus, barn och fritidsområden. Latexbläcket är väldigt flexibelt och mångsidigt och lämpar sig väl på en stor mängd olika applikationer både för utomhusbruk och inomhusbruk.

Vad gäller försäljningen och installationer av dessa maskiner har året, trots sina utmaningar, sett bra ut.

– Covid-19 har satt sin stora prägel för hela världen 2020, och så även för den grafiska marknaden. Försäljningsmässigt så behåller HP sitt ledarskap som en av marknadens största tillverkare som sålt flest digitala produktionsstorformatskrivare under 2020.

Ser fram emot att träffa kunder

Nu ser företaget fram emot att träffa massor av intressanta och roliga kunder, berättar Marcus Wollard, och syftar på både befintliga som nya. Framåt tror han att virtuella event kommer fortsätta att vara ett sätt att mötas på.

– Alla företag och marknader kommer behöva fortsätta jobba mera virtuellt och på distans i framtiden, så även den grafiska marknaden. Jag tror att virtuella event kommer vi nog se som en naturlig del framöver, som ett bra komplement till fysiska mässor och utställningar.

HP Latex R2000Plus skrivare. Foto: Pressbild

”Det blir en spännande vår”

HP:s strategi inför 2021 är tydligt – att fortsätta skapa teknik för alla:

– HP vision är att skapa teknik som gör livet bättre för alla, överallt – alla personer, verksamheter och alla samhällen runt om i världen. För affärsområdet storformat här på HP Sverige, innebär det att fortsätta marknadsföra, sälja och informera om HP Latexskrivarserie – den mest miljövänliga skrivarserien på marknaden. Det blir en spännande och intressant vår, avslutar Marcus Wollard.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Ny studie: Så upplever företag hållbarhetsarbetet

56 procent av tillfrågade europeiska företag upplever det som kämpigt att göra gröna investeringar eftersom andra affärsproblem ses som mer krävande. Och bara en tredjedel av företagens chefer ser den digitala transformationen som en möjliggörare för mer hållbara affärsmetoder. Det framgår i en ny Ricoh-studie.

Publicerat av: 

Canon sätter standard för CAD-utskrifter

Canons nya storformatsskrivare för CAD-ritningar och affischutskrifter i färg täpper till luckan tillverkaren haft när det gäller att nå kunder i låg- och mellansegmentet.
– Man har tagit de bästa bitarna från Canons produktionsperspektiv och gjort det i en ny smidig kompakt lösning. Den här kommer vi definitivt se mer av på marknaden i sitt segment, säger Matteus Celinski, Sverigechef hos Canon.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]