Epson presenterar maskinnyheter

Richard Garp, business account manager, hos Epson. Foto: Privatbild

Skrivarlösningar för skylt- och textilproduktion. Det kommer stå i fokus i Epsons digitala monter.
– Vi ser detta som ett mycket bra forum för att få möjligheten att visa upp flera av de nyheter som vi har lanserat nu under hösten, säger Epsons Richard Garp.

Under Sign&Print Connect kommer skrivartillverkaren Epson visa ett brett utbud av skrivarlösningar för framför allt skylt- och textilproduktion.

– Vi ser detta som ett mycket bra forum för att få möjligheten att visa upp flera av de nyheter som vi lanserade i höstas. På Epsons sida kommer vi att visa upp sortimentet, och för demos av olika produkter kommer vi att hänvisa till våra återförsäljares sidor så som Color Systems, NI Solutions, Folier och Signcom som vi nyligen startat ett samarbete med, säger Richard Garp, Business Account Manager Epson.

Lanseringar i höstas

På företagets montersida kommer höstens största nyheter som uv-led flatbäddsskrivaren SureColor SC-V7000 och Epsons första storformatsskrivare med resinbläck SureColor SC-R5000, att presenteras enligt Richard Garp.

– Detta ser vi som de viktigaste lanseringarna vi gjort under hösten då de kompletterar vårt utbud mot skyltmakare. Vi hoppas också kunna visa SC-V7000 samt SC-R5000 hos Color Systems samt SC-R5000 hos NI Solutions och Signcom.

Epson visar upp sin allra första flatbäddsskrivare, SureColor SC-V7000. Foto: Epson

SC-V7000 är företagets första uv-led flatbäddsskrivare, vilken kan producera utskrifter i upp till 2,5 x 1,25 meter och skriva ut utan förbehandling på ett brett spektrum av underlag.

– SC-V7000 är en prisvärd, mångsidig och effektiv skrivare som stolt markerar Epsons inträde på flatbäddsmarknaden, säger Richard Garp om maskinen.

Resinbläck i storformatsskrivare

SC-R5000 är en 64-tumsskrivare som arbetar med vattenbaserat resinbläck och kommer med Epsons PrecisionCore Micro TFP-skrivhuvud.

– Det nya 6-färgs UltraChrome resinbläcket är ett luktfritt, vattenbaserat resinbläck och är lämpligt för användning i alla typer av miljöer som skolor, sjukhus, hotell och inomhusanläggningar. Skrivaren finns med 1,5 liters bulkbläck för medelstora utskriftsvolymer och med tre liters bulkbläck för höga utskriftsvolymer, tillägger Richard Garp.

Storformatsskrivaren SC-R5000. Foto: Epson

Vill nå ut till ännu fler

Epson har höga förväntningar på Sign&Print Connect och ser fram emot ett bra forum för att visa upp sina produkter för marknaden – framför allt årets nyheter.

– Det är ett nytt format för Sign&Print och vi tycker det ska bli spännande att se hur det hela fungerar. Vi är övertygade att vi kan nå ut till ännu fler än vid en vanlig mässa via detta online-expo och hoppas också på ett stort antal intresseanmälningar, avslutar Richard Garp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: