Epson presenterar maskinnyheter

PUBLICERAD: 25 januari 2021
UPPDATERAD: 25 januari
Richard Garp, business account manager, hos Epson. Foto: Privatbild

Skrivarlösningar för skylt- och textilproduktion. Det kommer stå i fokus i Epsons digitala monter.
– Vi ser detta som ett mycket bra forum för att få möjligheten att visa upp flera av de nyheter som vi har lanserat nu under hösten, säger Epsons Richard Garp.

Under Sign&Print Connect kommer skrivartillverkaren Epson visa ett brett utbud av skrivarlösningar för framför allt skylt- och textilproduktion.

– Vi ser detta som ett mycket bra forum för att få möjligheten att visa upp flera av de nyheter som vi lanserade i höstas. På Epsons sida kommer vi att visa upp sortimentet, och för demos av olika produkter kommer vi att hänvisa till våra återförsäljares sidor så som Color Systems, NI Solutions, Folier och Signcom som vi nyligen startat ett samarbete med, säger Richard Garp, Business Account Manager Epson.

Lanseringar i höstas

På företagets montersida kommer höstens största nyheter som uv-led flatbäddsskrivaren SureColor SC-V7000 och Epsons första storformatsskrivare med resinbläck SureColor SC-R5000, att presenteras enligt Richard Garp.

– Detta ser vi som de viktigaste lanseringarna vi gjort under hösten då de kompletterar vårt utbud mot skyltmakare. Vi hoppas också kunna visa SC-V7000 samt SC-R5000 hos Color Systems samt SC-R5000 hos NI Solutions och Signcom.

Epson visar upp sin allra första flatbäddsskrivare, SureColor SC-V7000. Foto: Epson

SC-V7000 är företagets första uv-led flatbäddsskrivare, vilken kan producera utskrifter i upp till 2,5 x 1,25 meter och skriva ut utan förbehandling på ett brett spektrum av underlag.

– SC-V7000 är en prisvärd, mångsidig och effektiv skrivare som stolt markerar Epsons inträde på flatbäddsmarknaden, säger Richard Garp om maskinen.

Resinbläck i storformatsskrivare

SC-R5000 är en 64-tumsskrivare som arbetar med vattenbaserat resinbläck och kommer med Epsons PrecisionCore Micro TFP-skrivhuvud.

– Det nya 6-färgs UltraChrome resinbläcket är ett luktfritt, vattenbaserat resinbläck och är lämpligt för användning i alla typer av miljöer som skolor, sjukhus, hotell och inomhusanläggningar. Skrivaren finns med 1,5 liters bulkbläck för medelstora utskriftsvolymer och med tre liters bulkbläck för höga utskriftsvolymer, tillägger Richard Garp.

Storformatsskrivaren SC-R5000. Foto: Epson
Vill nå ut till ännu fler

Epson har höga förväntningar på Sign&Print Connect och ser fram emot ett bra forum för att visa upp sina produkter för marknaden – framför allt årets nyheter.

– Det är ett nytt format för Sign&Print och vi tycker det ska bli spännande att se hur det hela fungerar. Vi är övertygade att vi kan nå ut till ännu fler än vid en vanlig mässa via detta online-expo och hoppas också på ett stort antal intresseanmälningar, avslutar Richard Garp.

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Senaste nytt

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon visade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell