Epson presenterar maskinnyheter

PUBLICERAD: 25 januari 2021
UPPDATERAD: 25 januari
Richard Garp, business account manager, hos Epson. Foto: Privatbild

Skrivarlösningar för skylt- och textilproduktion. Det kommer stå i fokus i Epsons digitala monter.
– Vi ser detta som ett mycket bra forum för att få möjligheten att visa upp flera av de nyheter som vi har lanserat nu under hösten, säger Epsons Richard Garp.

Under Sign&Print Connect kommer skrivartillverkaren Epson visa ett brett utbud av skrivarlösningar för framför allt skylt- och textilproduktion.

– Vi ser detta som ett mycket bra forum för att få möjligheten att visa upp flera av de nyheter som vi lanserade i höstas. På Epsons sida kommer vi att visa upp sortimentet, och för demos av olika produkter kommer vi att hänvisa till våra återförsäljares sidor så som Color Systems, NI Solutions, Folier och Signcom som vi nyligen startat ett samarbete med, säger Richard Garp, Business Account Manager Epson.

Lanseringar i höstas

På företagets montersida kommer höstens största nyheter som uv-led flatbäddsskrivaren SureColor SC-V7000 och Epsons första storformatsskrivare med resinbläck SureColor SC-R5000, att presenteras enligt Richard Garp.

– Detta ser vi som de viktigaste lanseringarna vi gjort under hösten då de kompletterar vårt utbud mot skyltmakare. Vi hoppas också kunna visa SC-V7000 samt SC-R5000 hos Color Systems samt SC-R5000 hos NI Solutions och Signcom.

Epson visar upp sin allra första flatbäddsskrivare, SureColor SC-V7000. Foto: Epson

SC-V7000 är företagets första uv-led flatbäddsskrivare, vilken kan producera utskrifter i upp till 2,5 x 1,25 meter och skriva ut utan förbehandling på ett brett spektrum av underlag.

– SC-V7000 är en prisvärd, mångsidig och effektiv skrivare som stolt markerar Epsons inträde på flatbäddsmarknaden, säger Richard Garp om maskinen.

Resinbläck i storformatsskrivare

SC-R5000 är en 64-tumsskrivare som arbetar med vattenbaserat resinbläck och kommer med Epsons PrecisionCore Micro TFP-skrivhuvud.

– Det nya 6-färgs UltraChrome resinbläcket är ett luktfritt, vattenbaserat resinbläck och är lämpligt för användning i alla typer av miljöer som skolor, sjukhus, hotell och inomhusanläggningar. Skrivaren finns med 1,5 liters bulkbläck för medelstora utskriftsvolymer och med tre liters bulkbläck för höga utskriftsvolymer, tillägger Richard Garp.

Storformatsskrivaren SC-R5000. Foto: Epson
Vill nå ut till ännu fler

Epson har höga förväntningar på Sign&Print Connect och ser fram emot ett bra forum för att visa upp sina produkter för marknaden – framför allt årets nyheter.

– Det är ett nytt format för Sign&Print och vi tycker det ska bli spännande att se hur det hela fungerar. Vi är övertygade att vi kan nå ut till ännu fler än vid en vanlig mässa via detta online-expo och hoppas också på ett stort antal intresseanmälningar, avslutar Richard Garp.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1