Europapremiärer i textilväg

PUBLICERAD: 25 januari 2021
UPPDATERAD: 25 januari
– De kompletta lösningar vi presenterar är väl beprövade, säger Richard Rindelaub. Foto: Pressbild

Under temat textiltryck presenterar Folier.se material och utrustning för mässpubliken. Richard Rindelaub hoppas att företaget också kan visa upp helt nya produkter.
­– Vi hoppas också att kunna presentera några premiärer för Europa, men det är inte riktigt klart än.

Den röda tråden för återförsäljaren Folier.se, som erbjuder tryckmaskiner och tillbehör, blir textiltryck på Sign&Print Connect:

– I år kommer vårt tema vara textiltryck, där vi har ett brett sortiment av material och utrustning från ledande tillverkare som innefattar transferskrivare, DTG, transferpressar, sublimering, skärplottrar och material med mera, säger Richard Rindelaub och förtydligar:

– Vi kommer som sagt att fokusera på textiltryck i år. Vi kommer att visa produkter som knyter an till detta, och demonstrera i våra webbinarier hur enkelt det kan vara att producera mer avancerade tryck för textil.

I demorummet hos Folier.se visas både maskiner och vad som kan produceras. Foto: Pressbild

Vad utmärker dessa produkter?

– De kompletta lösningar vi presenterar är väl beprövade. Vi vet att de fungerar, att hård- och mjukvara funkar ihop och så vidare, och mycket av vårt fokus ligger på användarvänlighet. Det ska inte behöva vara krångligt.

Richard Rindelaub säger att Connect-mässan, som arrangeras för första gången, är ett spännande koncept och han ser fram emot att testa något nytt.

– Vi hoppas att vi kan nå ut till både nya och befintliga kunder och visa dem hur vi kan göra deras produktion av tryck enklare genom att demonstrera olika processer och material för detta.

 

Läs vidare

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

Forslinds tryckeri växer med textil- och dekaltryck

Forslinds tryckeri i jämtländska Hammarstrand har utökat verksamheten. Nu behöver de lokala företagen inte vända sig utanför kommunen för hjälp med textiltryck och dekalproduktion.
FotoJet-(3)

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera