Skrivarfamiljer för ark och rullmedia  

PUBLICERAD: 25 januari 2021
UPPDATERAD: 25 januari
Agfa visar upp sitt maskinsortiment för att skriva ut på ark- och rullmaterial. Foto: Agfa

Agfa laddar inför Connect-mässan med produktfamiljer som innefattar hybridskrivare för både styva material och rullmedia, planprintrar med rulloption och mjukvaran Asanti. Den stora maskinnyheten i utställningen blir Oberon RTR3300.

Anders Österberg, försäljningsansvarig hos Agfa Graphics i Sverige säger att den röda tråden på Sign&Print Connect blir seminarier om det stora utbudet av produktfamiljer som företaget har till sitt förfogande. Anapurna-sortimentet sträcker sin från 1,65 till 3,2 meter breda maskiner. De är hybridskrivare med led-härdning för styva och flexibla material, även värmekänsliga sådana. I serien finns också en 3,2 meter ren rulle till rulle-skrivare.

Jeti Tauro-serien visas också, den största är en 3,3 meters bredd hybridskrivare med led-teknik. Den kan fås med upp till åtta bläckkanaler med vitt och primer som tillval. Jeti Tauro H3300 LED S är det senaste maskinsläppet från Agfa. Bokstaven S i namnet på denna instegsmodell står för standard och den har sex bläckkanaler. Topphastigheten är 302 kvadratmeter i timmen, men maskinen kan uppgraderas för att komma upp i samma hastigheter som flaggskeppsmodellens 453 kvadratmeter i timmen.

Planskrivarna som visas på mässan är Jeti Mira och FB 2540i LED.

Rullskrivare får extra fokus

Rullskrivaren med led-härdning, Oberon RTR3300, är Agfas stora nyhet.

– Det är en rulle till rulle- skrivare som kombinerar hög utskriftshastighet med fantastisk utskriftskvalité till ett vettigt pris, säger han och tillägger att den kan printa 2 x 1,6 meter rullar och finns i fyra färger plus vitt eller i konfigurationen sex färger.

Anders Österberg, försäljningsansvarig hos Agfa Graphics i Sverige. Foto: Privatbild

Anders Österberg summerar maskinutbudet med att Agfas har skrivare för det mindre tryckeriet, men också för de som kräver lösningar för hög produktion av skivor eller rullmaterial med full automation:

– Led-härdningsteknik gör att Agfas skrivare kan hantera tunna och värmekänsliga material och tekniken är väldigt energisparande. Sedan lägger dessa skrivare på uv-bläcket i ett väldigt tunt lager så kunden får ut många kvadratmeter per liter bläck.

Ripp-lösning och mer

På mjukvarusidan demonstreras mjukvaran Asanti som är så mycket mer än bara en ripp, enligt Österberg:

– Det är en Web 2 print-lösning som har sitt ursprung in den kraftfullare Apogee-mjukvaran. En annan fördel är att den är Server base client-baserad. Användaren kan använda vilken dator som helst på kontoret för att komma åt alla funktioner och det är enkelt att göra automatiserade processer som hjälper kunden. Den går att kombinera med andra leverantörers skrivare.

[metaslider id=”213013″]

Vad är dina förväntningar på Connect?

– Mina förväntningar är att så många som möjligt tar sig tid att titta på de olika seminarierna nu när man så enkelt kan följa allt via sin skärm, kanske med en kaffe bredvid, säger Anders Österberg.

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper