Skrivarfamiljer för ark och rullmedia  

Agfa visar upp sitt maskinsortiment för att skriva ut på ark- och rullmaterial. Foto: Agfa

Agfa laddar inför Connect-mässan med produktfamiljer som innefattar hybridskrivare för både styva material och rullmedia, planprintrar med rulloption och mjukvaran Asanti. Den stora maskinnyheten i utställningen blir Oberon RTR3300.

Anders Österberg, försäljningsansvarig hos Agfa Graphics i Sverige säger att den röda tråden på Sign&Print Connect blir seminarier om det stora utbudet av produktfamiljer som företaget har till sitt förfogande. Anapurna-sortimentet sträcker sin från 1,65 till 3,2 meter breda maskiner. De är hybridskrivare med led-härdning för styva och flexibla material, även värmekänsliga sådana. I serien finns också en 3,2 meter ren rulle till rulle-skrivare.

Jeti Tauro-serien visas också, den största är en 3,3 meters bredd hybridskrivare med led-teknik. Den kan fås med upp till åtta bläckkanaler med vitt och primer som tillval. Jeti Tauro H3300 LED S är det senaste maskinsläppet från Agfa. Bokstaven S i namnet på denna instegsmodell står för standard och den har sex bläckkanaler. Topphastigheten är 302 kvadratmeter i timmen, men maskinen kan uppgraderas för att komma upp i samma hastigheter som flaggskeppsmodellens 453 kvadratmeter i timmen.

Planskrivarna som visas på mässan är Jeti Mira och FB 2540i LED.

Rullskrivare får extra fokus

Rullskrivaren med led-härdning, Oberon RTR3300, är Agfas stora nyhet.

– Det är en rulle till rulle- skrivare som kombinerar hög utskriftshastighet med fantastisk utskriftskvalité till ett vettigt pris, säger han och tillägger att den kan printa 2 x 1,6 meter rullar och finns i fyra färger plus vitt eller i konfigurationen sex färger.

Anders Österberg, försäljningsansvarig hos Agfa Graphics i Sverige. Foto: Privatbild

Anders Österberg summerar maskinutbudet med att Agfas har skrivare för det mindre tryckeriet, men också för de som kräver lösningar för hög produktion av skivor eller rullmaterial med full automation:

– Led-härdningsteknik gör att Agfas skrivare kan hantera tunna och värmekänsliga material och tekniken är väldigt energisparande. Sedan lägger dessa skrivare på uv-bläcket i ett väldigt tunt lager så kunden får ut många kvadratmeter per liter bläck.

Ripp-lösning och mer

På mjukvarusidan demonstreras mjukvaran Asanti som är så mycket mer än bara en ripp, enligt Österberg:

– Det är en Web 2 print-lösning som har sitt ursprung in den kraftfullare Apogee-mjukvaran. En annan fördel är att den är Server base client-baserad. Användaren kan använda vilken dator som helst på kontoret för att komma åt alla funktioner och det är enkelt att göra automatiserade processer som hjälper kunden. Den går att kombinera med andra leverantörers skrivare.

Vad är dina förväntningar på Connect?

– Mina förväntningar är att så många som möjligt tar sig tid att titta på de olika seminarierna nu när man så enkelt kan följa allt via sin skärm, kanske med en kaffe bredvid, säger Anders Österberg.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: