Klart: Skyddsfilm tar kål på covid-19

PUBLICERAD: 4 februari 2021
UPPDATERAD: 4 februari
Joachim Wallgren, försäljningschef på Hexis, och vd:n Patrik Martinsson. Foto: Claes Nordström

Hexis antibakteriella skyddsfilm, Purezone, har funnits på marknaden sedan 2013. Nyligen konstaterade ett franskt labb att filmen effektivt dödar covid-19-virus.
– Det resultatet öppnar många nya dörrar, säger Hexis svenska vd Patrik Martinsson.

Skyddsfilmen innehåller reaktiva silverjoner som effektivt tar kål på olika bakterier och virus. Tidigare har man kunnat fastslå att den klarar av bland annat listeria, salmonella, MRSA – och till och med strängar av corona-virus.

Positivt besked om Covid-19

Men det har inte funnits bevis för att filmen eliminerar just covid-19. Förrän nu. Det franska laboratoriet UB’L3 har nu visat att Purezone ger kontinuerligt skydd mot covid-19-virus.

– Det är en glädjande nyhet. Och det kom lägligt precis innan Sign&Print Connect, där vi ska visa Purezone, säger Patrik Martinsson och fortsätter:

– Det blir intressant för kunder som har tvekat innan, just eftersom vi inte har kunnat garantera att det dödar covid-19-viruset.

”Extremt stor potential”

Produkten kan användas på platser som kräver höga hygienstandarder, som medicinska miljöer, kollektivtrafik, skolor, hotell, butiker, restauranger och andra offentliga platser.

Patrik Martinsson säger att det blir betydligt lättare att marknadsföra Purezone efter beskedet från det franska labbet.

– Det är en produkt som jag tror har extremt stor potential, även efter pandemin, säger han.

 

Purezone kan appliceras på alla kontaktytor för att effektivt ta död på virus och bakterier. Foto: Pressbild

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449