Klart: Skyddsfilm tar kål på covid-19

Joachim Wallgren, försäljningschef på Hexis, och vd:n Patrik Martinsson. Foto: Claes Nordström

Hexis antibakteriella skyddsfilm, Purezone, har funnits på marknaden sedan 2013. Nyligen konstaterade ett franskt labb att filmen effektivt dödar covid-19-virus.
– Det resultatet öppnar många nya dörrar, säger Hexis svenska vd Patrik Martinsson.

Skyddsfilmen innehåller reaktiva silverjoner som effektivt tar kål på olika bakterier och virus. Tidigare har man kunnat fastslå att den klarar av bland annat listeria, salmonella, MRSA – och till och med strängar av corona-virus.

Positivt besked om Covid-19

Men det har inte funnits bevis för att filmen eliminerar just covid-19. Förrän nu. Det franska laboratoriet UB’L3 har nu visat att Purezone ger kontinuerligt skydd mot covid-19-virus.

– Det är en glädjande nyhet. Och det kom lägligt precis innan Sign&Print Connect, där vi ska visa Purezone, säger Patrik Martinsson och fortsätter:

– Det blir intressant för kunder som har tvekat innan, just eftersom vi inte har kunnat garantera att det dödar covid-19-viruset.

“Extremt stor potential”

Produkten kan användas på platser som kräver höga hygienstandarder, som medicinska miljöer, kollektivtrafik, skolor, hotell, butiker, restauranger och andra offentliga platser.

Patrik Martinsson säger att det blir betydligt lättare att marknadsföra Purezone efter beskedet från det franska labbet.

– Det är en produkt som jag tror har extremt stor potential, även efter pandemin, säger han.

 

Purezone kan appliceras på alla kontaktytor för att effektivt ta död på virus och bakterier. Foto: Pressbild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: