Klart: Skyddsfilm tar kål på covid-19

Joachim Wallgren, försäljningschef på Hexis, och vd:n Patrik Martinsson. Foto: Claes Nordström

Hexis antibakteriella skyddsfilm, Purezone, har funnits på marknaden sedan 2013. Nyligen konstaterade ett franskt labb att filmen effektivt dödar covid-19-virus.
– Det resultatet öppnar många nya dörrar, säger Hexis svenska vd Patrik Martinsson.

Skyddsfilmen innehåller reaktiva silverjoner som effektivt tar kål på olika bakterier och virus. Tidigare har man kunnat fastslå att den klarar av bland annat listeria, salmonella, MRSA – och till och med strängar av corona-virus.

Positivt besked om Covid-19

Men det har inte funnits bevis för att filmen eliminerar just covid-19. Förrän nu. Det franska laboratoriet UB’L3 har nu visat att Purezone ger kontinuerligt skydd mot covid-19-virus.

– Det är en glädjande nyhet. Och det kom lägligt precis innan Sign&Print Connect, där vi ska visa Purezone, säger Patrik Martinsson och fortsätter:

– Det blir intressant för kunder som har tvekat innan, just eftersom vi inte har kunnat garantera att det dödar covid-19-viruset.

“Extremt stor potential”

Produkten kan användas på platser som kräver höga hygienstandarder, som medicinska miljöer, kollektivtrafik, skolor, hotell, butiker, restauranger och andra offentliga platser.

Patrik Martinsson säger att det blir betydligt lättare att marknadsföra Purezone efter beskedet från det franska labbet.

– Det är en produkt som jag tror har extremt stor potential, även efter pandemin, säger han.

 

Purezone kan appliceras på alla kontaktytor för att effektivt ta död på virus och bakterier. Foto: Pressbild

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Högtryck för värmemattor: Printar tusentals meter under iskalla vintrar

Elvärmeprodukter i Skellefteå är långt ifrån ett klassiskt printföretag. Ändå skriver de ut tusentals kvadratmeter tjältiningsmattor en kall vinter. En ny eko solvent-skrivare levererad av Marabu kom på plats i början av året för att göra jobbet.

Publicerat av: