Lättare att beställa i mobilen med ny webbshop

PUBLICERAD: 11 februari 2021
UPPDATERAD: 11 februari
En ny design av webbshopen ska göra det enklare att beställa från Onlineprinters, från alla typer av enheter. Foto: Pressbild

Tyska Onlineprinters har sålt trycksaker via internet sedan 2004 och deras sortiment har växt stadigt sedan dess. Företaget har nu gjort om designen av sin webbshop för att göra den mer tydlig och lättnavigerad.

Onlineprinters har idag mer än 5 000 olika trycksaker i sitt sortiment som kan beställas av kunder från hela Europa i miljontals olika varianter. I takt med att utbudet växt har också webbshopens utseende förändrats. För att göra det mer tydligt för användaren har företaget gjort en en ny design med mallar som har större vita ytor, skriver Onlineprinters i ett pressmeddelande.

– Därmed har vi nu även skapat tekniska förutsättningar genom att göra det möjligt för kunder att enkelt surfa på nätet via smartphones och surfplattor ända fram till produktdetaljsidorna och genom hela beställningsprocessen, säger Christian Würst, Chief Commercial Officer (CCO) på Onlineprinters.

Fler använder mobilen

Enligt Onlineprinters har man sett en tendens att kunderna ofta använder en vanlig dator för själva beställningen, till exempel för att ladda upp tryckdata. Men före och efter själva beställningen används allt oftare mobila enheter, som för att ta reda på mer om trycktjänster och produkter eller för att spåra beställningen. Nu ska kunderna alltså kunna genomföra hela beställningsprocessen i mobilen eller på surfplattan.

Uppgraderingen av utseendet i webbshopen har genomförts i samarbete med Kernpunkt i Köln och omfattar 22 länders webbshopar som nu kommer att ha den nya enhetliga designen.

Läs vidare

Konkursat norrlandstryckeri köps upp och flyttas från stan

"Därför har vi beslutat att flytta produktionen" säger nya ägaren.
Niklas Gunnarsson (2)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

Senaste nytt

Konkursat norrlandstryckeri köps upp och flyttas från stan

"Därför har vi beslutat att flytta produktionen" säger nya ägaren.
Niklas Gunnarsson (2)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett