Visbytryckeri köper eventsajt: ”Ger oss fler ben att stå på”

Therese Lindström ska leda iVisby Tryckeri och eventsajten GoGotland in i framtiden. Foto: Privatbild

Bolaget Counting Sheep, där bland annat iVisby Tryckeri ingår, har köpt konferens- och eventsajten GoGotland. Syftet är att bredda verksamheten, berättar Therese Lindström, ny vd för de två företagen.

– Vi började titta på andra branscher för att kunna utveckla vår verksamhet här på Gotland, bland annat besöksnäringen. Vi hann knappt tänka tanken innan möjligheten att köpa GoGotland dök upp. Det ger oss fler ben att stå på, säger hon.

iVisby Tryckeri är ett anrikt tryckeri med hundra år på nacken. En av kunderna har varit just GoGotland, och de två företagen hade delvis haft samma kundregister. Därför var steget inte så stort att ta, enligt Therese Lindström.

– Köpet innebär att vi kan ge en större service till våra kunder. iVisby Tryckeri och GoGotland kommer att drivas som två separata företag, men vi kommer nog att kunna samordna vissa saker så småningom.

Vad har ni för planer för tryckeriverksamheten?

– Det finns stora planer, men jag kan inte gå in i detalj just nu vad det handlar om. Men jag kan säga så mycket som att jag har en bakgrund inom e-handel riktad mot privatkundsmarknaden, och det är en del som jag tror vi kan utveckla. Att vi inte bara levererar tjänster utan även produkter. Dessutom vill vi gå mot en mer hållbar produktion med cirkulära tjänster i tryckeriet.

Hur har pandemiåret 2020 drabbat er?

– Det har varit tufft och vi har varit tvungna att säga upp sex personer och permittera personal. Nu börjar det vända, och det är därför vi känner oss trygga med att göra den här investeringen. Jag utesluter inte att vi kommer att hitta ännu fler ben att stå på, säger Therese Lindström.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: