Visbytryckeri köper eventsajt: ”Ger oss fler ben att stå på”

Therese Lindström ska leda iVisby Tryckeri och eventsajten GoGotland in i framtiden. Foto: Privatbild

Bolaget Counting Sheep, där bland annat iVisby Tryckeri ingår, har köpt konferens- och eventsajten GoGotland. Syftet är att bredda verksamheten, berättar Therese Lindström, ny vd för de två företagen.

– Vi började titta på andra branscher för att kunna utveckla vår verksamhet här på Gotland, bland annat besöksnäringen. Vi hann knappt tänka tanken innan möjligheten att köpa GoGotland dök upp. Det ger oss fler ben att stå på, säger hon.

iVisby Tryckeri är ett anrikt tryckeri med hundra år på nacken. En av kunderna har varit just GoGotland, och de två företagen hade delvis haft samma kundregister. Därför var steget inte så stort att ta, enligt Therese Lindström.

– Köpet innebär att vi kan ge en större service till våra kunder. iVisby Tryckeri och GoGotland kommer att drivas som två separata företag, men vi kommer nog att kunna samordna vissa saker så småningom.

Vad har ni för planer för tryckeriverksamheten?

– Det finns stora planer, men jag kan inte gå in i detalj just nu vad det handlar om. Men jag kan säga så mycket som att jag har en bakgrund inom e-handel riktad mot privatkundsmarknaden, och det är en del som jag tror vi kan utveckla. Att vi inte bara levererar tjänster utan även produkter. Dessutom vill vi gå mot en mer hållbar produktion med cirkulära tjänster i tryckeriet.

Hur har pandemiåret 2020 drabbat er?

– Det har varit tufft och vi har varit tvungna att säga upp sex personer och permittera personal. Nu börjar det vända, och det är därför vi känner oss trygga med att göra den här investeringen. Jag utesluter inte att vi kommer att hitta ännu fler ben att stå på, säger Therese Lindström.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Högtryck för värmemattor: Printar tusentals meter under iskalla vintrar

Elvärmeprodukter i Skellefteå är långt ifrån ett klassiskt printföretag. Ändå skriver de ut tusentals kvadratmeter tjältiningsmattor en kall vinter. En ny eko solvent-skrivare levererad av Marabu kom på plats i början av året för att göra jobbet.

Publicerat av: