Skärplottrar – i fyra nya modeller

Med S One presenterar Summa en ny serie för skärplottrar. Bild: skärmdump

Summa, belgisk tillverkare av skärplottrar, lanserar S One. En serie med fyra modeller utvecklade för medelstora produktionsvolymer.
– Den ersätter standardserien Summa Cut och kommer med en massa uppdateringar, säger Magnus Edfelt hos den svenska återförsäljaren Color Systems.

Jämfört med tidigare modeller är de nya folieskärarna i S-One-serien utrustade med fler funktioner, ett nytt chassi samt smalare design som ska bidra till bättre ergonomi, enligt tillverkaren. De fyra modellerna i serien är alla utrustade med med ett skärhuvud som har en skärkraft på upp till 600 gram.

Magnus Edfelt hos Color Systems, återförsäljare av bland annat skärutrustning från Summa.

– Den ersätter standardserien Summa Cut och kommer med en massa uppdateringar, säger Magnus Edfelt hos den svenska återförsäljaren Color Systems.

Han berättar att den nya serien släpptes i början av februari och att de första maskinerna redan är på väg att ta plats hos Color Systems.

Sensorsystem för hög precision

Användaren ska snabbt kunna byta skärblad, specialblad för tjocka material, plotterpennor eller stansverktyg. Skärhastigheten på rullmaterial är upp till 1 131 millimeter i sekunden, enligt Summa.

I skärmaskinerna finns sensorsystemet Optical Positioning System (OPO S) som ska bidra till att läsa av registreringsmärken snabbt, exakt och säkerställa en hög precision i skärningen. Enligt Summa kan OPOS-X-sensortekniken registrera fyra till 128 markeringar på en mängd olika material vilket gör det möjligt att konturskära flera jobb inklusive småskaliga klistermärken utan att operatören behöver ingripa.

158 centimeters skärbredd har den största modellen, S1 D160. Foto: Pressbild

Programvara och pekskärm

Funktionerna i den nya S-One-serien inkluderar även “FlexCut” för perforering av olika designer. Styrningen av skärmaskinerna sker via tillverkarens egen GoSign-programvara och en tillhörande pekskärm.

De fyra modellerna finns i ett spann med skärbredder mellan 60 centimeter (S1 D60) och 158 centimeter skärbredd (S1 D160).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Högtryck för värmemattor: Printar tusentals meter under iskalla vintrar

Elvärmeprodukter i Skellefteå är långt ifrån ett klassiskt printföretag. Ändå skriver de ut tusentals kvadratmeter tjältiningsmattor en kall vinter. En ny eko solvent-skrivare levererad av Marabu kom på plats i början av året för att göra jobbet.

Publicerat av: