Skärplottrar – i fyra nya modeller

Med S One presenterar Summa en ny serie för skärplottrar. Bild: skärmdump

Summa, belgisk tillverkare av skärplottrar, lanserar S One. En serie med fyra modeller utvecklade för medelstora produktionsvolymer.
– Den ersätter standardserien Summa Cut och kommer med en massa uppdateringar, säger Magnus Edfelt hos den svenska återförsäljaren Color Systems.

Jämfört med tidigare modeller är de nya folieskärarna i S-One-serien utrustade med fler funktioner, ett nytt chassi samt smalare design som ska bidra till bättre ergonomi, enligt tillverkaren. De fyra modellerna i serien är alla utrustade med med ett skärhuvud som har en skärkraft på upp till 600 gram.

Magnus Edfelt hos Color Systems, återförsäljare av bland annat skärutrustning från Summa.

– Den ersätter standardserien Summa Cut och kommer med en massa uppdateringar, säger Magnus Edfelt hos den svenska återförsäljaren Color Systems.

Han berättar att den nya serien släpptes i början av februari och att de första maskinerna redan är på väg att ta plats hos Color Systems.

Sensorsystem för hög precision

Användaren ska snabbt kunna byta skärblad, specialblad för tjocka material, plotterpennor eller stansverktyg. Skärhastigheten på rullmaterial är upp till 1 131 millimeter i sekunden, enligt Summa.

I skärmaskinerna finns sensorsystemet Optical Positioning System (OPO S) som ska bidra till att läsa av registreringsmärken snabbt, exakt och säkerställa en hög precision i skärningen. Enligt Summa kan OPOS-X-sensortekniken registrera fyra till 128 markeringar på en mängd olika material vilket gör det möjligt att konturskära flera jobb inklusive småskaliga klistermärken utan att operatören behöver ingripa.

158 centimeters skärbredd har den största modellen, S1 D160. Foto: Pressbild

Programvara och pekskärm

Funktionerna i den nya S-One-serien inkluderar även “FlexCut” för perforering av olika designer. Styrningen av skärmaskinerna sker via tillverkarens egen GoSign-programvara och en tillhörande pekskärm.

De fyra modellerna finns i ett spann med skärbredder mellan 60 centimeter (S1 D60) och 158 centimeter skärbredd (S1 D160).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: