Skärplottrar – i fyra nya modeller

PUBLICERAD: 18 februari 2021
UPPDATERAD: 18 februari
Med S One presenterar Summa en ny serie för skärplottrar. Bild: skärmdump

Summa, belgisk tillverkare av skärplottrar, lanserar S One. En serie med fyra modeller utvecklade för medelstora produktionsvolymer.
– Den ersätter standardserien Summa Cut och kommer med en massa uppdateringar, säger Magnus Edfelt hos den svenska återförsäljaren Color Systems.

Jämfört med tidigare modeller är de nya folieskärarna i S-One-serien utrustade med fler funktioner, ett nytt chassi samt smalare design som ska bidra till bättre ergonomi, enligt tillverkaren. De fyra modellerna i serien är alla utrustade med med ett skärhuvud som har en skärkraft på upp till 600 gram.

Magnus Edfelt hos Color Systems, återförsäljare av bland annat skärutrustning från Summa.

– Den ersätter standardserien Summa Cut och kommer med en massa uppdateringar, säger Magnus Edfelt hos den svenska återförsäljaren Color Systems.

Han berättar att den nya serien släpptes i början av februari och att de första maskinerna redan är på väg att ta plats hos Color Systems.

Sensorsystem för hög precision

Användaren ska snabbt kunna byta skärblad, specialblad för tjocka material, plotterpennor eller stansverktyg. Skärhastigheten på rullmaterial är upp till 1 131 millimeter i sekunden, enligt Summa.

I skärmaskinerna finns sensorsystemet Optical Positioning System (OPO S) som ska bidra till att läsa av registreringsmärken snabbt, exakt och säkerställa en hög precision i skärningen. Enligt Summa kan OPOS-X-sensortekniken registrera fyra till 128 markeringar på en mängd olika material vilket gör det möjligt att konturskära flera jobb inklusive småskaliga klistermärken utan att operatören behöver ingripa.

158 centimeters skärbredd har den största modellen, S1 D160. Foto: Pressbild
Programvara och pekskärm

Funktionerna i den nya S-One-serien inkluderar även ”FlexCut” för perforering av olika designer. Styrningen av skärmaskinerna sker via tillverkarens egen GoSign-programvara och en tillhörande pekskärm.

De fyra modellerna finns i ett spann med skärbredder mellan 60 centimeter (S1 D60) och 158 centimeter skärbredd (S1 D160).

Läs vidare

Summa släpper ny version av mjukvara för flatbäddsskärare

Nu kommer en ny version av programmet Go Produce Flatbed Edition 3.0 som är skräddarsytt för skärmaskiner av flatbäddsmodell i F-serien.
_DSC0105

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Flexa utlovar innovativa lösningar

Flexa deltar på Drupa 2024 för första gången. Det italienska företaget ska visa innovativa lösningar inom skärning, laminering och rullskärning.
Easy-plus

De lockar med 16 förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda 16 olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
image005

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex