Tryckeri dansar loss: ”Helt galet många som tittat på filmen”

PUBLICERAD: 9 mars 2021
UPPDATERAD: 9 mars
I Billes tryckeris dansvideo dansas det hejvilt överallt i alla avdelningar. Videon kan ses i sin helhet längre ner i artikeln. Foto: Skärmdump från Billes dansvideo

Billes tryckeri har haft ett filmteam på besök för att dokumentera när de hakar på den virala danstrenden Jerusalema Challenge. Vi frågar vd:n Niklas Bille om allt verkligen gick som en dans på rosor. Och, vem är egentligen bästa dansaren på företaget?

Danstävlingen Jerusalema Challenge har blivit ett globalt fenomen. Många har antagit utmaningen att göra sin egen danstolkning av låten Jerusalema som framförs av Nomcebo Zikode den sydafrikanske diskjockeyn och musikproducenten Master KG. Billes tryckeri har nu också utmanat världen med ett bidrag där de har valt att svänga de lurviga som personal på många arbetsplatser har setts göra förut. Det hela har resulterat i en video som företaget har lagt upp bland annat på sina sociala medier.

De kunde aldrig föreställa sig den stora respons som de har fått på videon, svarar vd:n Niklas Bille när vi når honom via mejl.

Hur kom det sig att ni valde att svänga de lurviga i en video?

– Det var faktiskt min idé, en fredag på väg till jobbet efter att ha sett bland annat Austrian Airlines video, så tänkte jag att vi också måste göra en film.

Gick det som en dans på rosor att spela in?

– Ja det får jag säga, det var många kreativa idéer under filmdagen. Men jag själv, och vissa andra kanske, var lite trögstartade när vi började filma en onsdag morgon klockan 09.00. Men det lossnade ganska fort när vi spelade låten högt runt om på hela Billes under dagen.

Dansante vd:n Niklas Bille. Foto: Pressbild

– Vi filmade flera timmar, och det var nog en utmaning för Street studios, som hjälpte oss med filmen, att välja i slutändan vad som skulle vara med och inte i filmen. För vi ville inte att den skulle bli ”långrandig” utan kort och kul. Och spegla Billes i sin helhet. Jag tycker det blev som förväntat, med en väldigt begränsad budget.

Har ni för vana att shaka loss i tryckeriproduktionen?

– Vi har några som har lätt för att digga till musik och släppa loss. De som övade mest inför filmningen var nog ekonomiavdelningen och några till (inklusive mig själv) som dansade nästan varje dag klockan 10.00 i entrén i flera veckor inför filmningen, superkul, och spred härlig stämning på firman.

Hur har responsen varit?

– Helt galet många som tittat på filmen, och givit positiva kommentarer. Många fler som sett den än vi kunde föreställa oss. I skrivande stund är vi uppe i 11 000 visningar på Linkedin, och 7 000 på Facebook, och den ligger även på Instagram, Vimeo och så vidare.

Till sist, vem är Billes bästa dansare?

– Det var en svår fråga, jag får nog säga, antingen Karin Bille, brorsans fru, som gjorde en instruktionsvideo till alla inför filmningen, eller Krister Larsson i bokbinderiet som är en härlig naturbegåvning när det kommer till dans!!

 

 

Läs vidare

Pytteliten skyltreklam lockar betraktaren nära

JCDecaux och reklambyrån Dorian Mabb har tagit fram ett reklambudskap som ska vara världens minsta i Eurosize-formatet. Skylten uppförs på Kungsgatan i Stockholm där betraktaren får utforska budskapet bakom ett inbyggt förstoringsglas.
FotoJet-(32)

Horizon kapar ställtider

Enstycksexemplar eller miljonupplagor spelar ingen roll och kontrollen sker ner på varje enskilt ark. När Horizon var tillbaka med eventet Finishing First i Quickborn utanför Hamburg bjöds det på produktnyheter och mer automation än någonsin tidigare.
IMG_4033

Arkinkjet: ”Nu kan du få färg till kostnad av svartvitt i en tonermaskin”

Visutech är numera Kyoceras ben ut mot den grafisk industrin när det gäller utskriftsjobb med lägre färgtäckning. Med affärsmodellen, att kunder bara betalar för bläcket som används i inkjetmaskinen, är siktet inställt att börja konkurrera med tonerleverantörerna, enligt säljchefen Johan Gustafsson.
Visutech1_kyocera

Storformatsutskrifter för wow-upplevelser

Tre utskriftsbredder och fyra modeller. Sex eller elva färger med fluorescerande rosa pigmentbläck för ökad färgrymd. Detta finns att välja på i Canons toppserie för storformat. – Arbetar man inom posterproduktion och letar efter något att sticka ut med så bör man definitivt ta en titt på den här, säger Matteus Celinski hos Canon Sverige.
Canon_1 kop kopiera

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w