Storformatsskrivare får gott betyg i testrapport

PUBLICERAD: 22 mars 2021
UPPDATERAD: 22 mars
Canons Colorado 1650 får ett gott omdöme i testrapporten från Key Intelligence. Foto: Pressbild

Företaget Keypoint Intelligence har testat Canons 64-tums rulle till rulle-skrivare, Colorado 1650. Den testades i kategorierna bildkvalitet, användarvänlighet och hastighet, och uppnår goda resultat i samtliga tre kategorier. ”En imponerande prestanda” lyder utlåtandet om maskinen.

Den oberoende rapporten från Keypoint Intelligence baseras på tester som utförts av företagets tekniska experter på produktionstryck. De skriver att ”Colorado 1650 har imponerande prestanda hela tiden och är ett utmärkt val för praktiskt taget alla typer av storformatsutskrift”.

– Vad vi såg under testet var att Colorado 1650 verkligen lägger ribban högt på denna mycket konkurrenskraftiga och växande marknad, säger David Sweetnam, chef för EMEA / Asia Research and Lab Services på Keypoint Intelligence i ett pressmeddelande från Canon.

Hög noggrannhet för Pantone-färger

När det gäller bildkvalitet så beskrivs färgbilderna som ”genomgående klara färger med exceptionell neutralitet i svarta och vita halvtoner”. Vidare går det att läsa att skrivaren levererar hög noggrannhet för Pantone-färgerna med Delta E00-mätningar som inte överstiger 2,32 i genomsnitt för 15 logofärger från kända varumärken.

Experterna lyfter även att Canons härdningsteknik FLXfinish gör det enkelt att skriva ut både glansiga och matta utskrifter, utan att behöva byta bläck eller media. Denna teknik ger också förbättrad hantering av porösa material, som textilbaserade banderoller och bestruken media. Canons uv-gel-teknik innebär att bläcket fixeras omedelbart på utskriftsmediet, något som ger en mer exakt bildkvalitet.

Utdrag ur testrapporten från Keypoint Intelligence.
Tre gånger snabbare än genomsnittet

Rapporten tar också upp att Colorado 1650 har ett användarvänligt gränssnitt som minskar risken för avbrott, tack vare lättillgänglig statusövervakning med en smart 10,5 tums kontrollpanel och en separat app för fjärrkontroll. Skrivaren är också lätt att konfigurera.

När det kommer till utskriftshastighet visar testerna att Colorado 1650 är tre gånger snabbare än genomsnittet i alla testade kvalitetslägen. Skrivaren har också automatiskt underhåll, komponenter som kan bytas ut av användare samt snabb och enkel bläckpåfyllning.

Lämplig för digital tapetproduktion

Hittills har 2 000 maskiner i Colorado-serien installerats världen över. Enligt Canon har feedbacken från kunderna varit positiv och rapporten från Keypoint Intelligence styrker detta.

– Den oberoende rapporten från Keypoint Intelligence ger oss en unik möjlighet att underbygga de kvalitets- och produktivitetslöften vi ger våra kunder och partners. Rapporten bekräftar också att skrivaren är lämplig för den snabbt växande marknaden för digital tapetproduktion, säger Mathieu Peeters, Senior Director Strategic Marketing Large Format Graphics på Canon Production Printing.

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Senaste nytt

Konkursat norrlandstryckeri köps upp och flyttas från stan

"Därför har vi beslutat att flytta produktionen" säger nya ägaren.
Niklas Gunnarsson (2)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett