Storformatsskrivare får gott betyg i testrapport

Canons Colorado 1650 får ett gott omdöme i testrapporten från Key Intelligence. Foto: Pressbild

Företaget Keypoint Intelligence har testat Canons 64-tums rulle till rulle-skrivare, Colorado 1650. Den testades i kategorierna bildkvalitet, användarvänlighet och hastighet, och uppnår goda resultat i samtliga tre kategorier. “En imponerande prestanda” lyder utlåtandet om maskinen.

Den oberoende rapporten från Keypoint Intelligence baseras på tester som utförts av företagets tekniska experter på produktionstryck. De skriver att “Colorado 1650 har imponerande prestanda hela tiden och är ett utmärkt val för praktiskt taget alla typer av storformatsutskrift”.

– Vad vi såg under testet var att Colorado 1650 verkligen lägger ribban högt på denna mycket konkurrenskraftiga och växande marknad, säger David Sweetnam, chef för EMEA / Asia Research and Lab Services på Keypoint Intelligence i ett pressmeddelande från Canon.

Hög noggrannhet för Pantone-färger

När det gäller bildkvalitet så beskrivs färgbilderna som “genomgående klara färger med exceptionell neutralitet i svarta och vita halvtoner”. Vidare går det att läsa att skrivaren levererar hög noggrannhet för Pantone-färgerna med Delta E00-mätningar som inte överstiger 2,32 i genomsnitt för 15 logofärger från kända varumärken.

Experterna lyfter även att Canons härdningsteknik FLXfinish gör det enkelt att skriva ut både glansiga och matta utskrifter, utan att behöva byta bläck eller media. Denna teknik ger också förbättrad hantering av porösa material, som textilbaserade banderoller och bestruken media. Canons uv-gel-teknik innebär att bläcket fixeras omedelbart på utskriftsmediet, något som ger en mer exakt bildkvalitet.

Utdrag ur testrapporten från Keypoint Intelligence.

Tre gånger snabbare än genomsnittet

Rapporten tar också upp att Colorado 1650 har ett användarvänligt gränssnitt som minskar risken för avbrott, tack vare lättillgänglig statusövervakning med en smart 10,5 tums kontrollpanel och en separat app för fjärrkontroll. Skrivaren är också lätt att konfigurera.

När det kommer till utskriftshastighet visar testerna att Colorado 1650 är tre gånger snabbare än genomsnittet i alla testade kvalitetslägen. Skrivaren har också automatiskt underhåll, komponenter som kan bytas ut av användare samt snabb och enkel bläckpåfyllning.

Lämplig för digital tapetproduktion

Hittills har 2 000 maskiner i Colorado-serien installerats världen över. Enligt Canon har feedbacken från kunderna varit positiv och rapporten från Keypoint Intelligence styrker detta.

– Den oberoende rapporten från Keypoint Intelligence ger oss en unik möjlighet att underbygga de kvalitets- och produktivitetslöften vi ger våra kunder och partners. Rapporten bekräftar också att skrivaren är lämplig för den snabbt växande marknaden för digital tapetproduktion, säger Mathieu Peeters, Senior Director Strategic Marketing Large Format Graphics på Canon Production Printing.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Ny studie: Så upplever företag hållbarhetsarbetet

56 procent av tillfrågade europeiska företag upplever det som kämpigt att göra gröna investeringar eftersom andra affärsproblem ses som mer krävande. Och bara en tredjedel av företagens chefer ser den digitala transformationen som en möjliggörare för mer hållbara affärsmetoder. Det framgår i en ny Ricoh-studie.

Publicerat av: 

Canon sätter standard för CAD-utskrifter

Canons nya storformatsskrivare för CAD-ritningar och affischutskrifter i färg täpper till luckan tillverkaren haft när det gäller att nå kunder i låg- och mellansegmentet.
– Man har tagit de bästa bitarna från Canons produktionsperspektiv och gjort det i en ny smidig kompakt lösning. Den här kommer vi definitivt se mer av på marknaden i sitt segment, säger Matteus Celinski, Sverigechef hos Canon.

Publicerat av: