Kepspressen som går hela varvet

Hotronic 360 IQ kan värmepressa transfers och emblem kan runtom hela kepsen – fram, bak och på sidorna. Foto: Pressbild

Folier börjar sälja en semiautomatisk transferpress i Sverige för alla typer av kepstryck. Den första maskinen har redan levererats till kund. Distributören utökar också sitt sortiment med fler sublimeringsprodukter.

En kepspress från Stahls har landat på den svenska marknaden och och säljs av Folier. Enligt leverantören har transferpressen Hotronic 360 IQ tidigare gjort succé i USA och besitter funktioner som gör att den kan trycka 360 grader runt kepsar av alla de olika slag.

Kepspressen Hotronic 360 IQ är en nykomling i sortimentet hos distributören Folier.

Återförsäljaren har levererat sin första press i Sverige till Hatstore som använder den för broderade patcher och andra typer av märken. Betyget är gott, enligt Dardan Drini som bland annat arbetar med produktutveckling hos Hatstore:

– Den har fungerat över förväntan. Smidig och lätt att komma igång med. Med de förinställda mallarna blir produktionen otroligt smidig och inlärningstiden blir väldigt kort.

Silikonplatta formar sig

Transfers och emblem kan värmepressas runtom hela kepsen – fram, bak och på sidorna. Det görs tack vare en speciell mjuk underplatta gjuten i silikon som formar sig efter kepsens olika former. Några fler plattor behövs inte.

Den semiautomatiska pressen har både över och undervärme och öppnar sig automatiskt efter att presstiden är ute. Element i både övre och undre plattan ska säkerställa att kepsar och emblem inte bränns fast. Enligt Folier är det heller inget problem att pressa kraftigare eller texturerade patcher och emblem.

Till maskinen tillkommer även en molnbaserad tjänst, Hotronix cloud, som ger användaren tillgång till förinställningar för olika typer av applikationer och möjlighet att föra statistik och skapa produktionsrapporter.

Företagets Richard Rindelaub gläds åt en ny kepspress och att de blir distributörer av sublimeringsprodukterna Chromalux och Unisub. Foto: Pressbild

Nybliven distributör för sublimeringsprodukter

Folier har även blivit svensk distributör för sublimeringsprodukter tillverkade av amerikanska Universal Woods. Produkterna exporteras till 80 länder och säljs under namnen Unisub och Chromaluxe.

– Vi har redan i dag ett stort sortiment av produkter och utrustning för sublimering och detta samarbete låter oss utöka och komplettera sortimentet på ett utmärkt vis, säger Richard Rindelaub hos Folier.

Chromaluxe är en digital sublimeringsteknik för att föra över motiv på specialbestruken aluminium. Foto: Claes Nordström

Chromaluxe specialiserar sig på fotopaneler och plåtar i aluminium som är behandlade för sublimering. Dessa finns för både inom- och utomhusbruk och med flera olika ytbehandlingar. Unisub har ett sortiment av olika artiklar för att skapa olika profilprodukter.

– Vi ser ett ökande intresse för sublimering och det är ett område där vi kommer att satsa framöver. Vi har redan idag en bra produktmix, men tittar hela tiden på hur vi ska komplettera vårt sortiment med nya produkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Udda fågel i tryckeribranschen: ”Vi gillar problemlösning”

Hos Passet Screen sköter Bengt Pettersson det analoga trycket och sonen Anders kör digital storformat. Deras två avdelningar bidrar till synergieffekter och specialtryck dem emellan. Plantrycket växer och har svängt mer åt att trycka förpackningslådor till e-handeln, men på senare år har digitaltrycket seglat upp försäljningsmässigt hack i häl.

Publicerat av: 

Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: