Kepspressen som går hela varvet

PUBLICERAD: 30 mars 2021
UPPDATERAD: 30 mars
Hotronic 360 IQ kan värmepressa transfers och emblem kan runtom hela kepsen – fram, bak och på sidorna. Foto: Pressbild

Folier börjar sälja en semiautomatisk transferpress i Sverige för alla typer av kepstryck. Den första maskinen har redan levererats till kund. Distributören utökar också sitt sortiment med fler sublimeringsprodukter.

En kepspress från Stahls har landat på den svenska marknaden och och säljs av Folier. Enligt leverantören har transferpressen Hotronic 360 IQ tidigare gjort succé i USA och besitter funktioner som gör att den kan trycka 360 grader runt kepsar av alla de olika slag.

Kepspressen Hotronic 360 IQ är en nykomling i sortimentet hos distributören Folier.

Återförsäljaren har levererat sin första press i Sverige till Hatstore som använder den för broderade patcher och andra typer av märken. Betyget är gott, enligt Dardan Drini som bland annat arbetar med produktutveckling hos Hatstore:

– Den har fungerat över förväntan. Smidig och lätt att komma igång med. Med de förinställda mallarna blir produktionen otroligt smidig och inlärningstiden blir väldigt kort.

Silikonplatta formar sig

Transfers och emblem kan värmepressas runtom hela kepsen – fram, bak och på sidorna. Det görs tack vare en speciell mjuk underplatta gjuten i silikon som formar sig efter kepsens olika former. Några fler plattor behövs inte.

Den semiautomatiska pressen har både över och undervärme och öppnar sig automatiskt efter att presstiden är ute. Element i både övre och undre plattan ska säkerställa att kepsar och emblem inte bränns fast. Enligt Folier är det heller inget problem att pressa kraftigare eller texturerade patcher och emblem.

Till maskinen tillkommer även en molnbaserad tjänst, Hotronix cloud, som ger användaren tillgång till förinställningar för olika typer av applikationer och möjlighet att föra statistik och skapa produktionsrapporter.

Företagets Richard Rindelaub gläds åt en ny kepspress och att de blir distributörer av sublimeringsprodukterna Chromalux och Unisub. Foto: Pressbild
Nybliven distributör för sublimeringsprodukter

Folier har även blivit svensk distributör för sublimeringsprodukter tillverkade av amerikanska Universal Woods. Produkterna exporteras till 80 länder och säljs under namnen Unisub och Chromaluxe.

– Vi har redan i dag ett stort sortiment av produkter och utrustning för sublimering och detta samarbete låter oss utöka och komplettera sortimentet på ett utmärkt vis, säger Richard Rindelaub hos Folier.

Chromaluxe är en digital sublimeringsteknik för att föra över motiv på specialbestruken aluminium. Foto: Claes Nordström

Chromaluxe specialiserar sig på fotopaneler och plåtar i aluminium som är behandlade för sublimering. Dessa finns för både inom- och utomhusbruk och med flera olika ytbehandlingar. Unisub har ett sortiment av olika artiklar för att skapa olika profilprodukter.

– Vi ser ett ökande intresse för sublimering och det är ett område där vi kommer att satsa framöver. Vi har redan idag en bra produktmix, men tittar hela tiden på hur vi ska komplettera vårt sortiment med nya produkter.

Läs vidare

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1