Satsar på storformat och förpackning

Antalis försäljningschef Jonas Palmgren. Foto: Peter Ollén

– Storformat och förpackning är våra tillväxtområden.

Det säger Jonas Palmgren, som är försäljningschef på Antalis, när vi ber honom kommentera nedgången under pandemin. Minskningen inom storformat ser han som tillfällig. När samhället öppnar upp så kommer också efterfrågan på material för storformat att öka igen.

– Vår emballagesida som jobbar med industrial packaging har kunder som har tillväxt. E-handel går så fruktansvärt bra. Nu börjar det bli en råvarubrist eftersom e-handeln och transporter har vuxit så under det senaste året. Så vi märker en jättestor skillnad i efterfrågan, vilken redan före pandemin var stor.

– Mycket wellpapp tillverkas i Polen och Sverige. Ser du på dem så är alla fullbokade. Som grossist kan det vara svårt att få tag på rätt råvara.

Jonas Palmgren säger att en del av Antalis strategi är att växa just inom packaging. Han konstaterar också att Antalis, som finns i stora delar av Europa och övriga världen, är den enskilt största grossist inom packaging i många länder.

– Vi har en långsiktig strategi om att växa inom det här området. Vi ser en ljus framtid för packaging.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *