På topp inom både ark- och rullmatad inkjet

PUBLICERAD: 13 april 2021
UPPDATERAD: 13 april
Canons varioPRINT iX-serie som lanserades förra året har lett till en ökad försäljning av inkjetpressar för B3-format och en ny position som marknadsledande. Foto: Pressbild

Enligt marknadsundersökningsföretagen Infosource och Keypoint Intelligence har Canon nu den största marknadsandelen inom EMEA-området när det gäller såväl rullmatad som arkmatad inkjet för industriell produktion.

Keypoint Intelligence konstaterar i sin senaste kvartalsanalys att Canon är marknadsledande inom rullmatad inkjet för elfte året i rad med 43 procent av marknaden. Canon har även intagit förstaplatsen när det kommer till arkmatad inkjet där företaget har 43 procent av marknadsandelarna.

I april förra året lanserades den nya varioPRINT iX-serien vilket ledde till en ökad försäljning av Canons inkjetpressar för B3-format. Denna utveckling korrelerar med den nya marknadsledande positionen som företaget skaffat sig inom detta segment.

När det gäller rullmatad inkjet har framgången drivits av ColorStream-serien, enligt Keypoint Intelligence. Inte minst den tredje generationen i serien med ColorStream 3000-, 3000Z- och 6000-modellerna, men även höghastighetspressarna ProStream 1000 och 1800 som lanserades 2018 respektive 2020.

Läs vidare

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera