På topp inom både ark- och rullmatad inkjet

PUBLICERAD: 13 april 2021
UPPDATERAD: 13 april
Canons varioPRINT iX-serie som lanserades förra året har lett till en ökad försäljning av inkjetpressar för B3-format och en ny position som marknadsledande. Foto: Pressbild

Enligt marknadsundersökningsföretagen Infosource och Keypoint Intelligence har Canon nu den största marknadsandelen inom EMEA-området när det gäller såväl rullmatad som arkmatad inkjet för industriell produktion.

Keypoint Intelligence konstaterar i sin senaste kvartalsanalys att Canon är marknadsledande inom rullmatad inkjet för elfte året i rad med 43 procent av marknaden. Canon har även intagit förstaplatsen när det kommer till arkmatad inkjet där företaget har 43 procent av marknadsandelarna.

I april förra året lanserades den nya varioPRINT iX-serien vilket ledde till en ökad försäljning av Canons inkjetpressar för B3-format. Denna utveckling korrelerar med den nya marknadsledande positionen som företaget skaffat sig inom detta segment.

När det gäller rullmatad inkjet har framgången drivits av ColorStream-serien, enligt Keypoint Intelligence. Inte minst den tredje generationen i serien med ColorStream 3000-, 3000Z- och 6000-modellerna, men även höghastighetspressarna ProStream 1000 och 1800 som lanserades 2018 respektive 2020.

Läs vidare

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex