På topp inom både ark- och rullmatad inkjet

Canons varioPRINT iX-serie som lanserades förra året har lett till en ökad försäljning av inkjetpressar för B3-format och en ny position som marknadsledande. Foto: Pressbild

Enligt marknadsundersökningsföretagen Infosource och Keypoint Intelligence har Canon nu den största marknadsandelen inom EMEA-området när det gäller såväl rullmatad som arkmatad inkjet för industriell produktion.

Keypoint Intelligence konstaterar i sin senaste kvartalsanalys att Canon är marknadsledande inom rullmatad inkjet för elfte året i rad med 43 procent av marknaden. Canon har även intagit förstaplatsen när det kommer till arkmatad inkjet där företaget har 43 procent av marknadsandelarna.

I april förra året lanserades den nya varioPRINT iX-serien vilket ledde till en ökad försäljning av Canons inkjetpressar för B3-format. Denna utveckling korrelerar med den nya marknadsledande positionen som företaget skaffat sig inom detta segment.

När det gäller rullmatad inkjet har framgången drivits av ColorStream-serien, enligt Keypoint Intelligence. Inte minst den tredje generationen i serien med ColorStream 3000-, 3000Z- och 6000-modellerna, men även höghastighetspressarna ProStream 1000 och 1800 som lanserades 2018 respektive 2020.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Ny studie: Så upplever företag hållbarhetsarbetet

56 procent av tillfrågade europeiska företag upplever det som kämpigt att göra gröna investeringar eftersom andra affärsproblem ses som mer krävande. Och bara en tredjedel av företagens chefer ser den digitala transformationen som en möjliggörare för mer hållbara affärsmetoder. Det framgår i en ny Ricoh-studie.

Publicerat av: 

Canon sätter standard för CAD-utskrifter

Canons nya storformatsskrivare för CAD-ritningar och affischutskrifter i färg täpper till luckan tillverkaren haft när det gäller att nå kunder i låg- och mellansegmentet.
– Man har tagit de bästa bitarna från Canons produktionsperspektiv och gjort det i en ny smidig kompakt lösning. Den här kommer vi definitivt se mer av på marknaden i sitt segment, säger Matteus Celinski, Sverigechef hos Canon.

Publicerat av: