På topp inom både ark- och rullmatad inkjet

Canons varioPRINT iX-serie som lanserades förra året har lett till en ökad försäljning av inkjetpressar för B3-format och en ny position som marknadsledande. Foto: Pressbild

Enligt marknadsundersökningsföretagen Infosource och Keypoint Intelligence har Canon nu den största marknadsandelen inom EMEA-området när det gäller såväl rullmatad som arkmatad inkjet för industriell produktion.

Keypoint Intelligence konstaterar i sin senaste kvartalsanalys att Canon är marknadsledande inom rullmatad inkjet för elfte året i rad med 43 procent av marknaden. Canon har även intagit förstaplatsen när det kommer till arkmatad inkjet där företaget har 43 procent av marknadsandelarna.

I april förra året lanserades den nya varioPRINT iX-serien vilket ledde till en ökad försäljning av Canons inkjetpressar för B3-format. Denna utveckling korrelerar med den nya marknadsledande positionen som företaget skaffat sig inom detta segment.

När det gäller rullmatad inkjet har framgången drivits av ColorStream-serien, enligt Keypoint Intelligence. Inte minst den tredje generationen i serien med ColorStream 3000-, 3000Z- och 6000-modellerna, men även höghastighetspressarna ProStream 1000 och 1800 som lanserades 2018 respektive 2020.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]