Skyltmakarn är trogen sin latexskrivare

Inger Johansson på Skyltmakarn framför företagets nya HP Latex 800 W, som kommer bli ett viktigt arbetsverktyg för henne framöver. Foto: Papyrus

Strax innan påsk installerade återförsäljaren Papyrus sin första maskin i HP:s nya latexserie. En HP Latex 800W som numera står hos Skyltmakarn Lasse Lundqvist i Mora.

– Jag tror det är den femte i ordningen nu, vi har haft alla modeller sedan HP DesignJet L25500 kom 2010. Det som lockade med den nya maskinen var det vita bläcket, säger Johan Lundqvist, vd och produktionsansvarig på Skyltmakarn Lasse Lundqvist.

Företaget gör framför allt ljusskyltar och säljer via återförsäljare till kunder inom bland annat dagligvaruhandeln. Latextekniken är mycket effektivare jämfört med till exempel eco-solvent, säger Johan Lundqvist.

– Med latexbläcket behöver vi inte laminera och man kan efterbearbeta produkten direkt. Och det vita bläcket ger trycket en annan dimension.

Byter ut en HP Latex 360

De fyra modellerna i HP Latex 700/800-serien lanserades i början av februari. Den stora nyheten var det vita bläcket i W-modellerna, som tidigare funnits i HP:s latex-R-system. Enligt tillverkaren ska bläcket ha en särskilt hög grad av vithet och inte gulna med tiden. De nya modellerna har även nya skrivhuvuden med fler munstycken som ska generera upp till 50 procents högre produktivitet.

Sedan tidigare har Skyltmakarn Lasse Lundqvist en HP Latex 570 i produktionen, och en HP Latex 360 som nu har gjort sitt och lämnar plats till den nya rulle till rulle-skrivaren, HP Latex 800W.

Johan Lundqvist säger att omsättningen för företaget varit relativt stabil under 2020, mycket tack vare skyltuppdrag åt livsmedelsbutiker som inte varit så drabbade av krisen. Snart väntar förhoppningsvis ljusare tider.

– Vi hoppas såklart att den nya maskinen ska kunna generera fler jobb framöver, säger Johan Lundqvist.

Niclas Ulriksson. Foto: Papyrus

Fler installationer väntar

Niclas Ulriksson, försäljningschef för hårdvara på Papyrus, är glad över att äntligen kunna installera den första maskinen ute hos kund:

– Det är roligt att kunna leverera till en trogen Papyrus- och latexkund som Skyltmakarn. Vi är överlag väldigt nöjda med responsen från våra kunder, det finns ett stort intresse för de nya maskinerna, säger han.

Papyrus har sålt fler maskiner i serien och framöver väntar ytterligare installationer.

– Vi har leveranser av både HP Latex 700 och 800 innan sommaren, så det ser vi fram emot, säger Niclas Ulriksson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: