Hastighet och färgrymd i fokus för Mimaki

Simon Nyman, produktansvarig för print hos Signcom. Foto: Claes Nordström/Arkivbild

Mimaki lägger till två snabba och färgstarka planskrivare med led-uv-teknik i sin produktportfölj. Nya modellerna JFX600-2513 och JFX550-2513 är konstruerade för höga hastigheter och hög produktivitet, enligt tillverkaren.

De nya maskinerna är bland annat utrustade med betydligt fler skrivhuvuden än sina föregångare. Detta gör att JFX600-2513 är mer än 300 procent och JFX550-2513 över 150 procent snabbare än tidigare modeller.

En sexfärgskonfiguration ska ge mer livfulla och intensiva färger, bland annat för att passa skyltning såväl inomhus som utomhus. Både JFX600-2513 och JFX550-2513 har en utskriftsbredd på upp till 2,5 gånger 1,3 meter och en tjocklek på 6 millimeter vilket gör dem kompatibla med skyltproduktion i standardstorlek.

Direkt-till-substratfunktioner möjliggör också utskrift på harts, trä , glas och metall. Vidare kan båda modellerna utföra flerskiktad utskrift för struktureffekter till taktila applikationer och för dekor.

De nya modellerna kommer ut på marknaden efter sommaren.

Högre hastigheter och fler färgrymder

De två nya modeller stöder även Mimakis MDL-kommando som gör det möjligt att fjärrstyra maskinen och integrera dem i ett automatiserat arbetsflöde. De kommer att finnas tillgängliga på marknaden efter sommaren. Simon Nyman, produktansvarig för print hos återförsäljaren Signcom, hoppas att världen då börjat gå tillbaka till ett mer normalt tillstånd igen.

– Tänk vilken kickstart med printhastigheter på upp till 200 m2/h (JFX600-2513) och 100 m2/h (JFX550-2513), med dess 16 respektive 8 printhuvuden. Med högre hastigheter samt fler färgrymder och mediaalternativ öppnas en ny värld av möjligheter. Mimaki har återigen flyttat fram gränserna för vad som är möjligt, säger Simon Nyman i ett pressuttalande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: