Hastighet och färgrymd i fokus för Mimaki

PUBLICERAD: 22 april 2021
UPPDATERAD: 22 april
Simon Nyman, produktansvarig för print hos Signcom. Foto: Claes Nordström/Arkivbild

Mimaki lägger till två snabba och färgstarka planskrivare med led-uv-teknik i sin produktportfölj. Nya modellerna JFX600-2513 och JFX550-2513 är konstruerade för höga hastigheter och hög produktivitet, enligt tillverkaren.

De nya maskinerna är bland annat utrustade med betydligt fler skrivhuvuden än sina föregångare. Detta gör att JFX600-2513 är mer än 300 procent och JFX550-2513 över 150 procent snabbare än tidigare modeller.

En sexfärgskonfiguration ska ge mer livfulla och intensiva färger, bland annat för att passa skyltning såväl inomhus som utomhus. Både JFX600-2513 och JFX550-2513 har en utskriftsbredd på upp till 2,5 gånger 1,3 meter och en tjocklek på 6 millimeter vilket gör dem kompatibla med skyltproduktion i standardstorlek.

Direkt-till-substratfunktioner möjliggör också utskrift på harts, trä , glas och metall. Vidare kan båda modellerna utföra flerskiktad utskrift för struktureffekter till taktila applikationer och för dekor.

De nya modellerna kommer ut på marknaden efter sommaren.
Högre hastigheter och fler färgrymder

De två nya modeller stöder även Mimakis MDL-kommando som gör det möjligt att fjärrstyra maskinen och integrera dem i ett automatiserat arbetsflöde. De kommer att finnas tillgängliga på marknaden efter sommaren. Simon Nyman, produktansvarig för print hos återförsäljaren Signcom, hoppas att världen då börjat gå tillbaka till ett mer normalt tillstånd igen.

– Tänk vilken kickstart med printhastigheter på upp till 200 m2/h (JFX600-2513) och 100 m2/h (JFX550-2513), med dess 16 respektive 8 printhuvuden. Med högre hastigheter samt fler färgrymder och mediaalternativ öppnas en ny värld av möjligheter. Mimaki har återigen flyttat fram gränserna för vad som är möjligt, säger Simon Nyman i ett pressuttalande.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1