Trio blir team inom varumärkesprofilering

PUBLICERAD: 22 april 2021
UPPDATERAD: 22 april
Från vänster: Håkan Kindström, Inplastor, Andres Skilberg, Ad Republic, Johan Höckert, Inplastor samt Ulrika Jacobson, Arne Carlsson och Per Frykedal på Ad Republic. Foto: Pressbild

En ny nordisk konstellation tar form när tre företag väljer att ingå ett tätt samarbete.
– Vi börjar med synergierna – de saker vi kan göra bättre tillsammans. Detta är lite tvärtemot en klassisk fusion, men det är vårt sätt att jobba, säger Håkan Kindström, vd för Inplastor.

Tryckleverantören Inplastor, det varumärkesbyggande företaget Ad Republic och Brigo, global leverantör av säljstödsmaterial. Tillsammans bygger de vidare inför framtiden. Målet är att vara en av Nordens största aktörer inom företags- och varumärkesprofilering, skriver företagen i ett pressutskick och uppger att den totala årsomsättningen för konstellationen till en början är mer än 360 miljoner kronor.

Ska ge bättre spårbarhet

För Ad Republics del, ett företag som omsätter 30 miljoner kronor, blir det ett led i profileringsföretagets fortsatta expansion och samarbetet med Inplastor ska ge utökad kontroll och spårbarhet i produktionsprocessen och inom råmaterialflöden.

Utbyggnad av lokaler

Inplastor förvärvade under 2020 Plastic Printing. Motalaföretaget bearbetar och trycker på de flesta plastmaterial. I huvudsak använder de screentryck och offset men har också byggt ut med hållbar digital tryckteknik samt diverse utrustning för efterbehandling.

– Den satsning som Inplastor gjort med utbyggnad av produktionslokalerna och investeringar i tryck- och efterbearbetningsutrustning görs uteslutande för att tillfredsställa våra behov av såväl styckestillverkning som volymproduktion. Satsningen är både glädjande och ett bevis på Inplastors ambition, säger Per Frykedal, vd för AdRepublic.

– Byggandet av vår gemensamma framtid är redan i gång! Vi börjar med synergierna – de saker vi kan göra bättre tillsammans. Detta är lite tvärtemot en klassisk fusion, men det är vårt sätt att jobba, säger Håkan Kindström, vd för Inplastor, i ett uttalande.

Inplastors försäljningschef Johan Höckert och vd:n Håkan Kindström. Foto: Pressbild/Arkiv
En global leverantör

Edward Andrén, försäljningschef på Brigo säger att de är övertygade om att samarbetet hjälper Ad Republic och Inplastor att komma längre. Sedan många år är de en global leverantör av säljstödsmaterial till många biltillverkare i världen.

– Vi levererar till över 110 länder, säger han.

 

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1