Certifiering på silvernivå för bestruket papper

Michal Jarczyński, vd för Arctic Paper. Foto: Pressbild

Arctic Paper har erhållit Cradle to Cradle Certified på silvernivå för det bestrukna träfria produktsortimentet som produceras på Grycksbo bruk.

Företaget har även uppnått silvernivå när det gäller hela produktionsprocessen i fabriken i Grycksbo på en övergripande nivå. Dessutom visade produktion på väldigt låga CO2-utsläpp.

Från och med april 2021 är samtliga kvaliteter från Grycksbo bruk Cradle to Cradle Certified, inklusive G-Print, G-Smooth, G-Snow, Arctic Silk, Arctic Matt, Arctic Volume White och Arctic Volume Ice.

Arctic Paper går även ut med att företaget slår ihop försäljningsorganisationerna för Skandinavien och Baltikum till en gemensam enhet, Arctic Paper ScanBaltics. Detta görs för att effektivisera försäljningsprocessen. Norrmannen Leif-Arne Karlsen, idag verkställande direktör för det skandinaviska försäljningsbolaget, har utsetts till verkställande direktör för den nya enheten från och med den 1 juni 2021.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: