Certifiering på silvernivå för bestruket papper

Michal Jarczyński, vd för Arctic Paper. Foto: Pressbild

Arctic Paper har erhållit Cradle to Cradle Certified på silvernivå för det bestrukna träfria produktsortimentet som produceras på Grycksbo bruk.

Företaget har även uppnått silvernivå när det gäller hela produktionsprocessen i fabriken i Grycksbo på en övergripande nivå. Dessutom visade produktion på väldigt låga CO2-utsläpp.

Från och med april 2021 är samtliga kvaliteter från Grycksbo bruk Cradle to Cradle Certified, inklusive G-Print, G-Smooth, G-Snow, Arctic Silk, Arctic Matt, Arctic Volume White och Arctic Volume Ice.

Arctic Paper går även ut med att företaget slår ihop försäljningsorganisationerna för Skandinavien och Baltikum till en gemensam enhet, Arctic Paper ScanBaltics. Detta görs för att effektivisera försäljningsprocessen. Norrmannen Leif-Arne Karlsen, idag verkställande direktör för det skandinaviska försäljningsbolaget, har utsetts till verkställande direktör för den nya enheten från och med den 1 juni 2021.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Udda fågel i tryckeribranschen: ”Vi gillar problemlösning”

Hos Passet Screen sköter Bengt Pettersson det analoga trycket och sonen Anders kör digital storformat. Deras två avdelningar bidrar till synergieffekter och specialtryck dem emellan. Plantrycket växer och har svängt mer åt att trycka förpackningslådor till e-handeln, men på senare år har digitaltrycket seglat upp försäljningsmässigt hack i häl.

Publicerat av: 

Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: