Miller Graphics introducerar Atom på förpackningsmässa

Miller Graphics demonstrerar den digitala plattformen Atom på den digitala mässan Packnorth, 10-12 maj. Foto: Pressbild

Miller Graphics är en leverantör av färghantering, repro, klichéer och digitala tjänster för alla tryckbehov. På mässan Packnorth visar företaget den helt nya, digitala, plattformen Atom som ska underlätta arbetet för tryckerier, förpackningstillverkare, varumärkesägare och dess kunder.

Anna Jonhed är försäljnings- och affärsutvecklingschef på Miller Graphics och hon var besökare på Sign&Print Connect som arrangerades i februari. Det gav mersmak.

– Jag gillade konceptet. Det mesta sker ju digitalt idag och det driver oss i den här frågan. Det är helt enkelt ett bra sätt att komma ut med ett budskap. Sen är det naturligtvis så att vi saknar det fysiska mötet.

Klaus Pihl är Nordenchef för Miller Graphics och ser Packnorth som ett bra test.

– Det är bra att få testa möjligheterna med digitala mässor, det är något som kommer att leva kvar i framtiden, det är jag säker på, och att vara med från början ger bra erfarenhet, säger han.

Anna Jonhed, försäljnings- och affärsutvecklingschef på Miller Graphics. Foto: Pressbild

Miller Graphics har en bred pallett med erbjudanden till industrin. De har tidigare stått för sig själva, men nu under våren har de fått en samlande plattform som döpts till Atom.

– Självfallet är det Atom som kommer att vara det vi främst framhåller i vår monter på Packnorth. Det är en plattform där vi samlat alla våra online erbjudanden, något som underlättar för våra kunder, både de som trycker och de som är varumärkesägare, säger Anna Jonhed.

Kunskap i automatisering

På Atom samlas det som kommer från Miller Graphics och det som adderades efter köpet av Halmstadsföretaget Lito AB, ett företag med stora kunskaper i automatisering av mediaprocessen, i början av förra hösten.

– På Atom finns exempelvis DAM, Creator, PIM och Mag. DAM står för Digital Asset Management och hanterar bilder och video, PIM står för Product Information Management där vi hanterar all produktdata och kan bygga mindre webbshoppar för små och medelstora företag och via Creator kan vi skapa digitala media och artwork för förpackningar. Här handlar det om mallbaserade verktyg som säkrar att ett varumärke visas på samma sätt hela tiden.

Creator kan kopplas samman med PIM och DAM vilket ger total kontroll över hela den grafiska produktionsprocessen. MAG är en tjänst där man kan ladda upp broschyrer och tidningar via PDF och göra dem bläddringsbara och länkade.

Förpackningsdata på ett ställe

Via plattformen når man också Millent, det konfigurerbara arbetsflödet som hjälper kunderna att ha total kontroll på var i en process deras jobb befinner sig. Här ryms också Content som samlar förpackningsdata på ett ställe och länkar mellan en kunds system och Millnet.

Det här naturligtvis väldigt övergripande förklaringar till Atom, vi berättar mycket mer i detalj på mässan, säger Anna Jonhed.

Atom är till stor nytta både för den som designar och producerar en förpackning. Förutom Atom kommer Miller Graphics också att lägga fokus på vad man kan göra för tryckerier när det kommer till färghantering och hur man kan se till att de jobbar smartare och effektivare. MG Shift är ett exempel, det är företagets lösning på sjufärgstryck, vilket gör att man inte behöver jobba med Pantonefärger. På så sätt får man ner kostnaderna och ökar effektiviteten i pressarna.

”Ett positivt mottagande”

Det har gått ganska kort tid sedan Atom introducerades på marknaden, men enligt Klaus Pihl har mottagandet varit positivt.

Klaus Pihl är Nordenchef för Miller Graphics och ser Packnorth som en möjlighet att testa på digitala mässor. Foto: Pressbild

– Det har definitivt varit ett positivt mottagande och vi har i dag ett väldigt bra erbjudande till marknaden. Vi har gått från att vara en stor reproleverantör till att vara så mycket mer. Vi är nu mycket bredare.

– Vi har tagit steget mot att bli en allt mer digital leverantör även om vårt största affärsområde fortsatt är att arbeta med tryckerierna, jobba med färghantering, klichéer och repro. Det nya steget är att hjälpa till att ge ordning och reda och effektivitet.

Vilja att bli bättre

Ett intressant förändringsarbete med andra ord hos Miller Graphics. Hur upplever man annars förändringsviljan generellt i branschen?

– Hade jag fått den frågan för ett och ett halvt år sedan hade jag definitivt sagt att det finns en stor förändringsvilja, men den rådande pandemin gör att företagen håller lite hårdare i pengarna, säger Anna Jonhed.

– Det finns dock fortsatt en förändringsbenägenhet och en vilja i branschen att utvecklas och bli ännu bättre och det är otroligt viktig att hela värdekedjan går bra, ingen del får gå på knäna, branschen är beroende av att hela kedjan fungerar bra.

Miller Graphics ställer på Packnorth den 10–12 maj. Besökare registrerar sig gratis till den digitala mässan.

Text: Bo Wallteg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Udda fågel i tryckeribranschen: ”Vi gillar problemlösning”

Hos Passet Screen sköter Bengt Pettersson det analoga trycket och sonen Anders kör digital storformat. Deras två avdelningar bidrar till synergieffekter och specialtryck dem emellan. Plantrycket växer och har svängt mer åt att trycka förpackningslådor till e-handeln, men på senare år har digitaltrycket seglat upp försäljningsmässigt hack i häl.

Publicerat av: 

Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: