HP Indigo utökar sin portfölj

PUBLICERAD: 20 maj 2021
UPPDATERAD: 20 maj
Nya HP Indigo 35K för exklusiv falskartong finns nu tillgänglig på marknaden. Foto: Pressbild

Nu lanseras HP Indigo 35K, en digitalpress för falskartong i exklusiva kvaliteter, som är en vidareutveckling av HP Indigo 30000.

Enligt HP Indigo är etikett- och förpackningsindustrin en snabbt växande marknad, framför allt när det gäller falskartong och etiketter. Det som driver den tillväxten är till exempel möjligheten att optimera logistikkedjorna med on demand-printing. Därför ser HP behovet av nya uppdaterade modeller i HP Indigo-serien, inte minst flaggskeppet HP Indigo 35K.

Denna nya modell gör det bland annat möjligt att trycka med tunnare substrat, från 150 mikron, för applikationer så som styv kartong, och den trycker med HD-kvalitet med upp emot 1600 dpi. Den är utrustad med HP:s vita bläck, Electroink Premium White, för högre opacitet, Electroink Invisible Yellow och Tresu iCoat.

Snabbare färgmatchning

Dessutom finns HP Indigos färgautomationsteknologi Spot Master tillgänglig för såväl digitalpressarna 25K som nya 35K. Spot Master ska öka produktiviteten inom den digitala förpackningsindustrin med snabbare och mer korrekt färgmatchning, med en noggrannhet på mindre än två delta E och mindre än tre meter spill. Enligt företaget innebär Spot Master att varje etikett ska se exakt likadan ut, oavsett var och när den har tryckts.

En annan nyhet som tillverkaren presenterar i samband med släppet är HP Indigo Secure, en uppsättning av lösningar för säkerhets- och varumärkesskydd. Secure omfattar hårdvara, mjukvara, media och bläck som ska innebära en säker tryckprocess för kunden.

Lanserar ytterligare modeller

Även när det gäller den molnbaserade mjukvaran PrintOS presenteras nyheter. Bland annat PrintOS Learn som innebär en individuell och kontinuerlig lärandeprocess som baseras på utrustningen och användarprofilen. Dessutom finns nu PrintOS Supplies Inventory som utifrån historisk användning av förbrukningsvaror säger till när det är dags att göra en ny beställning.

I samband med nya 35K släpps även ytterligare två Indigo-modeller: HP Indigo 8K digitalpress för etiketter och krympfilmer i långa serier och HP Indigo 6P som är en smalbanig digitalpress för simplex-utskrift av foto och kommersiella applikationer.

 

Läs vidare

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper