Optimism bland tyska tryckerier

De tyska tryckerierna är genomgående optimistiska. Varje månad tillfrågas de om hur det går för branschen, vad de tycker om företagsklimatet och vilka förväntningar de har för egen del. Utifrån ett index på 100 som sattes år 2015 så är företagen nu mer optimistiska än de var då, för sex år sedan. Dock konstaterar de att omsättningen ligger på ungefär 90 procent av var den låg då. Det är dock en rejäl uppgång från de 75 procent som de upplevde under andra kvartalet i fjol, när pandemin med full kraft slog till mot Tyskland.

Läs mer på tyska tryckeriföreningens hemsida.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Udda fågel i tryckeribranschen: ”Vi gillar problemlösning”

Hos Passet Screen sköter Bengt Pettersson det analoga trycket och sonen Anders kör digital storformat. Deras två avdelningar bidrar till synergieffekter och specialtryck dem emellan. Plantrycket växer och har svängt mer åt att trycka förpackningslådor till e-handeln, men på senare år har digitaltrycket seglat upp försäljningsmässigt hack i häl.

Publicerat av: 

Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: