Dubbelt upp med nya digitalpressar

PUBLICERAD: 18 juni 2021
UPPDATERAD: 18 juni
Daniel Redner, produktionschef på Brand Factory.

Brand Factory fortsätter att satsa framåt och investerar i två stycken HP Indigo digitalpressar, en till anläggningen i Farsta och en till Kållered. Med sjufärgstryck och en rad andra funktioner ökar möjligheterna att trycka på nya applikationer.

I vintras investerade Brand Factory i ett Zünd-bord av modellen G3 3XL-2500 till anläggningen i Farsta, något som Sign&Print skrivit om tidigare. Detta efter ett intensivt pandemiår med personalneddragningar, nya ägare och ny ledning. Nu gör alltså företaget ytterligare satsningar inför framtiden.

– För Brand Factory är det alltid viktigt att maskinparken håller en hög kvalitet oavsett produktionsområde. Vi ser kontinuerligt över de olika produktionsteknikerna och håller oss alltid uppdaterade om läget på marknaden för att säkerställa att vi har en utrustning som är anpassad och som håller högst kvalitet inom segmentet, säger produktionschefen Daniel Redner om den senaste investeringen.

Byter ut befintliga maskiner

Brand Factory har haft HP Indigo tidigare, både i Farsta och i Kållered utanför Göteborg, samt ett par tonermaskiner och även svartvita digitala tryckmaskiner. Nu byts de befintliga HP Indigo-maskiner ut mot en HP Indigo 5900 respektive en 7500.

Företaget har sitt huvudkontor i Farsta i södra Stockholm och anläggningen uppgraderas snart med en HP Indigo 5900. Den har sju färgverk och förutom CMYK-färgerna även orange, violett och grönt (HP IndiChrome Plus) samt Pantone-färger. Det finns även möjligheter att använda light cyan och light magenta för att skapa mjukare tonövergångar och mättade färger, samt HP Indigo Matte och HP Indigo Transparent Ink för att ge trycket extra skydd eller skapa partiella effekter.

Leverans i sommar

Dessutom är maskinen utrustad med HP Indigo ElectroInk White som gör det möjligt att trycka på till exempel färgade papper och transparenta material. Med Thick Substrate-kit kan Brand Factory trycka på material upp till 600 micron. Och One-shot-funktionen underlättar produktionen på plastmaterial.

Visutech kommer att leverera och installera de två maskinerna under sommaren. En förstärkning som ska generera en jämn och hög kvalitet på båda produktionsorterna.

– Framför allt innebär den här investeringen att vi har sju färgverk i 5900, det ger oss möjligheter till vit, transparent och flera andra specialfärger. Förutom papper går det att trycka på både tjockare kartong och plast. Samt att vi med 7500 i Göteborg nästan dubblar kapaciteten, 7500 är även kopplad mot en C.P Bourg booklet maker som ger oss enorma fördelar, säger Daniel Redner.

I linje med interna miljömål

Investeringen ska även minska klimatavtrycket genom att produktion och leverans kan ske från den ort som ligger geografiskt närmast slutkunden.

– Vi har höga miljömål internt så är det viktigt att inte bara se till kapaciteten, utan möjligheten till att leverera hållbara produkter med låg miljöpåverkan över tid, säger Daniel Redner.

Läs vidare

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

Ricoh: "Alla vill se utvecklingen på inkjetsidan"

Sign&Print hängde med på en visning bland snabba jaguarer, örnar och kraftfulla drakar på Drupamässan. Vad vi pratar om? Ricohs nya maskinavatarer så klart!
FotoJet-(84)

Screen höjer ribban med ny höghastighetsinkjet

Screen premiärvisade en helt ny rullmatad höghastighetspress för inkjet under Drupa, Truepress JET 560HDX.
_DSC0800

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)