Dubbelt upp med nya digitalpressar

Daniel Redner, produktionschef på Brand Factory.

Brand Factory fortsätter att satsa framåt och investerar i två stycken HP Indigo digitalpressar, en till anläggningen i Farsta och en till Kållered. Med sjufärgstryck och en rad andra funktioner ökar möjligheterna att trycka på nya applikationer.

I vintras investerade Brand Factory i ett Zünd-bord av modellen G3 3XL-2500 till anläggningen i Farsta, något som Sign&Print skrivit om tidigare. Detta efter ett intensivt pandemiår med personalneddragningar, nya ägare och ny ledning. Nu gör alltså företaget ytterligare satsningar inför framtiden.

– För Brand Factory är det alltid viktigt att maskinparken håller en hög kvalitet oavsett produktionsområde. Vi ser kontinuerligt över de olika produktionsteknikerna och håller oss alltid uppdaterade om läget på marknaden för att säkerställa att vi har en utrustning som är anpassad och som håller högst kvalitet inom segmentet, säger produktionschefen Daniel Redner om den senaste investeringen.

Byter ut befintliga maskiner

Brand Factory har haft HP Indigo tidigare, både i Farsta och i Kållered utanför Göteborg, samt ett par tonermaskiner och även svartvita digitala tryckmaskiner. Nu byts de befintliga HP Indigo-maskiner ut mot en HP Indigo 5900 respektive en 7500.

Företaget har sitt huvudkontor i Farsta i södra Stockholm och anläggningen uppgraderas snart med en HP Indigo 5900. Den har sju färgverk och förutom CMYK-färgerna även orange, violett och grönt (HP IndiChrome Plus) samt Pantone-färger. Det finns även möjligheter att använda light cyan och light magenta för att skapa mjukare tonövergångar och mättade färger, samt HP Indigo Matte och HP Indigo Transparent Ink för att ge trycket extra skydd eller skapa partiella effekter.

Leverans i sommar

Dessutom är maskinen utrustad med HP Indigo ElectroInk White som gör det möjligt att trycka på till exempel färgade papper och transparenta material. Med Thick Substrate-kit kan Brand Factory trycka på material upp till 600 micron. Och One-shot-funktionen underlättar produktionen på plastmaterial.

Visutech kommer att leverera och installera de två maskinerna under sommaren. En förstärkning som ska generera en jämn och hög kvalitet på båda produktionsorterna.

– Framför allt innebär den här investeringen att vi har sju färgverk i 5900, det ger oss möjligheter till vit, transparent och flera andra specialfärger. Förutom papper går det att trycka på både tjockare kartong och plast. Samt att vi med 7500 i Göteborg nästan dubblar kapaciteten, 7500 är även kopplad mot en C.P Bourg booklet maker som ger oss enorma fördelar, säger Daniel Redner.

I linje med interna miljömål

Investeringen ska även minska klimatavtrycket genom att produktion och leverans kan ske från den ort som ligger geografiskt närmast slutkunden.

– Vi har höga miljömål internt så är det viktigt att inte bara se till kapaciteten, utan möjligheten till att leverera hållbara produkter med låg miljöpåverkan över tid, säger Daniel Redner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


De går grönt med polyestermaterial för digitaltryck

A.Berger Textiles har en lång historia, men från 1980-talet har företaget lagt fokus på polyestertextilier och en egen teknik att bestryka dem för digitaltryck. På Fespa la de ett extra fokus på polyestermaterial av återvunnen pet och sitt periodiska system som ska förenkla för kunder att beställa produkter i sortimentet.

Publicerat av: 

Bildspel: Andra dagen på Fespa

Efter en relativt lugn start på Fespa Global Print Expo så blev den andra dagen betydligt mer fartfylld med fler besökare i gångarna och montrarna. Såväl utställare som besökare vittnade om positiva tongångar och framtidstro efter en tuff tid under pandemin. Fespa-mässan pågår till fredag den 15 oktober.

Publicerat av: