Dubbelt upp med nya digitalpressar

PUBLICERAD: 18 juni 2021
UPPDATERAD: 18 juni
Daniel Redner, produktionschef på Brand Factory.

Brand Factory fortsätter att satsa framåt och investerar i två stycken HP Indigo digitalpressar, en till anläggningen i Farsta och en till Kållered. Med sjufärgstryck och en rad andra funktioner ökar möjligheterna att trycka på nya applikationer.

I vintras investerade Brand Factory i ett Zünd-bord av modellen G3 3XL-2500 till anläggningen i Farsta, något som Sign&Print skrivit om tidigare. Detta efter ett intensivt pandemiår med personalneddragningar, nya ägare och ny ledning. Nu gör alltså företaget ytterligare satsningar inför framtiden.

– För Brand Factory är det alltid viktigt att maskinparken håller en hög kvalitet oavsett produktionsområde. Vi ser kontinuerligt över de olika produktionsteknikerna och håller oss alltid uppdaterade om läget på marknaden för att säkerställa att vi har en utrustning som är anpassad och som håller högst kvalitet inom segmentet, säger produktionschefen Daniel Redner om den senaste investeringen.

Byter ut befintliga maskiner

Brand Factory har haft HP Indigo tidigare, både i Farsta och i Kållered utanför Göteborg, samt ett par tonermaskiner och även svartvita digitala tryckmaskiner. Nu byts de befintliga HP Indigo-maskiner ut mot en HP Indigo 5900 respektive en 7500.

Företaget har sitt huvudkontor i Farsta i södra Stockholm och anläggningen uppgraderas snart med en HP Indigo 5900. Den har sju färgverk och förutom CMYK-färgerna även orange, violett och grönt (HP IndiChrome Plus) samt Pantone-färger. Det finns även möjligheter att använda light cyan och light magenta för att skapa mjukare tonövergångar och mättade färger, samt HP Indigo Matte och HP Indigo Transparent Ink för att ge trycket extra skydd eller skapa partiella effekter.

Leverans i sommar

Dessutom är maskinen utrustad med HP Indigo ElectroInk White som gör det möjligt att trycka på till exempel färgade papper och transparenta material. Med Thick Substrate-kit kan Brand Factory trycka på material upp till 600 micron. Och One-shot-funktionen underlättar produktionen på plastmaterial.

Visutech kommer att leverera och installera de två maskinerna under sommaren. En förstärkning som ska generera en jämn och hög kvalitet på båda produktionsorterna.

– Framför allt innebär den här investeringen att vi har sju färgverk i 5900, det ger oss möjligheter till vit, transparent och flera andra specialfärger. Förutom papper går det att trycka på både tjockare kartong och plast. Samt att vi med 7500 i Göteborg nästan dubblar kapaciteten, 7500 är även kopplad mot en C.P Bourg booklet maker som ger oss enorma fördelar, säger Daniel Redner.

I linje med interna miljömål

Investeringen ska även minska klimatavtrycket genom att produktion och leverans kan ske från den ort som ligger geografiskt närmast slutkunden.

– Vi har höga miljömål internt så är det viktigt att inte bara se till kapaciteten, utan möjligheten till att leverera hållbara produkter med låg miljöpåverkan över tid, säger Daniel Redner.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Framtiden för SPG: "Nu accelererar vi igen"

Det har varit lite tyst kring Scandinavian Print Group (SPG) på sistone. Det finns en förklaring till det – och det kommer att hända saker framöver.
Esben_Mols_Kabell

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w