Nya AccurioPress C7100-serien ska ge mervärde

Konica Minolta introducerar en ny serie maskiner för medelstora produktionsvolymer – AccurioPress C7100. Med hjälp av många automatiserings- och efterbehandlingsalternativ är det tonerbaserade arkmatade utskriftssystemet avsett att stödja leverantörer av utskriftstjänster i att generera mervärde – både ekonomiskt och när det gäller produktdesign.

German Sacristan, chef för segmentet On-Demand Printing vid marknadsundersökningsinstitutet Keypoint Intelligence, redogjorde i samband med Konica Minoltas digitala lanseringsevent varför produkter med mervärde spelar en så viktig roll idag.
– Om du bara säljer baserat på pris kommer du så småningom att förlora baserat på pris, förklarade experten.

Keypoint Intelligence delar in tryckmarknaden i tre huvudområden. Dels användare av multifunktionella tonersystem, till exempel copyshops och byråer som bara producerar små utskriftsvolymer och därför måste acceptera högre kostnader per sida. Dels medelstora till stora tjänsteleverantörer – civiltryckerier, större tryckerier och inhouse-tryckerier – som arbetar med mer kraftfulla, tonerbaserade produktionsutskriftssystem och ligger i mellanskiktet både vad gäller volym och kostnader.

German Sacristan, chef för segmentet On-Demand Printing vid marknadsundersökningsinstitutet Keypoint Intelligence. Foto: Skärmdump, Keypoint Intelligence

Till den tredje gruppen räknas de stora tryckeriföretagen – boktryckerier, transaktionstryckerier och de stora nättryckerierna som använder stora bläckstrålesystem och producerar stora volymer till lägre kostnader per enhet.

Enligt German Sacristan har dessa användargrupper olika alternativ för att fortsätta att fungera framgångsrikt på marknaden. Medan högpresterande utrustning eller outsourcing av vissa tjänster naturligtvis erbjuder utvecklingspotential för de små, tror han att medelstora till stora tryckerier kan hävda sig på marknaden genom att generera mervärde.

Allround-maskin i mellanskiktet

Och det är just på marknaden för medelstora produktionsvolymer som Konica Minolta nu placerar sin nya serie maskiner. AccurioPress C7100-serien är efterföljaren till AccurioPress C6100 och består av två modeller: AccurioPress C7100 med 100 A4-sidor i fullfärg per minut (53 SRA3 ark / min) och AccurioPress C7090 med 90 A4-sidor per minut (48 SRA3 ark / min). Den nya serien placerar sig mellan AccurioPress C4080 för små utskriftsvolymer, presenterad i december, och flaggskeppsmodellen AccurioPress C14000 / 12000 för höga volymer.

Produktchef Karl Friedrich Edenhuizen demonstrerade det nya arkmatade färgutskriftssystemet från företagets Customer Experience Center i tyska Langenhagen. Foto: skärmdump

De nya färgutskriftssystemen använder tillverkarens egna Simitri-V-toner, som också används i det högpresterande systemet i AccurioPress-portföljen och är avsedd att leverera en matt utskriftsbild på en mängd olika medier från 52 till 400 gram per kvadratmeter. Enligt tillverkaren är den miljövänlig, smälter vid lägre temperaturer och stöder därmed lägre energiförbrukning. Tack vare de särskilt små färgpartiklarna, som Karl Friedrich Edenhuizen, produktchef på Konica Minolta Business Solutions Europe, förklarade i en livestream-demonstration från Customer Experience Center i Langenhagen, kan även präglade och strukturerade papper skrivas ut i hög kvalitet. Utskriftsupplösningen anges som 2 400 x 3 600 dpi.

Tre papperskassetter

Mer än 15 000 ark kan lagras i tre papperskassetter för en så oavbruten produktion som möjligt, och pappersfuktning kan också integreras som ett alternativ, förklarade Edenhuizen förklarade. Med på lanseringseventet, från Konica Minoltas amerikanska democenter, var Lisa Salerno.

Nya AccurioPress C7100 kan inte bara skriva ut standardark upp till SRA3-format utan även bannerformat: upp till 330,2 x 900 mm i automatisk duplex och 330,2 x 1300 mm i enkelutskrift. Via den integrerade PF-812 (Paper Feeder Unit) kan också användas för att skjuta till kuvert

De nya arkmatade utskriftssystemen kan utrustas med en rad automatiseringsfunktioner. IM-101 mediasensorn finns som tillval, liksom kvalitetsäkringsenheten IQ-501. Integrerad densitetsbalansjustering, densitetskontroll- och justering, registerjustering på fram och baksida, färgjustering i realtid och skapande av egna profiler är några av funktionerna i enheten.

Flera alternativ för efterbehandling

AccurioPress C7100-serien har många alternativ för efterbehandling inline och stöder också ett brett sortiment av produkter: Förutom broschyrproduktion, klassisk häftning, limbindning och trådbindning finns även andra moduler tillgängliga. För att nämna en finns skärutrustningen TU-501 som erbjuder fyrkantstrimmning och även kan biga och perforera. Modulen presenterades för första gången med AccurioPress C14000 och erbjuder inte bara de klassiska funktionerna för direct mail och långa ark utan även skärningsalternativ för visitkort.

Visitkort samlas upp i ett separat fack. Foto: Skärmdump

När det gäller styrningen av de nya arkmatade utskriftssystemen berättar produktchefen Lisa Salerno, att EFI, Creo och Konica Minoltas front end-lösningar finns att välja på.

– Konica Minolta har gjort det till sin uppgift att stödja transformationen av kunders företag efter deras respektive sektor och bransch, förutse potentiella utmaningar och utveckla lösningar tillsammans. Vi hjälper dem att tänka om på ett smidigt sätt, sammanfattade Edoardo Cotichini, Senior Manager Professional Print för Konica Minolta Business Solutions Europe, och tillade:

– Vi försöker göra det så enkelt som möjligt för våra kunder. Men inte så lätt för våra konkurrenter.

 

Text: Judith Grajewski, Översättning: Claes Nordström

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


De går grönt med polyestermaterial för digitaltryck

A.Berger Textiles har en lång historia, men från 1980-talet har företaget lagt fokus på polyestertextilier och en egen teknik att bestryka dem för digitaltryck. På Fespa la de ett extra fokus på polyestermaterial av återvunnen pet och sitt periodiska system som ska förenkla för kunder att beställa produkter i sortimentet.

Publicerat av: 

Bildspel: Andra dagen på Fespa

Efter en relativt lugn start på Fespa Global Print Expo så blev den andra dagen betydligt mer fartfylld med fler besökare i gångarna och montrarna. Såväl utställare som besökare vittnade om positiva tongångar och framtidstro efter en tuff tid under pandemin. Fespa-mässan pågår till fredag den 15 oktober.

Publicerat av: