Spännande höst och inspirerande lyssning

Ravindra Parasnis

Det känns betydligt bättre att gå på semester i år jämfört med förra året. När Grafiska Företagens vd Ravindra Parasnis presenterade data från grafiska och förpackningsföretag så fanns det i många stycken en ljus framtid att se fram emot. Föredraget finns inspelat och längre ner hittar du en direktlänk.

När de samtidigt kunde tillkännage att det nu fastställts en dag för Print Next konferensen, den 28 oktober, så kändes även det som att även vår värld planerar för en tid utan pandemin.

Myndigheterna konstaterar samtidigt att de vaccinerade som får deltavarianten av covid bara drabbas i mild form och inte behöver sjukhusvård. Det känns som att normaltet håller på att återvända.

Den 1 juli släpptes alla restriktioner kring mässor. Myndigheterna kräver inte längre några begränsningar vad gäller genomförande av mässor. Det gör att årets största nordiska event Sign, Print & Promotion i Oslo den 20 och 21 oktober nu börjat marknadsföras och det omfattande, gratis, konferensprogrammet sättas ihop.

För den som vill vänta på Sign&Print Scandinavia på Kistamässan den 8-10 februari, så meddelar arrangörerna att man där arbetar för ett större event i och med att även Packnorth, inklusive Packnorth Award, arrangeras parallellt.

Både mässan i Oslo och den i Stockholm har 2027 som tema. De strategier som läggs och de investeringar som nu planeras ska sedan vara i produktion ett antal år framöver. Därför är det bra med en fördjupad kunskap om trender. Vad är det som växer och vad minskar. Och vilka helt nya möjligheter är på väg in på banan.

En i grunden positiv undersökning genomförd av Grafiska Företagen, ett ambitiöst Print Next arrangemang och två mässor gör att det finns spännande lyssning och givande event att följa nu och delta i under kommande höst och vinter.

 

Här når du Ravindra Parasnis föredrag och branschundersökningen:

https://www.grafiska.se/kurser/webbinarier/trender-utmaningar-och-mojligheter-i-den-grafiska-branschen/

 

Här anmäler du dig gratis till Sign, Print & Promotion mässan i Oslo den 20 och 21 oktober:

https://www.sipp.no/

 

Här kan du läsa allt om Print Next dagen, arrangerad i samarbete mellan Grafiska Företagen, Grafkom och Nopa:

https://grafkom.io/2021/06/14/print-next-is-back-our-flagship-event-is-due-for-october-28/

 

Här kan du redan nu läsa information från en del av utställarna på Sign&Print Scandinavia och Packnorth mässan:

https://signochprint.se/

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


De går grönt med polyestermaterial för digitaltryck

A.Berger Textiles har en lång historia, men från 1980-talet har företaget lagt fokus på polyestertextilier och en egen teknik att bestryka dem för digitaltryck. På Fespa la de ett extra fokus på polyestermaterial av återvunnen pet och sitt periodiska system som ska förenkla för kunder att beställa produkter i sortimentet.

Publicerat av: 

Bildspel: Andra dagen på Fespa

Efter en relativt lugn start på Fespa Global Print Expo så blev den andra dagen betydligt mer fartfylld med fler besökare i gångarna och montrarna. Såväl utställare som besökare vittnade om positiva tongångar och framtidstro efter en tuff tid under pandemin. Fespa-mässan pågår till fredag den 15 oktober.

Publicerat av: