Spännande höst och inspirerande lyssning

PUBLICERAD: 7 juli 2021
UPPDATERAD: 7 juli
Ravindra Parasnis

Det känns betydligt bättre att gå på semester i år jämfört med förra året. När Grafiska Företagens vd Ravindra Parasnis presenterade data från grafiska och förpackningsföretag så fanns det i många stycken en ljus framtid att se fram emot. Föredraget finns inspelat och längre ner hittar du en direktlänk.

När de samtidigt kunde tillkännage att det nu fastställts en dag för Print Next konferensen, den 28 oktober, så kändes även det som att även vår värld planerar för en tid utan pandemin.

Myndigheterna konstaterar samtidigt att de vaccinerade som får deltavarianten av covid bara drabbas i mild form och inte behöver sjukhusvård. Det känns som att normaltet håller på att återvända.

Den 1 juli släpptes alla restriktioner kring mässor. Myndigheterna kräver inte längre några begränsningar vad gäller genomförande av mässor. Det gör att årets största nordiska event Sign, Print & Promotion i Oslo den 20 och 21 oktober nu börjat marknadsföras och det omfattande, gratis, konferensprogrammet sättas ihop.

För den som vill vänta på Sign&Print Scandinavia på Kistamässan den 8-10 februari, så meddelar arrangörerna att man där arbetar för ett större event i och med att även Packnorth, inklusive Packnorth Award, arrangeras parallellt.

Både mässan i Oslo och den i Stockholm har 2027 som tema. De strategier som läggs och de investeringar som nu planeras ska sedan vara i produktion ett antal år framöver. Därför är det bra med en fördjupad kunskap om trender. Vad är det som växer och vad minskar. Och vilka helt nya möjligheter är på väg in på banan.

En i grunden positiv undersökning genomförd av Grafiska Företagen, ett ambitiöst Print Next arrangemang och två mässor gör att det finns spännande lyssning och givande event att följa nu och delta i under kommande höst och vinter.

 

Här når du Ravindra Parasnis föredrag och branschundersökningen:

https://www.grafiska.se/kurser/webbinarier/trender-utmaningar-och-mojligheter-i-den-grafiska-branschen/

 

Här anmäler du dig gratis till Sign, Print & Promotion mässan i Oslo den 20 och 21 oktober:

https://www.sipp.no/

 

Här kan du läsa allt om Print Next dagen, arrangerad i samarbete mellan Grafiska Företagen, Grafkom och Nopa:

https://grafkom.io/2021/06/14/print-next-is-back-our-flagship-event-is-due-for-october-28/

 

Här kan du redan nu läsa information från en del av utställarna på Sign&Print Scandinavia och Packnorth mässan:

https://signochprint.se/

 

 

 

 

Läs vidare

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS

18 tips på vad du kan se på Drupa

Sign&Print lyfter fram några av godbitarna som visas på mässan.
Kollage-18-tips-1536x1011

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS