Spännande höst och inspirerande lyssning

PUBLICERAD: 7 juli 2021
UPPDATERAD: 7 juli
Ravindra Parasnis

Det känns betydligt bättre att gå på semester i år jämfört med förra året. När Grafiska Företagens vd Ravindra Parasnis presenterade data från grafiska och förpackningsföretag så fanns det i många stycken en ljus framtid att se fram emot. Föredraget finns inspelat och längre ner hittar du en direktlänk.

När de samtidigt kunde tillkännage att det nu fastställts en dag för Print Next konferensen, den 28 oktober, så kändes även det som att även vår värld planerar för en tid utan pandemin.

Myndigheterna konstaterar samtidigt att de vaccinerade som får deltavarianten av covid bara drabbas i mild form och inte behöver sjukhusvård. Det känns som att normaltet håller på att återvända.

Den 1 juli släpptes alla restriktioner kring mässor. Myndigheterna kräver inte längre några begränsningar vad gäller genomförande av mässor. Det gör att årets största nordiska event Sign, Print & Promotion i Oslo den 20 och 21 oktober nu börjat marknadsföras och det omfattande, gratis, konferensprogrammet sättas ihop.

För den som vill vänta på Sign&Print Scandinavia på Kistamässan den 8-10 februari, så meddelar arrangörerna att man där arbetar för ett större event i och med att även Packnorth, inklusive Packnorth Award, arrangeras parallellt.

Både mässan i Oslo och den i Stockholm har 2027 som tema. De strategier som läggs och de investeringar som nu planeras ska sedan vara i produktion ett antal år framöver. Därför är det bra med en fördjupad kunskap om trender. Vad är det som växer och vad minskar. Och vilka helt nya möjligheter är på väg in på banan.

En i grunden positiv undersökning genomförd av Grafiska Företagen, ett ambitiöst Print Next arrangemang och två mässor gör att det finns spännande lyssning och givande event att följa nu och delta i under kommande höst och vinter.

 

Här når du Ravindra Parasnis föredrag och branschundersökningen:

https://www.grafiska.se/kurser/webbinarier/trender-utmaningar-och-mojligheter-i-den-grafiska-branschen/

 

Här anmäler du dig gratis till Sign, Print & Promotion mässan i Oslo den 20 och 21 oktober:

https://www.sipp.no/

 

Här kan du läsa allt om Print Next dagen, arrangerad i samarbete mellan Grafiska Företagen, Grafkom och Nopa:

https://grafkom.io/2021/06/14/print-next-is-back-our-flagship-event-is-due-for-october-28/

 

Här kan du redan nu läsa information från en del av utställarna på Sign&Print Scandinavia och Packnorth mässan:

https://signochprint.se/

 

 

 

 

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449