Fespa ökade stödet under pandemin

Fespas vd Neil Fenton gläds åt att bjuda in till mässa i Amsterdam 12-15 oktober.

Trots att de inte kunnat genomföra de inkomstbringande mässorna, så har den internationella branschorganisationen Fespa ökat sitt stöd till medlemmarna under pandemin. Det är goda nyheter för världens skylttillverkare.

Under goda tider har man lagt undan från överskottet på sina mässor, så att det varit möjligt att på ett antal olika sätt stödja de lokala organisationerna. Det har handlat om att ta fram digitala plattformar för att mötas. Det har också handlat om att ta fram en stor mängd utbildningsmaterial, med hjälp av vilket branschen i de olika medlemsländerna har kunnat förkovra sig. Ambitionen kring det sistnämnda är hög och här har man även vinnlagt sig om att översätta till många olika språk. Det finns till och med material på de nordiska språken.

Allt detta framkom vid en presskonferens som Fespa höll den 22 juli. Samtidigt kungjordes att man nu har fått stöd från så många utställande företag så att man är fast beslutna att genomföra sin viktiga Fespa mässa i Amsterdam den 12-15 oktober. Det blir därmed den första stora europeiska mässan på två år.

Mässan har annars varit förföljd av pandemin. Först fick den med några veckors varsel ställas in i mars 2020. Då sköts den till hösten 2020, men inte heller det var möjligt. Nästa bud var att den skulle hållas i våras, så när den nu äntligen blir av, så är det många nyheter som ska presenteras. Inte minst med tanke på att den andra stora mässan, Drupa, helt ställdes in.

Allt talar för att det också blir en säker mässa. Redan när du anmäler dig får du ange om du har covid-pass. Har du inte det, måste du kunna uppvisa ett färskt intyg för att alls komma in på mässan. Därigenom skapas en covid-fri bubbla. Besökarna och utställarna erbjuda därutöver möjligheten att med olika band markera vilken grad av kontakt man önskar. Den som inte vill ta i hand ska naturligtvis inte heller behöva göra det.

På maskinsidan kan vi utgå från att det blir mycket att titta på. Med företag som Canon, Mimaki och Kongsberg på plats, så kan vi räkna med nyheter. Däremot blir det inte seminarier och World Wrap Master tävling förrän på nästa Fespa, som ligger på den ordinarie tiden 31 maj till 3 juni 2022 i Berlin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: 

Återförsäljarna: ”Något slutkunderna vill ha”

Pvc är sedan länge ett populärt material för olika typer av vinyler, bland annat på grund av sin långa hållbarhet och sitt pris. På senare år har det kommit fler och fler produkter utan pvc, med varierande kvalitet och hållbarhet. Hos återförsäljarna märks efterfrågan på pvc-fritt tydligt.

Publicerat av: 

Kalmar Kuvert satsar på bredd i produktfloran

Ryggraden för mellanledsleverantören Kalmar Kuvert är som namnet lyder – tillverkning av specialkuvert från ark. Men annat i tryckväg ska också hållas ajour. Ett nytt Duplo-system för att klamra och plocka både offset- och digitaltryckta ark går nu med hög beläggning. Det gör också en maskin för att skära, biga och perforera visitkort och förpackningar.

Publicerat av: 

Digitala volymer växer som aldrig förr hos Billes

Tryckvolymerna har under flera månader sista året nått nya rekordhöjder hos Billes tryckeri i Mölndal trots pandemin. Nu byter de ut två av sina tre HP Indigo-maskiner för att få ännu mer tryckkapacitet. Vd:n Niklas Bille förklarar kalkylen bakom investeringen och varför de valt att fortsätta med HP Indigo istället för inkjet-tekniken.

Publicerat av: