Hon blir ny vd för Duplotryck

Caroline Magnevill blir ny vd för Duplotryck. Foto: Pressbild

Efter att Duplotryck på Kungsholmen fick ny ägare 2019 påbörjades omvandlingen till att bli en e-handelsaktör. Caroline Magnevill tar nu över rodret som vd för tryckeriet som framåt bland annat ska erbjuda beställtryck som kommer in via influencer marketing.

Duplotryck på Kungsholmen i Stockholm startade 1991. Sedan två år tillbaka är tryckeriet ett helägt dotterbolag till Increasor Tech Invest AB.

Förvärvet har lett till att en e-handel har upprättats och att personal har bemannats i tryckeriet med fokus på service och försäljning, skriver Increasor i ett pressmeddelande. En effektivisering av maskinparken har även gjort att hastigheten mer än tredubblats från att ett jobb kommer in till att produkten trycks och skickas ut.

Ny vd till företaget

I slutet av augusti tillträder Caroline Magnevill som ny vd. Hon kommer närmast från Doktor Hemma, där hon varit vd och verksamhetschef sedan 2019.

– Det ska bli mycket spännande att få vara med på tillväxtresan, och jag är mer än redo att ta mig an uppgiften, säger Caroline Magnevill, i en kommentar.

Bygga upp stabilitet

I hennes nya roll kommer hon fokusera på försäljning, affärsutveckling samt bygga upp en stabil organisation för att ta Duplotryck framåt.

– Vi känner stort förtroende för Caroline och att hon kommer axla rollen som verkställande direktör i Duplotryck på ett utmärkt sätt. Bolaget går från ett traditionellt tryckeri på Kungsholmen till en digital e-handel som verkar som en plattform för kreatörer och Influencers att kunna sälja sina motiv på våra produkter. Grunden för Duplotryck är satt och vi är säkra på att med Carolines eminenta drivkraft och erfarenhet kommer Duplotryck inom kort bli en lönsam verksamhet med stor tillväxtpotential, säger Andreas Trouin, vd på Increasor Tech Invest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: 

Återförsäljarna: ”Något slutkunderna vill ha”

Pvc är sedan länge ett populärt material för olika typer av vinyler, bland annat på grund av sin långa hållbarhet och sitt pris. På senare år har det kommit fler och fler produkter utan pvc, med varierande kvalitet och hållbarhet. Hos återförsäljarna märks efterfrågan på pvc-fritt tydligt.

Publicerat av: 

Kalmar Kuvert satsar på bredd i produktfloran

Ryggraden för mellanledsleverantören Kalmar Kuvert är som namnet lyder – tillverkning av specialkuvert från ark. Men annat i tryckväg ska också hållas ajour. Ett nytt Duplo-system för att klamra och plocka både offset- och digitaltryckta ark går nu med hög beläggning. Det gör också en maskin för att skära, biga och perforera visitkort och förpackningar.

Publicerat av: 

Digitala volymer växer som aldrig förr hos Billes

Tryckvolymerna har under flera månader sista året nått nya rekordhöjder hos Billes tryckeri i Mölndal trots pandemin. Nu byter de ut två av sina tre HP Indigo-maskiner för att få ännu mer tryckkapacitet. Vd:n Niklas Bille förklarar kalkylen bakom investeringen och varför de valt att fortsätta med HP Indigo istället för inkjet-tekniken.

Publicerat av: