Breddar färgomfånget med nya neonfärger

PUBLICERAD: 6 augusti 2021
UPPDATERAD: 6 augusti
Användare av Swissqprints skrivarsortiment kan nu skriva ut neonorange och neongrön. Foto: Pressbild

Neonfärger för uv-utskrifter släpptes av Swissqprint tidigare i år. Nu utökar tillverkaren färgomfånget. Två bläcktyper ligger till grund för totalt fyra fluorescerande färger som kan printas på ett brett utbud av applikationer.

De två spotfärgerna finns i neongul och neonrosa och när de skrivs ut ovanpå varandra går det att skapa färgerna neonorange eller neongrön. Färgerna är fluorescerande och lyser upp i uv-ljus. Enligt tillverkaren är de kompatibla med alla befintliga bläck samt alla Swissqprints uv-led system, oavsett om de är flatbädds- eller rullskrivare. Spotfärgerna kan eftermonteras i de fritt konfigurerbara bläckkanalerna.

Enligt Swissqprint ger de nya färgvarianterna möjligheter för användare att skapa helt nya visuella effekter som garanterar maximal exponering. Printapplikationer som kan komma i fråga för de nya neonfärgerna inkluderar bland annat affischer, POS- och mässmaterial och informations- och kampanjskyltar.

 

Läs vidare

Summa automatiserar arbetsflödet för skärning inline

Summa visade bland annat inlinelösningar med iläggare till sina digitala skärbord och textillaserskärare under Fespa.
_DSC0109

swissQprint ger 3 års garanti – utan extra kostnad

För 9:e året i rad är swissQprints Nyala flatbäddsskrivare den mest sålda skrivaren i kategorin 'UV flatbädds/hybridskrivare, större än 152,4 cm i prissegmentet 130 000 - 650 000 EUR', enligt analysinstitutet Infosource.
swissqprint-fespa

Ett verktyg för skyltföretagets alla processer

Det belgiska mjukvaruföretaget Dataline Solutions har utvecklat den modulära mjukvaran Multiline för att hantera alla funktioner hos ett skyltföretag, eller något annat grafiskt företag för den delen.
Jef_Stoffels

Epson går i personaliseringens spår

Mindre serier med kundanpassade produkter, det är en tydlig trend i den grafiska branschen. Epson lanserade två nyheter inom detta segment på Fespa: en UV-skrivare och en DTF/DTG-skrivare. Båda instegsmodeller av desktopstorlek.
Epson 1

Senaste nytt

Mycket DTF men inte så mycket AI på FESPA

FESPA-mässan är slut för den här gången och förväntningarna inför Drupa ökar. Sign&Print pratade med Kim Harris på Vikiallo om vilka trender han såg på mässan.
Fespa

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Ingen sammanslagning med PWA – SBPR kan läggas ner

Den kommunicerade sammanslagningen av profil- och promotionföreningarna SBPR och PWA är ingen sammanslagning. Rent teknisk kan SBPR läggas ner samtidigt som PWA byter namn och öppnar upp för en ny typ av medlemmar. 
Roger-Nilsson

Zünd visar automatisering med robotar

Robotarna blir allt mer avancerade och Zünds skyltlösningar erbjuder skylttillverkare betydande möjligheter till effektivitet.
zund-fespa_01