Breddar färgomfånget med nya neonfärger

Användare av Swissqprints skrivarsortiment kan nu skriva ut neonorange och neongrön. Foto: Pressbild

Neonfärger för uv-utskrifter släpptes av Swissqprint tidigare i år. Nu utökar tillverkaren färgomfånget. Två bläcktyper ligger till grund för totalt fyra fluorescerande färger som kan printas på ett brett utbud av applikationer.

De två spotfärgerna finns i neongul och neonrosa och när de skrivs ut ovanpå varandra går det att skapa färgerna neonorange eller neongrön. Färgerna är fluorescerande och lyser upp i uv-ljus. Enligt tillverkaren är de kompatibla med alla befintliga bläck samt alla Swissqprints uv-led system, oavsett om de är flatbädds- eller rullskrivare. Spotfärgerna kan eftermonteras i de fritt konfigurerbara bläckkanalerna.

Enligt Swissqprint ger de nya färgvarianterna möjligheter för användare att skapa helt nya visuella effekter som garanterar maximal exponering. Printapplikationer som kan komma i fråga för de nya neonfärgerna inkluderar bland annat affischer, POS- och mässmaterial och informations- och kampanjskyltar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: 

Återförsäljarna: ”Något slutkunderna vill ha”

Pvc är sedan länge ett populärt material för olika typer av vinyler, bland annat på grund av sin långa hållbarhet och sitt pris. På senare år har det kommit fler och fler produkter utan pvc, med varierande kvalitet och hållbarhet. Hos återförsäljarna märks efterfrågan på pvc-fritt tydligt.

Publicerat av: 

Kalmar Kuvert satsar på bredd i produktfloran

Ryggraden för mellanledsleverantören Kalmar Kuvert är som namnet lyder – tillverkning av specialkuvert från ark. Men annat i tryckväg ska också hållas ajour. Ett nytt Duplo-system för att klamra och plocka både offset- och digitaltryckta ark går nu med hög beläggning. Det gör också en maskin för att skära, biga och perforera visitkort och förpackningar.

Publicerat av: 

Digitala volymer växer som aldrig förr hos Billes

Tryckvolymerna har under flera månader sista året nått nya rekordhöjder hos Billes tryckeri i Mölndal trots pandemin. Nu byter de ut två av sina tre HP Indigo-maskiner för att få ännu mer tryckkapacitet. Vd:n Niklas Bille förklarar kalkylen bakom investeringen och varför de valt att fortsätta med HP Indigo istället för inkjet-tekniken.

Publicerat av: