Vd-byte för internationell expansion

Teknikföretaget Coloreel ser tillväxtmöjligheter internationellt för sin brodyrteknik med infärgning av tråd. Foto: Pressbild

Brodyrteknikföretaget Coloreel utser Torbjörn Bäck till ny vd. Företaget med bas i Jönköping, som i början av sommaren fick en stororder av Tryckhuset i Stenungsund, tar med rekryteringen sikte på internationell tillväxt. 

Torbjörn Bäck är ny vd för Coloreel. Foto: Pressbild

Lagom till sommaren gjorde Coloreel en storaffär med sin teknik för broderi och digital infärgning av textiltråd vilket gör att det går att skapa, gradienter, specialeffekter och färgövergångar med bara en trådrulle per brodyrhuvud. Totalt åtta infärgningsenheter såldes till Tryckhuset i Stenungsund, levererade av Coloreels återförsäljarpartner ACG Nyström. Dessa kopplades ihop med en Tajima-maskin med åtta brodyrhuvuden.

I linje med Coloreels internationella tillväxtstrategi meddelar Jönköpingsföretaget att de möblerar om det operativa styret i företaget. Torbjörn Bäck som har haft ledande befattningar på företag som Camfil, Nederman och IBM har utsetts till ny vd. Han efterträder Mattias Nordin som innehaft vd-stolen under fyra år. Nordin kommer istället övergå till en ny roll inom affärsutveckling som Senior vice president business development.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: 

Återförsäljarna: ”Något slutkunderna vill ha”

Pvc är sedan länge ett populärt material för olika typer av vinyler, bland annat på grund av sin långa hållbarhet och sitt pris. På senare år har det kommit fler och fler produkter utan pvc, med varierande kvalitet och hållbarhet. Hos återförsäljarna märks efterfrågan på pvc-fritt tydligt.

Publicerat av: 

Kalmar Kuvert satsar på bredd i produktfloran

Ryggraden för mellanledsleverantören Kalmar Kuvert är som namnet lyder – tillverkning av specialkuvert från ark. Men annat i tryckväg ska också hållas ajour. Ett nytt Duplo-system för att klamra och plocka både offset- och digitaltryckta ark går nu med hög beläggning. Det gör också en maskin för att skära, biga och perforera visitkort och förpackningar.

Publicerat av: 

Digitala volymer växer som aldrig förr hos Billes

Tryckvolymerna har under flera månader sista året nått nya rekordhöjder hos Billes tryckeri i Mölndal trots pandemin. Nu byter de ut två av sina tre HP Indigo-maskiner för att få ännu mer tryckkapacitet. Vd:n Niklas Bille förklarar kalkylen bakom investeringen och varför de valt att fortsätta med HP Indigo istället för inkjet-tekniken.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]