Vd-byte för internationell expansion

PUBLICERAD: 20 augusti 2021
UPPDATERAD: 20 augusti
Teknikföretaget Coloreel ser tillväxtmöjligheter internationellt för sin brodyrteknik med infärgning av tråd. Foto: Pressbild

Brodyrteknikföretaget Coloreel utser Torbjörn Bäck till ny vd. Företaget med bas i Jönköping, som i början av sommaren fick en stororder av Tryckhuset i Stenungsund, tar med rekryteringen sikte på internationell tillväxt. 

Torbjörn Bäck är ny vd för Coloreel. Foto: Pressbild

Lagom till sommaren gjorde Coloreel en storaffär med sin teknik för broderi och digital infärgning av textiltråd vilket gör att det går att skapa, gradienter, specialeffekter och färgövergångar med bara en trådrulle per brodyrhuvud. Totalt åtta infärgningsenheter såldes till Tryckhuset i Stenungsund, levererade av Coloreels återförsäljarpartner ACG Nyström. Dessa kopplades ihop med en Tajima-maskin med åtta brodyrhuvuden.

I linje med Coloreels internationella tillväxtstrategi meddelar Jönköpingsföretaget att de möblerar om det operativa styret i företaget. Torbjörn Bäck som har haft ledande befattningar på företag som Camfil, Nederman och IBM har utsetts till ny vd. Han efterträder Mattias Nordin som innehaft vd-stolen under fyra år. Nordin kommer istället övergå till en ny roll inom affärsutveckling som Senior vice president business development.

 

Läs vidare

Summa automatiserar arbetsflödet för skärning inline

Summa visade bland annat inlinelösningar med iläggare till sina digitala skärbord och textillaserskärare under Fespa.
_DSC0109

Epson går i personaliseringens spår

Mindre serier med kundanpassade produkter, det är en tydlig trend i den grafiska branschen. Epson lanserade två nyheter inom detta segment på Fespa: en UV-skrivare och en DTF/DTG-skrivare. Båda instegsmodeller av desktopstorlek.
Epson 1

Projicering av motivet för exakt textiltryck

Den stora nyheten hos Stahls under Fespa var utan tvekan nya Hotronix ProPlace IQ, en patenterad lösning där motivet projiceras på tyget för en exakt placering av trycket.
Stahls 1

Med Flora i utbudet tar NI Solutions jättekliv

Som Sign&Print tidigare berättat har återförsäljaren NI Solutions tagit in Flora i portföljden. Under Fespa visade det kinesiska företaget upp några av storformatsbjässarna som kommer ingå i erbjudandet på den svenska marknaden.
_DSC0016w

Senaste nytt

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1