Programvara för att hålla styr i dokumenthantering

PUBLICERAD: 23 augusti 2021
UPPDATERAD: 23 augusti
Smart Workflow Services (SWS) är en intelligent programvara som skapar ordning i dokumenthanteringen, enligt Nextagenda och Konica Minolta. Foto: Pressbild

Nextagenda har i samarbete med Konica Minolta utvecklat en programvara för att kategorisera dokument och spara in på manuella processer, inte minst stora mängder papper.

Nextagenda har utvecklat en ny programvara, Smart Workflow Services (SWS), speciellt för Konica Minoltas skrivarlösningar. Konica Minolta förvärvade danska verksamheten Nextagenda, som använder data för att skapa nya lösningar, 2019.

Ska minska pappersförbrukning

Programvaran beskrivs som intelligent med AI-funktioner för att kategorisera alla dokument så att det skapas en överblick över vad som skrivs ut och därmed också vilka processer som eventuellt kan digitaliseras för ett effektivare arbetsflöde. Det ska också bidra till mindre förbrukning av papper.

– Det banbrytande här är att vi kan identifiera innehållet med stor precision och kategorisera dokument baserat på väldigt få exempel. Det innebär att vi snabbt skapar insikt och förutom en kvalificerad utgångspunkt för digitalisering också kan identifiera GDPR-utmaningar, säger Mads Rørdam, vd på Nextagenda.

Algoritm hanterar flera språk

Algoritmen i programvaran behärskar olika språk och gör att olika typer av dokument – exempelvis presentationer, e-post och byggärenden – kan kategoriseras efter ett företags önskemål. Programvaran ska också bidra till att få kontroll över behandlingen av personuppgifter och känslig personlig information – vad som skrivits ut och vad som finns digitalt.

– Lite populärt uttryckt kan åtgärden att skriva ut sägas vara en process som potentiellt sett kan digitaliseras. Men innan ytterligare ett steg mot mer digitalisering kan tas måste man veta vad som ska digitaliseras. Det är det som Smart Workflow Services kan berätta för oss, säger Peter Kyvsgaard teknisk chef hos Nextagenda.

Läs vidare

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Fujifilm introducerar end-to-end-workflow

Fujifilm har samarbetat med eProductivity Software (ePS) för att visa hur Fujifilms XMF PressReady arbetsflödeslösning kan paras ihop och integreras med eProductivity Softwares MarketDirect StoreFront e-handel och MIS-system.
Fujifilm_ePS

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2