Programvara för att hålla styr i dokumenthantering

Smart Workflow Services (SWS) är en intelligent programvara som skapar ordning i dokumenthanteringen, enligt Nextagenda och Konica Minolta. Foto: Pressbild

Nextagenda har i samarbete med Konica Minolta utvecklat en programvara för att kategorisera dokument och spara in på manuella processer, inte minst stora mängder papper.

Nextagenda har utvecklat en ny programvara, Smart Workflow Services (SWS), speciellt för Konica Minoltas skrivarlösningar. Konica Minolta förvärvade danska verksamheten Nextagenda, som använder data för att skapa nya lösningar, 2019.

Ska minska pappersförbrukning

Programvaran beskrivs som intelligent med AI-funktioner för att kategorisera alla dokument så att det skapas en överblick över vad som skrivs ut och därmed också vilka processer som eventuellt kan digitaliseras för ett effektivare arbetsflöde. Det ska också bidra till mindre förbrukning av papper.

– Det banbrytande här är att vi kan identifiera innehållet med stor precision och kategorisera dokument baserat på väldigt få exempel. Det innebär att vi snabbt skapar insikt och förutom en kvalificerad utgångspunkt för digitalisering också kan identifiera GDPR-utmaningar, säger Mads Rørdam, vd på Nextagenda.

Algoritm hanterar flera språk

Algoritmen i programvaran behärskar olika språk och gör att olika typer av dokument – exempelvis presentationer, e-post och byggärenden – kan kategoriseras efter ett företags önskemål. Programvaran ska också bidra till att få kontroll över behandlingen av personuppgifter och känslig personlig information – vad som skrivits ut och vad som finns digitalt.

– Lite populärt uttryckt kan åtgärden att skriva ut sägas vara en process som potentiellt sett kan digitaliseras. Men innan ytterligare ett steg mot mer digitalisering kan tas måste man veta vad som ska digitaliseras. Det är det som Smart Workflow Services kan berätta för oss, säger Peter Kyvsgaard teknisk chef hos Nextagenda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: 

Återförsäljarna: ”Något slutkunderna vill ha”

Pvc är sedan länge ett populärt material för olika typer av vinyler, bland annat på grund av sin långa hållbarhet och sitt pris. På senare år har det kommit fler och fler produkter utan pvc, med varierande kvalitet och hållbarhet. Hos återförsäljarna märks efterfrågan på pvc-fritt tydligt.

Publicerat av: 

Kalmar Kuvert satsar på bredd i produktfloran

Ryggraden för mellanledsleverantören Kalmar Kuvert är som namnet lyder – tillverkning av specialkuvert från ark. Men annat i tryckväg ska också hållas ajour. Ett nytt Duplo-system för att klamra och plocka både offset- och digitaltryckta ark går nu med hög beläggning. Det gör också en maskin för att skära, biga och perforera visitkort och förpackningar.

Publicerat av: 

Digitala volymer växer som aldrig förr hos Billes

Tryckvolymerna har under flera månader sista året nått nya rekordhöjder hos Billes tryckeri i Mölndal trots pandemin. Nu byter de ut två av sina tre HP Indigo-maskiner för att få ännu mer tryckkapacitet. Vd:n Niklas Bille förklarar kalkylen bakom investeringen och varför de valt att fortsätta med HP Indigo istället för inkjet-tekniken.

Publicerat av: