Programvara för att hålla styr i dokumenthantering

Smart Workflow Services (SWS) är en intelligent programvara som skapar ordning i dokumenthanteringen, enligt Nextagenda och Konica Minolta. Foto: Pressbild

Nextagenda har i samarbete med Konica Minolta utvecklat en programvara för att kategorisera dokument och spara in på manuella processer, inte minst stora mängder papper.

Nextagenda har utvecklat en ny programvara, Smart Workflow Services (SWS), speciellt för Konica Minoltas skrivarlösningar. Konica Minolta förvärvade danska verksamheten Nextagenda, som använder data för att skapa nya lösningar, 2019.

Ska minska pappersförbrukning

Programvaran beskrivs som intelligent med AI-funktioner för att kategorisera alla dokument så att det skapas en överblick över vad som skrivs ut och därmed också vilka processer som eventuellt kan digitaliseras för ett effektivare arbetsflöde. Det ska också bidra till mindre förbrukning av papper.

– Det banbrytande här är att vi kan identifiera innehållet med stor precision och kategorisera dokument baserat på väldigt få exempel. Det innebär att vi snabbt skapar insikt och förutom en kvalificerad utgångspunkt för digitalisering också kan identifiera GDPR-utmaningar, säger Mads Rørdam, vd på Nextagenda.

Algoritm hanterar flera språk

Algoritmen i programvaran behärskar olika språk och gör att olika typer av dokument – exempelvis presentationer, e-post och byggärenden – kan kategoriseras efter ett företags önskemål. Programvaran ska också bidra till att få kontroll över behandlingen av personuppgifter och känslig personlig information – vad som skrivits ut och vad som finns digitalt.

– Lite populärt uttryckt kan åtgärden att skriva ut sägas vara en process som potentiellt sett kan digitaliseras. Men innan ytterligare ett steg mot mer digitalisering kan tas måste man veta vad som ska digitaliseras. Det är det som Smart Workflow Services kan berätta för oss, säger Peter Kyvsgaard teknisk chef hos Nextagenda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Ny studie: Så upplever företag hållbarhetsarbetet

56 procent av tillfrågade europeiska företag upplever det som kämpigt att göra gröna investeringar eftersom andra affärsproblem ses som mer krävande. Och bara en tredjedel av företagens chefer ser den digitala transformationen som en möjliggörare för mer hållbara affärsmetoder. Det framgår i en ny Ricoh-studie.

Publicerat av: 

Canon sätter standard för CAD-utskrifter

Canons nya storformatsskrivare för CAD-ritningar och affischutskrifter i färg täpper till luckan tillverkaren haft när det gäller att nå kunder i låg- och mellansegmentet.
– Man har tagit de bästa bitarna från Canons produktionsperspektiv och gjort det i en ny smidig kompakt lösning. Den här kommer vi definitivt se mer av på marknaden i sitt segment, säger Matteus Celinski, Sverigechef hos Canon.

Publicerat av: