Över hundra sålda maskiner första året

PUBLICERAD: 24 augusti 2021
UPPDATERAD: 24 augusti
Den arkmatade inkjetpressen i Canons varioPRINT iX-serie har snabbt etablerat sig inom den grafiska branschen under det första året, enligt Canon. Foto: Canon

I april 2020 lanserades Canons varioPRINT iX-serie med arkmatade inkjet-skrivare och den har snabbt etablerat sig inom den grafiska branschen, enligt företaget. Under det första året såldes över hundra enheter, särskilt till kommersiella tryckföretag och onlinetryckerier som tillverkar vanliga trycksaker som broschyrer, gratulationskort, flygblad, vykort och böcker.

I ett pressmeddelande skriver Canon att varioPRINT iX-serien har genererat nya kunder, över 40 procent av kunderna har inte tidigare haft någon Canon-utrustning. Dessa har installerat pressen som ett komplement till annan teknik eller för att flytta produktionsvolymer från offset och flytande toner till bläckbaserad digital utskrift. Till följd av mindre upplagor, högre kostnader, allt mer krävande deadlines och diversifiering av produktsortimentet, upplever tryckerier ett konstant tryck för att producera snabbare.

”Motiverande feedback”

Hayco Van Gaal, Vice President Sales and Service, Commercial Printing EMEA, Canon Europe säger att de är nöjda med det positiva mottagandet som varioPRINT iX-serien har fått på den globala tryckmarknaden.

– När vi presenterade pressen förra året ville vi erbjuda tryckerierna en lösning som levererar hög kvalitet utan att äventyra produktiviteten eller medieutbudet. Det är därför mycket motiverande att få feedback från användare som bekräftar att pressen levererar inom alla områden och ger dem möjlighet att överträffa kundernas förväntningar, ta på sig nya uppdrag och utöka verksamheten, säger HaycoVan Gaal.

EDP-pris inom produktionstryck

Som en bekräftelse på framgångarna med varioPRINT iX-serien på marknaden tilldelades den ett EDP-pris för ledande teknik inom produktionstryck vid Keypoint Intelligence Outstanding Innovation Awards, där domarna påpekade att varioPRINT iX-serien är ”det första bläckbaserade tryckpress som faktiskt stödjer olika format och tjocklekar på bestruket och obestruket papper”.

Pressens produktionskvalitet har också bedömts av Fogra och har FOGRA51-certifierats i enlighet med specifikationen Process Standard Digital (PSD) Print Check. Det innebär att tekniken ger högsta färgåtergivning, färgmatchning, utskriftsupplösning, detaljskärpa och utskriftsstabilitet.

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)