Över hundra sålda maskiner första året

Den arkmatade inkjetpressen i Canons varioPRINT iX-serie har snabbt etablerat sig inom den grafiska branschen under det första året, enligt Canon. Foto: Canon

I april 2020 lanserades Canons varioPRINT iX-serie med arkmatade inkjet-skrivare och den har snabbt etablerat sig inom den grafiska branschen, enligt företaget. Under det första året såldes över hundra enheter, särskilt till kommersiella tryckföretag och onlinetryckerier som tillverkar vanliga trycksaker som broschyrer, gratulationskort, flygblad, vykort och böcker.

I ett pressmeddelande skriver Canon att varioPRINT iX-serien har genererat nya kunder, över 40 procent av kunderna har inte tidigare haft någon Canon-utrustning. Dessa har installerat pressen som ett komplement till annan teknik eller för att flytta produktionsvolymer från offset och flytande toner till bläckbaserad digital utskrift. Till följd av mindre upplagor, högre kostnader, allt mer krävande deadlines och diversifiering av produktsortimentet, upplever tryckerier ett konstant tryck för att producera snabbare.

“Motiverande feedback”

Hayco Van Gaal, Vice President Sales and Service, Commercial Printing EMEA, Canon Europe säger att de är nöjda med det positiva mottagandet som varioPRINT iX-serien har fått på den globala tryckmarknaden.

– När vi presenterade pressen förra året ville vi erbjuda tryckerierna en lösning som levererar hög kvalitet utan att äventyra produktiviteten eller medieutbudet. Det är därför mycket motiverande att få feedback från användare som bekräftar att pressen levererar inom alla områden och ger dem möjlighet att överträffa kundernas förväntningar, ta på sig nya uppdrag och utöka verksamheten, säger HaycoVan Gaal.

EDP-pris inom produktionstryck

Som en bekräftelse på framgångarna med varioPRINT iX-serien på marknaden tilldelades den ett EDP-pris för ledande teknik inom produktionstryck vid Keypoint Intelligence Outstanding Innovation Awards, där domarna påpekade att varioPRINT iX-serien är “det första bläckbaserade tryckpress som faktiskt stödjer olika format och tjocklekar på bestruket och obestruket papper”.

Pressens produktionskvalitet har också bedömts av Fogra och har FOGRA51-certifierats i enlighet med specifikationen Process Standard Digital (PSD) Print Check. Det innebär att tekniken ger högsta färgåtergivning, färgmatchning, utskriftsupplösning, detaljskärpa och utskriftsstabilitet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: 

Återförsäljarna: ”Något slutkunderna vill ha”

Pvc är sedan länge ett populärt material för olika typer av vinyler, bland annat på grund av sin långa hållbarhet och sitt pris. På senare år har det kommit fler och fler produkter utan pvc, med varierande kvalitet och hållbarhet. Hos återförsäljarna märks efterfrågan på pvc-fritt tydligt.

Publicerat av: 

Kalmar Kuvert satsar på bredd i produktfloran

Ryggraden för mellanledsleverantören Kalmar Kuvert är som namnet lyder – tillverkning av specialkuvert från ark. Men annat i tryckväg ska också hållas ajour. Ett nytt Duplo-system för att klamra och plocka både offset- och digitaltryckta ark går nu med hög beläggning. Det gör också en maskin för att skära, biga och perforera visitkort och förpackningar.

Publicerat av: 

Digitala volymer växer som aldrig förr hos Billes

Tryckvolymerna har under flera månader sista året nått nya rekordhöjder hos Billes tryckeri i Mölndal trots pandemin. Nu byter de ut två av sina tre HP Indigo-maskiner för att få ännu mer tryckkapacitet. Vd:n Niklas Bille förklarar kalkylen bakom investeringen och varför de valt att fortsätta med HP Indigo istället för inkjet-tekniken.

Publicerat av: