Boråstryckeri möblerar om i ledningen

Pecon Prints nya ledning, med nyrekryterade vd:n Nicklas Lundin näst längst till höger. Foto: Pressbild

I över 30 år har Lars “Lasse Pecon” Pettersson drivit tryckeriet Pecon Print i Borås tillsammans med Lennart Carlsson. Nu har det blivit dags att lämna över till nya krafter när företaget får ny vd och nya delägare. Det skriver Pecon Print i ett pressmeddelande.

Lars Pettersson hade börjat fundera på sin roll i företaget och anlitade därför affärsutvecklarna Exekutiv för att staka ut en väg framåt. Det resulterade i att två medarbetare, Tommy Strömberg och Marcus Andersson, gick in som delägare och Nicklas Lundin utsågs till ny vd.

– Efter alla år i branschen med Pecon Print börjar jag bli hemmablind. Nu behöver vi någon som kan ta nya grepp, utveckla smarta affärsmodeller och tydliggöra vårt erbjudande mot framför allt kunder inom plastindustrin, säger Lars Pettersson som nu tar rollen som senior advisor i den nya organisationen.

Testa nya affärsmodeller

Nicklas Lundin har en bakgrund inom grafiska branschen och kommer närmast från en tjänst som Business Area Manager på ACG Nyström. Han ser fram emot att förnya det anrika tryckeriet.

– Pecon Print är ett annorlunda företag i tryckbranschen, en bransch som utifrån min erfarenhet är väldigt traditionell. Lasse vill mer, hitta spännande kunder och testa nya affärsmodeller. Det kan jag hjälpa dem med genom min långa erfarenhet och mitt stora kontaktnät, säger han.

Slutkunden i fokus

Pecon Print är ett relativt litet profil- och industritryckeri med specialistkunskap att trycka på det mesta utom papper, med tryckmetoder som screen, transfer, tampo, textiltryck, digitaltryck och lasergravyr. Hur företaget ska utvecklas framöver är ännu på skisstadiet. Med effekterna av pandemin färskt i minne och en snabbt föränderlig bransch måste man alltid vara beredd att titta på nya lösningar, säger Nicklas Lundin.

– Min erfarenhet från industri- och profilreklamvärlden säger mig att det finns mycket att göra i den branschen. Med slutkunden i fokus ska vi söka nya vägar för att maximera värdet för dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: 

Återförsäljarna: ”Något slutkunderna vill ha”

Pvc är sedan länge ett populärt material för olika typer av vinyler, bland annat på grund av sin långa hållbarhet och sitt pris. På senare år har det kommit fler och fler produkter utan pvc, med varierande kvalitet och hållbarhet. Hos återförsäljarna märks efterfrågan på pvc-fritt tydligt.

Publicerat av: 

Kalmar Kuvert satsar på bredd i produktfloran

Ryggraden för mellanledsleverantören Kalmar Kuvert är som namnet lyder – tillverkning av specialkuvert från ark. Men annat i tryckväg ska också hållas ajour. Ett nytt Duplo-system för att klamra och plocka både offset- och digitaltryckta ark går nu med hög beläggning. Det gör också en maskin för att skära, biga och perforera visitkort och förpackningar.

Publicerat av: 

Digitala volymer växer som aldrig förr hos Billes

Tryckvolymerna har under flera månader sista året nått nya rekordhöjder hos Billes tryckeri i Mölndal trots pandemin. Nu byter de ut två av sina tre HP Indigo-maskiner för att få ännu mer tryckkapacitet. Vd:n Niklas Bille förklarar kalkylen bakom investeringen och varför de valt att fortsätta med HP Indigo istället för inkjet-tekniken.

Publicerat av: