Duplex i uppföljare för fotoboksproduktion

Epson lanserar fotobokskrivaren SureLab SL-D1000 som kan fås med dubbelsidig utskrift som tillval. Foto: Pressbild

Från patroner till ökad bläckmängd i påsar, fler applikationsmöjligheter, högre produktivitet och mer därtill. Men den stora nyheten i Epsons uppföljare för fotoboksproduktion stavas duplex.

Fotoböcker, kalendrar och tackkort är några typexempel på applikationer som Epsons nya skrivare SureLab SL-D1000 kan producera. Fotoböcker för att exempelvis dokumentera ett bröllop, en resa, familjemedlemmar eller husdjur är ett marknadsområde som ökar i efterfrågan, enligt Richard Garp, försäljningsansvarig hos Epson:

Dubbelsidigt tryck är efterfrågat, enligt Richard Garp hos Epson.

– Med högre kvalitet på mobilkameror och en ökade efterfrågan på printat material, framför allt i form av fotoböcker var det naturligt att fortsätta utveckla föregångaren SL-D800.

De nya modellnamnen är SureLab SL-D1000 och SureLab SL-D1000A som är utrustad med en tillvalsenhet för duplexutskrifter. Enligt Epson är det skrivare som riktar sig till copyshops, fotobutiker och fotografer. I jämförelse med föregångaren är den stora nyheten att det går att skriva ut dubbelsidigt. Skrivaren kan också köra parallellt med enkelsidig rulle på 65 meter. Enligt tillverkaren gör duplex-möjligheten att användare kan utöka utbudet med applikationer som genererar ett högre värde utöver den enklare fotoboksproduktionen.

Produktiviteten har också fått en skjuts. Dels att utskriftshastigheten blivit snabbare sett till vad som produceras i timmen.dels att tiden det tar att sätta igång att printa det första exemplaret har reducerats. 385 bilder med måtten 15 x 10 centimeter kan produceras i timmen. Papperskassetten rymmer 100 A4-ark för automatisk dubbelsidig utskrift. Skrivarens livslängd ska uppgå till 400 000 utskrifter i 15 x 10-formatet.

Ökar bläckkapacitet med påsar

Epson har valt ge att ersätta patronerna i föregångaren med bläckpåsar, Epsons Integrated Ink Pack System. Bytet innebär att de rymmer 25 procent mer bläck jämfört med tidigare och i förlängningen ska det leda till färre bläckutbyten. Epson pekar också på att bläckpåsar leder till mindre avfallsvolym än patroner, vilket förenklar avfallshanteringen.

Tillverkaren utlovar även att det nya ventilationssystemet ger märkbart tystare utskrifter och dessutom minskad energiförbrukning.

– Med mycket små medel kan fotohandlare, poster-producenter och copyshops enkelt skapa fotoböcker och fotografier i hög kvalitet utan att investera i stora och dyra digitalpressar, säger Richard Garp.

Vilka funktioner i skrivaren tycker du sticker ut mest?

– Den i särklass mest efterfrågade funktionen är dubbelsidigt tryck, något som vi är helt ensamma om i den här kategorin skrivare. Att vi även introducerar bulkbläck, vilket ger än bättre ekonomi gör inte saken sämre.

Epson meddelar att SureLab SL-D1000 och SureLab SL-D1000A kommer att släppas på marknaden vid årets slut. Ensam återförsäljare i Sverige är NI Solutions.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: 

Återförsäljarna: ”Något slutkunderna vill ha”

Pvc är sedan länge ett populärt material för olika typer av vinyler, bland annat på grund av sin långa hållbarhet och sitt pris. På senare år har det kommit fler och fler produkter utan pvc, med varierande kvalitet och hållbarhet. Hos återförsäljarna märks efterfrågan på pvc-fritt tydligt.

Publicerat av: 

Kalmar Kuvert satsar på bredd i produktfloran

Ryggraden för mellanledsleverantören Kalmar Kuvert är som namnet lyder – tillverkning av specialkuvert från ark. Men annat i tryckväg ska också hållas ajour. Ett nytt Duplo-system för att klamra och plocka både offset- och digitaltryckta ark går nu med hög beläggning. Det gör också en maskin för att skära, biga och perforera visitkort och förpackningar.

Publicerat av: 

Digitala volymer växer som aldrig förr hos Billes

Tryckvolymerna har under flera månader sista året nått nya rekordhöjder hos Billes tryckeri i Mölndal trots pandemin. Nu byter de ut två av sina tre HP Indigo-maskiner för att få ännu mer tryckkapacitet. Vd:n Niklas Bille förklarar kalkylen bakom investeringen och varför de valt att fortsätta med HP Indigo istället för inkjet-tekniken.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]