Molnbaserad prepress för mindre tryckerier

Målgruppen för prepress-verktyget PRISMAprepare Go är mindre tryckerier. Foto: Pressbild

Canon lanserar nu PRISMAprepare Go, ett arbetsflödesverktyg som riktar sig till mindre interntryckerier och kommersiella utskriftsleverantörer. Den molnbaserade programvaran ska leda till högre grad av automatisering för företagen, enligt leverantören.

Tomas Lagerberg.

PRISMAprepare Go bygger vidare på Canons tidigare PRISMA-programvara för utskrifts- och produktionsarbetesflöden. Programmet innehåller en portal där kunden enkelt ska kunna ladda upp jobben. Det hämtar in jobben, kontrollerar utskriftsförberedelser och utför grundläggande kontroller för problem som till exempel felaktiga eller saknade sidstorlekar, formateringar, teckensnitt och bildupplösning. Dessa funktioner ska spara tid genom att misstag och kostsamma feltryck kan undvikas, skriver Canon i ett pressmeddelande.

– Genom att erbjuda PRISMAprepare Go som vår första SaaS-produkt (software-as-a-service) för arbetsflöden, så gör vi det enkelt och prisvärt för alla utskriftsverksamheter att automatisera arbetsflöden, bearbetning och produktion – utan att på plats behöva investera i komplicerad programvara eller IT-kunskaper, säger Tomas Lagerberg, produktchef för Large Format Printers och Professional Print Canon Sverige.

Programvaran nås via portalen PRISMA Home som är kärnan i paketet med molnlösningar och verktyg. PRISMA Home körs i sin tur på plattformen Microsoft Azure. Kunderna kan lagra sina kunddata och jobbfiler i PRISMA Cloud Storage.

PRISMAprepare Go finns tillgänglig under hösten 2021, antingen direkt via Canon eller från ackrediterade kanalpartners. Programvaran säljs som en månadsvis prenumeration.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *