Olin premium offset lanseras på nytt

Pappersortimentet Olin växer och har fått ny varumärkesdesign. Foto: Pressbild

Ett omtag görs på Olin-portföljen med designpapper. Nyheterna är ny varumärkesdesign och en expansion av sortimentet.

I samarbete med Design & Practice i Nederländerna har Antalis återuppfunnit Olins varumärkesdesign. Det nya utseendet ska signalera att papper är en viktig faktor för att inspirera nya idéer och uttrycka kreativitet, enligt leverantören Antalis.

Sortimentet Olin design

De obestrukna designpapperna i serien Olin design inkluderar tre ytskikt, sex nyanser och 17 gramvikter. Ett av de största sortimenten på marknaden, enligt Antalis.

Det finns även tillhörande kuvert för både offsettryck och digitaltryck. För att möta marknadens växande behov av lyxförpackningar kommer sortimentet att utökas till att även omfatta 300, 350 och 400 gram per kvadratmeter.

Nytt naturinspirerat sortiment

Olin Origins är inspirerad av naturens kraft, och detta nya sortiment av papper och kartong kommer i organiska och naturliga nyanser – Chalk, Cereal, Pebble, Indigo samt Lava Stone. Dessa har ett mjukt ytskikt–och finns i 120, 240 och 320 gram per kvadratmeter. Det passar för olika efterbehandlingstekniker, exempelvis prägling av olika slag, stnsning och varmfoliering. Papperet är också kompatibelt för utskrifter med torrtoner- och digitalpressar. I en bestruken version går papperet även hand i hand med HP Indigo.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *