Olin premium offset lanseras på nytt

PUBLICERAD: 22 september 2021
UPPDATERAD: 22 september
Pappersortimentet Olin växer och har fått ny varumärkesdesign. Foto: Pressbild

Ett omtag görs på Olin-portföljen med designpapper. Nyheterna är ny varumärkesdesign och en expansion av sortimentet.

I samarbete med Design & Practice i Nederländerna har Antalis återuppfunnit Olins varumärkesdesign. Det nya utseendet ska signalera att papper är en viktig faktor för att inspirera nya idéer och uttrycka kreativitet, enligt leverantören Antalis.

Sortimentet Olin design

De obestrukna designpapperna i serien Olin design inkluderar tre ytskikt, sex nyanser och 17 gramvikter. Ett av de största sortimenten på marknaden, enligt Antalis.

[metaslider id=”216387″]

Det finns även tillhörande kuvert för både offsettryck och digitaltryck. För att möta marknadens växande behov av lyxförpackningar kommer sortimentet att utökas till att även omfatta 300, 350 och 400 gram per kvadratmeter.

Nytt naturinspirerat sortiment

Olin Origins är inspirerad av naturens kraft, och detta nya sortiment av papper och kartong kommer i organiska och naturliga nyanser – Chalk, Cereal, Pebble, Indigo samt Lava Stone. Dessa har ett mjukt ytskikt–och finns i 120, 240 och 320 gram per kvadratmeter. Det passar för olika efterbehandlingstekniker, exempelvis prägling av olika slag, stnsning och varmfoliering. Papperet är också kompatibelt för utskrifter med torrtoner- och digitalpressar. I en bestruken version går papperet även hand i hand med HP Indigo.

 

 

 

Läs vidare

Stordalen öppnar hotell i boktryckeri intill Liseberg

Göteborgs stad och nöjesparken Liseberg vill ta till vara på den industrihistoriskt viktiga byggnaden som Rundqvists boktryckeri lämnade för ett år sedan. Nu står det klart att fastigheten intill besöksmålet blir hotell.
FotoJet-(27)

"Oväntat kraftig" marknadsnedgång på pappersprodukter

Exportnedgången på massa- och pappersmarknaden är nu ett faktum, skriver Skogsindustrierna i sin senaste kvartalsrapport. Det ekonomiska läget har påverkat efterfrågan på grafiskt papper när annonsmarknaden viker. Men det finns tecken på återhämtning.
pappersindustrierna

Grafiska företagen prisar Berättarministeriet

Grafiska företagen prisar lässatsningen Berättarministeriet. De får branschpriset bland annat för att de lyfter de tryckta böckernas betydelse som läromedel.
berättarministeriet

Färgstarkt samarbete mellan Lessebo Paper och Addbrand

Ett nytt färgstark småländsk samarbete har sett dagens ljus sedan Lessebo paper skrivit ett grossistavtal med den grafiska återförsäljaren Addbrand. En bredare produktportfölj och starkare distributionskanaler ska bli resultatet av att företagen nu vänder blad tillsammans.
Addbrand-Lessebo

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1