Antalis har ökad e-handel i sikte

PUBLICERAD: 30 september 2021
UPPDATERAD: 30 september
Antalis satsar på att förbättra kundupplevelsen på nätet. Foto: Antalis

60 procent av all lagerförsäljning sker numera den digitala vägen hos Antalis. Den grafiska leverantören har nu sjösatt en ny webbplats med en satsning på mer kundinnehåll och som ska göra det enklare för kunderna att söka och beställa varor i sortimentet.

Antalis bygger vidare och har nu lanserat nya webbshoppar i hela Skandinavien med mer innehåll för att öka kundupplevelsen och stärka sökbarheten på de olika sökmotorerna. Att kunna handla på nätet har varit under stark utveckling i åratal och har bara intensifierats under coronakrisen, enligt företaget.

Steen Murmann. Foto: Pressbild

60 procent av företagets lagerförsäljning är i dag digital och fortsätter att öka, enligt Steen Murmann, managing director för Antalis i Norden, Ryssland och de baltiska länderna. Han säger att det är viktigt för kunderna att kunna beställa artiklar 24/7, exakt när det passar dem.

– Det måste vara enkelt, men det måste också vara inspirerande att handla på Antalis. Det är därför vi har byggt en webbplats där du kan hitta både inspiration och råd. Det görs bland annat via en blogg och kundstudier. Samtidigt kan du med några klick hitta alla produkter i sortimentet. Översikten har förbättrats avsevärt och det finns tvärbindningar så det är lätt att hämta från inspiration och att köpa och vice versa.

Steen Murmann ser lanseringen som ett steg i rätt riktning i en utvecklingsprocess som aldrig tar slut.

– Till exempel har kunder idag ”Mitt konto”, där de kan söka efter gamla fakturor och se tidigare beställningar som de enkelt kan ordna om. Redan nästa år kommer vi att kunna erbjuda ännu mer avancerade initiativ som möjliggör större interaktion och lätthet för användaren.

Läs vidare

Grafiska dagar: ”Ett riktigt lyckat event”

Den grafiska totalleverantören Gibon bjöd in till tre dagar i Borås med fokus på sortimentet inom production print. Representanter från Ricoh, Valiani, Efi och CloubLab var på plats för att demonstrera produkter och ge branschfolk en möjlighet att träffas.
IMG_1548

Fototävling: Hexis-vinnare får åka till Las Vegas

En global Hexis-tävling pågår fram till 30 september. Kunder och montörer bjuds in att fotografera och ladda upp bilder på projekt de har gjort med tillverkarens folier. Segraren har chans att vinna en resa till Las Vegas och bilmässan SEMA Show.
Hexis-THE200EVO-Digitaldruckfolie-PVC-Folie

Tryckeri dansar loss: ”Helt galet många som tittat på filmen”

Billes tryckeri har haft ett filmteam på besök för att dokumentera när de hakar på den virala danstrenden Jerusalema Challenge. Vi frågar vd:n Niklas Bille om allt verkligen gick som en dans på rosor. Och, vem är egentligen bästa dansaren på företaget?
Billes_Faksimil

Xeikon spinner vidare med livsmedelssäker toner

På eventet Xeikon Café demonstrerades Xeikons rullbaserade utrustning med torr tonerteknik för att digitaltrycka pappersmuggar och flexibla förpackningar. Företaget la också extra krut på sin instegsmodell för etikettmarknaden.
Xeikoncafe_

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449