Generation fyra på ingång: ”Swissqprint har gjort det igen”

Storformatsskrivarna i Generation 4 kommer för första gången avtäckas inför publiken på Fespa-mässan, 12-15 oktober. Foto: Pressbild

Schweiziska tillverkaren Swissqprint lanserar en fjärde generation flatbäddsskrivare. Det centrala i de vässade maskinerna är enligt tillverkaren nya skrivhuvuden och maskinfunktioner som ska hjälpa användarna att kliva upp en nivå. Världspremiären blir på Fespa-mässan i Amsterdam.

Impala, Nyala och Oryx-modellerna får en avsevärt bättre utskriftskvalitet i den nya fjärde generationen flatbäddskrivare. Det har blivit möjligt med hjälp av nyutvecklade skrivhuvuden som ger en bättre precision i placeringen av bläckdropparna, enligt Swissqprint. Maximala upplösningen är 1350 dpi och det utlovas också en produktionsökning i vissa av utskriftslägena.

Lars Bomgren, försäljningsansvarig hos Nize Equipment. Foto: Arkivbild

– Swissqprint har gjort det igen, man leder utvecklingen inom storformatsproduktion, säger Lars Bomgren, försäljningsansvarig hos Nize Equipment som är tillverkarens leverantör i Norden.

Högre produktivitet och precision

De tidigare generationerna Nyala 2 och 3 som är Europas mest sålda plan/hybrid printer i sitt segment med en printyta på 320 x 200 centimeter, enligt Infosource. Och Generation 4 av maskinerna är ytterligare en förbättring, enligt Lars Bomgren.

– Kunderna som investerar i Generation 4 av Nyala/Impala får cirka 35 procent högre precision och dessutom cirka 35 procent högre produktivitet.

I Generation 4-skrivarna sitter nya printhuvuden från Konica Minolta som har 1280 nozzlar per printhuvud (mot tidigare 1024). lars Bomgren säger att de nya printhuvudena ger en droppstorlek på 10 pictoliter vid produktion och 7 pictoliter vid fineart-produktion:

– Det innebär att trots att swissqprint har haft den bästa printkvaliteten, har man nu tagit ytterligare ett steg. Inte bara att man kan trycka med cirka 30 procent bättre skärpa utan att man även ökar printhastigheten med cirka 30 procent mot tidigare generationer, säger. han och tillägger att samma saker även gäller för den mindre modellen Impala som har formatet 250 x 200 centimeter printyta.

– När det gäller swissqprints instegsmodell Oryx så kommer även den med samma printhuvuden som tidigare bara har funnits i Nyala/Impala och maxhastigheten ökar från 65 kvadratmeter i timmen till 90 kvadratmeter i timmen.

Vaccumsystem med 256 sektioner

Bland de mekaniska förbättringarna i generation 4, är en av de stora nyheterna vaccumsystemet Tip Switch Vacuum. Systemet delar upp utskriftsbordet i 256 sektioner som användare snabbt och enkelt kan slå på eller stänga av var för sig med ett knapptryck. Enligt Swissqprint eliminerar detta det tidskrävande arbetet med maskeringar och i jobbyten att till exempel växla mellan att köra materialskivor eller dubbla rullar. Det kraftfulla vaccumsystemet ska heller inte ha problem att håll material som kan vara svåra att hantera på plats.

– De kunderna som värderar en oöverträffad printkvalitet i en mycket hög hastighet kommer garanterat att värdera de nya printhuvudena, i kombination med marknadens bästa vakuumsystem som även har det nya ”tipswich” systemet i alla nya printrar.

Visas upp på Fespa

Tillverkaren ger också möjlighet för kunderna att få sina maskiner levererade med individuell konfiguration. Om de i ett senare skede får ett ändrat behov går det att bygga på med fler alternativ.

– Självklart kan alla printrar utrustas med de unika neonfärgerna som verkligen göra att man sticker ut från mängden av skyltar och storformatsprint.

Swissqprint kommer att ha premiärvisning för maskinerna inför publiken på Fespa-mässan i Amsterdam, 12–15 oktober.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *