Självläkande skyddsfilm hos Orafol

Orafols Sabine Eisold och en av tillverkarens carwrappare applicerade både car wrapping-folier och skyddsfilm på bilen i montern på Fespa. Foto: Anja Degerholm

Materialtillverkaren Orafol visade upp sitt utbud under Fespa-mässan med folier, vinyler och skyddsfilmer för olika applikationer. Ett av dragplåstren i montern var en självläkande PPF-film som används för att skydda lacken på bilar från smuts, stenskott och repor.

PPF-filmen ( Paint Protection Film) har namnet Oraguard PPF2815F är en transparent och högglansig polyuretanfilm. Releasematerialet (linern) är gjord av återvunnen pet. Filmen har självläkande egenskaper vilket betyder att filmen flyter ihop i kontakt med värme:

– Den har en självläkande effekt så när du fått repor på den så försvinner dessa i kontakt med solljuset, säger Sabine Eisold, Customer service manager hos Orafol.

Scandraft och Signcom är återförsäljare av Orafols produkter i Norden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: