Självläkande skyddsfilm hos Orafol

PUBLICERAD: 14 oktober 2021
UPPDATERAD: 14 oktober
Orafols Sabine Eisold och en av tillverkarens carwrappare applicerade både car wrapping-folier och skyddsfilm på bilen i montern på Fespa. Foto: Anja Degerholm

Materialtillverkaren Orafol visade upp sitt utbud under Fespa-mässan med folier, vinyler och skyddsfilmer för olika applikationer. Ett av dragplåstren i montern var en självläkande PPF-film som används för att skydda lacken på bilar från smuts, stenskott och repor.

PPF-filmen ( Paint Protection Film) har namnet Oraguard PPF2815F är en transparent och högglansig polyuretanfilm. Releasematerialet (linern) är gjord av återvunnen pet. Filmen har självläkande egenskaper vilket betyder att filmen flyter ihop i kontakt med värme:

– Den har en självläkande effekt så när du fått repor på den så försvinner dessa i kontakt med solljuset, säger Sabine Eisold, Customer service manager hos Orafol.

Scandraft och Signcom är återförsäljare av Orafols produkter i Norden.

Läs vidare

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Lyfter fram trotjänare – och kommande hybrider

Under första kvartalet 2024 planerar Agfa att lansera två helt nya hybridmaskiner. De fick dessvärre inte se dagens ljus under Sign&Print Scandinavia, men besökarna får ändå höra några detaljer om de kommande nyheterna.
DSC_4253

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2