Debut för direkttryck på textil

Adele Genoni hos EFI premiärvisade instegsmodellen av TERRA Silver under Fespa. Foto: Anja Degerholm

Textilprintern EFI Reggiani TERRA Silver visades upp publikt för första gången på Fespa-mässan. 

Den nya maskinversionen är en del av EFI:s  TERRA-serie med printrar som skriver ut direkt på textil. Instegsmodellen som stod i tillverkarens monter är 180 centimeter bred och kan skriva ut uppåt 190 kvadratmeter i timmen med åtta stycken tvådelade bläckkanaler

– Det är en hållbar process baserad på pigmenterat bläck, säger Adele Genoni, senior vice president och general manager för EFI Reggiani.

Hon säger att TERRA Silver-maskinen ger ett högkvalitativt och hållbart direkt-till-textiltryck. En snabb och kort utskriftsprocess utan att det krävs behov av en efterföljande ång- eller tvättutrustningslinje.

– Den riktar sig till kunder som vill ta steget in i det industriella segmentet och det är en solid lösning som kommer ge en hävstångseffekt för kunder när de producerar och säljer.

– Med den här lösningen använder vi mindre vatten, mindre energi och mindre avfall, säger Adele Genoni.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: