Debut för direkttryck på textil

PUBLICERAD: 18 oktober 2021
UPPDATERAD: 18 oktober
Adele Genoni hos EFI premiärvisade instegsmodellen av TERRA Silver under Fespa. Foto: Anja Degerholm

Textilprintern EFI Reggiani TERRA Silver visades upp publikt för första gången på Fespa-mässan. 

Den nya maskinversionen är en del av EFI:s  TERRA-serie med printrar som skriver ut direkt på textil. Instegsmodellen som stod i tillverkarens monter är 180 centimeter bred och kan skriva ut uppåt 190 kvadratmeter i timmen med åtta stycken tvådelade bläckkanaler

– Det är en hållbar process baserad på pigmenterat bläck, säger Adele Genoni, senior vice president och general manager för EFI Reggiani.

Hon säger att TERRA Silver-maskinen ger ett högkvalitativt och hållbart direkt-till-textiltryck. En snabb och kort utskriftsprocess utan att det krävs behov av en efterföljande ång- eller tvättutrustningslinje.

– Den riktar sig till kunder som vill ta steget in i det industriella segmentet och det är en solid lösning som kommer ge en hävstångseffekt för kunder när de producerar och säljer.

– Med den här lösningen använder vi mindre vatten, mindre energi och mindre avfall, säger Adele Genoni.

Läs vidare

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

Nu lanseras Ricohs B2-inkjet: "En ny nivå av prestanda"

Nu står det klart att Ricoh är redo att lansera sin Pro ProTM Z75. Det är den första B2-perfekterade, arkmatade vattenbaserade bläckstrålepressen. Den spås accelerera den digitala transformationen för tryckföretag, enligt tillverkaren.
Commercial-printers-preview-the-RICOH-ProTM-Z75-B2-sheetfed-inkjet-press-designed-to-enab_tcm96-46409

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R