Det händer på Sign&Print-mässan i Oslo

PUBLICERAD: 18 oktober 2021
UPPDATERAD: 18 oktober
Mässan för hela den grafiska branschen hålls på X Meeting Point, Hellerudsletta: Foto: Pressbild

Sign, Print & Promotion, 20–21 oktober, närmar sig med stormsteg. Fler än 1 000 besökare väntas komma till mässan för att inspireras, göra affärer och se över hundra produktnyheter, varav några är världspremiärer. Vi ger dig en inblick i ett urval av det som händer på mässan.

Eventarenan X Meeting Point kommer under dagarna 20–21 oktober att vara platsen för alla som arbetar med kommunikation och synlighet. En grafisk branschmässa som inbjuder till nätverkande, mingel och möjligheter att göra affärer på mässgolvet bland all maskinutrustning och alla produkter. Att anmäla sig till mässan är gratis för besökare.

Laddat med utställare

Alla de viktigaste leverantörerna inom digitalt produktionstryck, med lösningar för nästan alla ändamål, finns på plats i utställningshallen. Oavsett om det handlar om stora eller små format, papper, förpackningar, folier, textilier eller andra printbara prylar så presenteras lösningar inom det mesta – även digitala programvarulösningar.

De senaste nyheterna inom skyltproduktion och visuell kommunikation – bannergrafik, mindre och större väggskyltar, car wrapping och upplysta skyltar visas upp på mässan. Promotion är ett annat fokusområde. Det är till exempel produkter som t-shirtar, lock, pennor och plastflaskor och andra kreativa produkter som är viktiga för att skapa en identitet på arbetsplatser och för att marknadsföra sig utåt som företag.

Norges bästa bilfolierare ska koras under mässan. Foto: Pressbild

Mässan lockar också många car wrapping-entusiaster. Under de två mässdagarna ska en norsk mästare i car wrapping koras. Vinnaren får motta ett stipendium på 8 000 kronor som täcker resa och hotell för att delta i World Finals i Berlin, 31 maj 2022. Det är kostnadsfritt att delta och tävla.

Janne Høgshøj, grafisk designer på Danish Connection. Foto: Pressbild
En inspirerande utställning

Vid cafédelen och den kreativa scenen arrangeras en stor trycksaksutställning av Danish Connection. Utställningen består av kreativa papperskvaliteter från pappersdesigners och små och stora trycksaker från  skickliga grafiska formgivare, tryckerier och papperstillverkare.

Talare på kreativ scen

Under mässans två dagar rullar också ett inspirerande och kunskapsbyggande seminarieprogram.

X Meeting Point, Hellerudsletta, är beläget mitt emellan flygplatsen Gardermoen och Oslo centrum. För alla som besöker mässan krävs att de uppvisar ett giltigt covidpass eller ett nyligen negativt covidtest.

Läs vidare

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

Scanpack firar 60 år med extra allt

Nästa år är Scanpack-år, men det är inte vilket Scanpack-år som helst. Mässan fyller 60 år.
Monika-Olund-och-Anna-Lena-Friberg-Scanpackx

Xerox drar sig ur Drupa

Det är bara drygt ett halvår kvar till Drupa och det går redan nu att se vem som har bokat en viss monter. Men Xerox, som hade bokat en monter, har försvunnit från den interaktiva hallplanen.
drupa_flags-1

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1