Det händer på Sign&Print-mässan i Oslo

PUBLICERAD: 18 oktober 2021
UPPDATERAD: 18 oktober
Mässan för hela den grafiska branschen hålls på X Meeting Point, Hellerudsletta: Foto: Pressbild

Sign, Print & Promotion, 20–21 oktober, närmar sig med stormsteg. Fler än 1 000 besökare väntas komma till mässan för att inspireras, göra affärer och se över hundra produktnyheter, varav några är världspremiärer. Vi ger dig en inblick i ett urval av det som händer på mässan.

Eventarenan X Meeting Point kommer under dagarna 20–21 oktober att vara platsen för alla som arbetar med kommunikation och synlighet. En grafisk branschmässa som inbjuder till nätverkande, mingel och möjligheter att göra affärer på mässgolvet bland all maskinutrustning och alla produkter. Att anmäla sig till mässan är gratis för besökare.

Laddat med utställare

Alla de viktigaste leverantörerna inom digitalt produktionstryck, med lösningar för nästan alla ändamål, finns på plats i utställningshallen. Oavsett om det handlar om stora eller små format, papper, förpackningar, folier, textilier eller andra printbara prylar så presenteras lösningar inom det mesta – även digitala programvarulösningar.

De senaste nyheterna inom skyltproduktion och visuell kommunikation – bannergrafik, mindre och större väggskyltar, car wrapping och upplysta skyltar visas upp på mässan. Promotion är ett annat fokusområde. Det är till exempel produkter som t-shirtar, lock, pennor och plastflaskor och andra kreativa produkter som är viktiga för att skapa en identitet på arbetsplatser och för att marknadsföra sig utåt som företag.

Norges bästa bilfolierare ska koras under mässan. Foto: Pressbild

Mässan lockar också många car wrapping-entusiaster. Under de två mässdagarna ska en norsk mästare i car wrapping koras. Vinnaren får motta ett stipendium på 8 000 kronor som täcker resa och hotell för att delta i World Finals i Berlin, 31 maj 2022. Det är kostnadsfritt att delta och tävla.

Janne Høgshøj, grafisk designer på Danish Connection. Foto: Pressbild
En inspirerande utställning

Vid cafédelen och den kreativa scenen arrangeras en stor trycksaksutställning av Danish Connection. Utställningen består av kreativa papperskvaliteter från pappersdesigners och små och stora trycksaker från  skickliga grafiska formgivare, tryckerier och papperstillverkare.

Talare på kreativ scen

Under mässans två dagar rullar också ett inspirerande och kunskapsbyggande seminarieprogram.

X Meeting Point, Hellerudsletta, är beläget mitt emellan flygplatsen Gardermoen och Oslo centrum. För alla som besöker mässan krävs att de uppvisar ett giltigt covidpass eller ett nyligen negativt covidtest.

Läs vidare

Trycker på efterbehandlingens betydelse

"Think finishing first", tänk på efterbehandlingen först. Det har varit Horizons slogan i många år. När företaget gästar Scanpack så är det för att visa på vikten av bra efterbehandlingsutrustning för kvaliteten på den färdiga förpackningen. Och inte minst, med en så automatiserad produktion som möjligt.
Horizon

Snabba tryck på wellpapp

Konica Minolta vill visa sin bredd på Scanpack och har tagit med sig inkjetprintern PKG 675i – som kan trycka både på ark och förstansade material.
Konica Minolta Mikael Wennerberg

Dubbla bommar för dubbel produktivitet

Zünd var på plats på Scanpack för att bland annat berätta om serien D3. Ett skärbord med dubbla bommar – för att effektivisera arbetstiden.
Martin Roed Nielsen och Henrik Larsson Hedblom

Marabu bistår sina leverantörer under Fespa

Under årets Fespa-mässa har Marabu inte någon egen monter, men personal från Sverige är på plats hos sina samarbetspartners inom screen-, tampo- och digitaltryck. Många nya och spännande lanseringar utlovas.
Vanguard_Marabu

Senaste nytt

Gibon bjuder in till öppet hus

Gibon i Borås bjuder in till Grafiska dagarna, 6–8 december, och bullar upp med förädlingsmöjligheter och efterbehandling till besökarna.
Gibon

Signcom breddar det pvc-fria utbudet

Signcom blir återförsäljare för Taya Groups pvc-fria bannermaterial i Kavalan-serien. De två parterna har ingått ett distributionssamarbete som börjar gälla omgående.
Signcom Kavalan

Först i Europa med prisbelönt flatbädd

Screenbolaget i Stockholm är först ut i Europa med Vanguards nya flatbäddsskrivare som premiärvisades på Fespa i maj. Investeringen ska möta förändrade marknadskrav och ett ökat behov av digital produktion i hög volym.
Oscar Lagerstedt_media

Gop utökar med pappersbaserat

Kungsbackaföretaget Gop får distributionsrätt i Skandinavien för två av Swedboards pappersbaserade premiumskivor för den grafiska displaybranschen. Avtalet ska innebära ett ännu bredare erbjudande av välkända varumärken inom detta segment. 
Gop Swedboard 2.1