Mycket lärorikt på Print Next

PUBLICERAD: 28 oktober 2021
UPPDATERAD: 28 oktober

[metaslider id=”217342″]

Print Next blev en mycket givande tillställning för de drygt 150 personer som deltog i dagen.

Scanbooks koncernchef Håvard Grjotheim var en av de många som lyfte miljöfrågan som den mest centrala för att alls finnas med när det ska köpas trycksaker framöver. Han var tveksam till att det är kornas gaser som kommer att diskuteras framöver. I stället är energifrågan helt överskuggande.

– Sedan upplever jag en frustration över att det finns så många olika standarder. Man måste välja några, sade Håvard Grjotheim som också rådde företagen att samarbeta och hitta Best practice kring de utmaningar som klimatkraven ställer. Borta är den tid när man kunde köpa klimatkompensation. Nu handlar det om att minimera den egna produktionens miljöbelastning. Och det gör man genom att lära av varandra.

 

Från Nordea gav chefsanalytikern Susanne Spector en lysande presentation, där hon förklarade att den bristsituation och förväntade inflation vi nu ser är högst temporär. Riksbanken ser inte anledning att höja räntan förrän 2024 – även om andra bedömare tror att de kommer att höja den i tre steg redan under kommande år.

Mats Rönne är marknadsstrateg och berättade att bäst effekt får företagen om de i snitt lägger 45 procent på digital marknadsföring och 55 procent på fysiska produkter som direktreklam, broschyrer och annonser.

– Du ska även tänka så att 60 procent av din marknadsföring går för att stärka varumärket medan 40 procent ska driva försäljning här och nu.

– Trycksaker är lite tråkigt, men de gör sitt jobb. Tänk bara annorlunda och säkra att nå ut dit andra medier inte når.

IRM:s vd Madeleine Thor visade att medan nästan alla andra kommunikationsformer nu tar fart, så har trycksaken det fortsatt tungt.

2010 så lades 57 procent av marknadsinvesteringarna på trycksaker medan det digitala fick 20 procent och TV och bio 19 procent.

2020 har det ändrat sig så att 16 procent går till trycksaker medan det digitala får 65 procent och radio, TV och bio får 15 procent av medieinvesteringarna.

 

 

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1