Visutech ska sprida inkjetmaskiner

PUBLICERAD: 9 november 2021
UPPDATERAD: 9 november
Teamen från Visutech och Kyocera befäster det nya samarbetet. Foto: Pressbild

Leverantören av HP Indigo-pressar, Visutech, blir nu även distributör i Skandinavien för produktionsmaskiner med vattenbaserad inkjetteknik.

– Kyoceras inkjetmaskiner passar väl in som komplementet till vårt befintliga utbud av digitala offsetpressar, säger vd:n Jan-Olof Jungersten och tillägger att det nya samarbetet som avser segmentet produktionsmaskiner breddar Visutechs erbjudande och ger ett mervärde till kunderna:

– Tillsammans ökar vi möjligheterna när det gäller digital flexibilitet, både med högsta offsetkvalitet och nu också med inkjet för stora volymer till riktigt låga körkostnader. Det blir nu ”de bästa av två världar” för våra kunder.

Ser efterfrågan på inkjet

Enligt Johan Gustafsson, säljchef hos Visutech, är arkmatad inkjet något som kunder efterfrågar som ersättare för produktion av applikationer med lägre färgtäckning och stora volymer – produkter som idag körs på befintliga tonermaskiner och till viss del i konventionell offset.

– Kyoceras inkjetmaskiner erbjuder precis vad de (kunderna, reds anm.) efterfrågar men till en bättre TCO (Total cost of ownership, total ägandekostnad) än vad som hittills har erbjudits på marknaden.

För flera olika trycksaker

Inkjetprintern Kyocera TASKalfa Pro 15000c har flera alternativ för efterbehandling och är anpassad för produktion av till exempel direktreklam, kataloger, manualer, bipacksedlar, böcker och kuvert, men även civilgrafiska applikationer med något lägre färgtäckning. Enligt Visutech maximeras produktiviteten med produktionsskrivaren samtidigt som driftskostnader och energiförbrukningen med ett TEC-värde på 4,3 kWh minimeras.

Tillförlitlig och snabb

Kyoceras inkjetteknik med skrivhuvuden och tillhörande komponenter sitter i dag i flera andra tillverkares inkjetmaskiner. Nu släpper de alltså en egen inkjetprinter på marknaden.

– När man producerar stora volymer är tillförlitlighet lika viktigt som snabbhet. Kyocera Pro TASKalfa 15000c kombinerar båda. Maskinen får ut 150 sidor i minuten och när det gäller tillförlitlighet kan man lita på att japanska Kyocera producerar pålitliga produkter, säger Johan Lidström, vice vd på Visutech och tillägger att maskinen snart kommer att kunna demonstreras för kunder på Visutech Digital Academy i Mölndal.

Inkjetprintern Kyocera TASKalfa Pro 15000c

Läs vidare

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R