Visutech ska sprida inkjetmaskiner

Teamen från Visutech och Kyocera befäster det nya samarbetet. Foto: Pressbild

Leverantören av HP Indigo-pressar, Visutech, blir nu även distributör i Skandinavien för produktionsmaskiner med vattenbaserad inkjetteknik.

– Kyoceras inkjetmaskiner passar väl in som komplementet till vårt befintliga utbud av digitala offsetpressar, säger vd:n Jan-Olof Jungersten och tillägger att det nya samarbetet som avser segmentet produktionsmaskiner breddar Visutechs erbjudande och ger ett mervärde till kunderna:

– Tillsammans ökar vi möjligheterna när det gäller digital flexibilitet, både med högsta offsetkvalitet och nu också med inkjet för stora volymer till riktigt låga körkostnader. Det blir nu ”de bästa av två världar” för våra kunder.

Ser efterfrågan på inkjet

Enligt Johan Gustafsson, säljchef hos Visutech, är arkmatad inkjet något som kunder efterfrågar som ersättare för produktion av applikationer med lägre färgtäckning och stora volymer – produkter som idag körs på befintliga tonermaskiner och till viss del i konventionell offset.

– Kyoceras inkjetmaskiner erbjuder precis vad de (kunderna, reds anm.) efterfrågar men till en bättre TCO (Total cost of ownership, total ägandekostnad) än vad som hittills har erbjudits på marknaden.

För flera olika trycksaker

Inkjetprintern Kyocera TASKalfa Pro 15000c har flera alternativ för efterbehandling och är anpassad för produktion av till exempel direktreklam, kataloger, manualer, bipacksedlar, böcker och kuvert, men även civilgrafiska applikationer med något lägre färgtäckning. Enligt Visutech maximeras produktiviteten med produktionsskrivaren samtidigt som driftskostnader och energiförbrukningen med ett TEC-värde på 4,3 kWh minimeras.

Tillförlitlig och snabb

Kyoceras inkjetteknik med skrivhuvuden och tillhörande komponenter sitter i dag i flera andra tillverkares inkjetmaskiner. Nu släpper de alltså en egen inkjetprinter på marknaden.

– När man producerar stora volymer är tillförlitlighet lika viktigt som snabbhet. Kyocera Pro TASKalfa 15000c kombinerar båda. Maskinen får ut 150 sidor i minuten och när det gäller tillförlitlighet kan man lita på att japanska Kyocera producerar pålitliga produkter, säger Johan Lidström, vice vd på Visutech och tillägger att maskinen snart kommer att kunna demonstreras för kunder på Visutech Digital Academy i Mölndal.

Inkjetprintern Kyocera TASKalfa Pro 15000c

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: