De levererar papper till gula och blå valsedlar

Lessebo Paper ska producera gula och blå valsedlar till valet 2022.

Svenskarna får rösta på svensktillverkat papper nästa år. Det står klart efter Lessebo Paper vunnit ordern på att leverera papper till valsedlarna för region- och riksdagsvalet.

Småländska pappersbruket Lessebo Paper har vunnit den stora upphandlingen på gult och blått papper till produktionen av valsedlar inför region- och riksdagsvalet i september nästa år. Valet föll på Lessebo Papers Colorit Chamois och Colorit Himmelsblå.

– Det faktum att vi har mottagit order på valsedelspapper bekräftar ett förtroende i vår höga och jämna kvalitet. Dessutom är det extra kul att den svenska befolkningen får utöva sin demokratiska rättighet att rösta på svenskt, miljövänligt papper.” säger Göran Johansson, styrelseordförande vid Lessebo Paper AB i ett uttalande.

Enligt Lessebo Paper är de världsledande inom miljövänlig pappersproduktion med närhet mellan råvara, produktion och distribution, minimerade transporter och snabba, säkra leveranser.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: