Nättryckeri öppnar för åtkomst till 20 miljoner bilder

PUBLICERAD: 2 december 2021
UPPDATERAD: 2 december
Användare av Onlineprinters designverktyg kan nu få tillgång till massor av bilder. Foto: Pressbild

Ett nytt samarbete med bilddatabasen Shutterstock innebär att användare av verktyget Design online på Onlineprinters hemsida nu kan ladda ner och använda runt 20 miljoner bilder.

Många grafiska formgivare, marknadschefer och annonsörer köper trycksaker från Onlineprinters. Nättryckeriet har dock även ett stort antal andra kunder, såsom egenföretagare, butiks- och företagare samt mindre nystartade företag. För denna målgrupp tillhandahåller företaget verktyget Design online på sin hemsida.

Skapa trycksaker online

Med designverktyget kan kunder enkelt och gratis skapa sina egna individuella tryckta produkter som visitkort och flygblad via sina webbläsare. För att hjälpa kunderna att hitta rätt bilder erbjuder onlinetryckeriet nu användarna möjligheten att komma åt Shutterstocks stora bilddatabas via deras Design online-verktyg.

– För professionella grafiska formgivare är det en del av det dagliga arbetet att hitta och välja lämpliga bilder för sina grafiska projekt. Det kan annars vara en större utmaning för mindre företag som hantverkare, butiksägare, frisörer och andra egenföretagare. Ofta använder de gratis bildbanker. Objekten från dessa bildbanker är dock ofta av otillräcklig kvalitet och urvalet är mycket begränsat. Det leder till att insatsen blir för stor och resultatet för dåligt, säger Fabian Stich, försäljningschef (CCO) på Onlineprinters.

Sökfunktion och bildsamlingar

För att kunderna snabbt ska hitta rätt motiv har designers från Onlineprinters skapat bransch- och ämnesspecifika bildsamlingar. Finns inte rätt bild i dessa samlingar kan en utökad sökfunktion ge tillgång till totalt 20 miljoner motiv.

– Vi är väldigt glada att vi nu kan erbjuda våra kunder ett extra mervärde tack vare detta samarbete. På så sätt kan våra kunder designa ännu mer professionella trycksaker som de sedan kan beställa i vår webbshop, säger Fabian Stich.

 

Läs vidare

Dataline växer genom förvärv i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Finskt affärssystem för tryckbranschen

Finska File Gallery besöker Sign&Print-mässan i Stockholm för att visa sitt affärssystem, Gallery ERP.
File Gallery

Smart verktyg för enkla beställningar

”Att sälja kommersiella trycksaker kan inte vara enklare.” Så beskriver Lasertryck sin Web2Print-lösning Whitelabel som visas på Sign&Print-mässan i september.
SPG

System för att automatisera produktionen

Automation, framtidssäkring och digitalisering står i fokus i Omikais monter. Företaget erbjuder ett molnbaserat ERP-system specialiserat för tryck- och förpackningsbranschen.
Omikai

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2