Nättryckeri öppnar för åtkomst till 20 miljoner bilder

PUBLICERAD: 2 december 2021
UPPDATERAD: 2 december
Användare av Onlineprinters designverktyg kan nu få tillgång till massor av bilder. Foto: Pressbild

Ett nytt samarbete med bilddatabasen Shutterstock innebär att användare av verktyget Design online på Onlineprinters hemsida nu kan ladda ner och använda runt 20 miljoner bilder.

Många grafiska formgivare, marknadschefer och annonsörer köper trycksaker från Onlineprinters. Nättryckeriet har dock även ett stort antal andra kunder, såsom egenföretagare, butiks- och företagare samt mindre nystartade företag. För denna målgrupp tillhandahåller företaget verktyget Design online på sin hemsida.

Skapa trycksaker online

Med designverktyget kan kunder enkelt och gratis skapa sina egna individuella tryckta produkter som visitkort och flygblad via sina webbläsare. För att hjälpa kunderna att hitta rätt bilder erbjuder onlinetryckeriet nu användarna möjligheten att komma åt Shutterstocks stora bilddatabas via deras Design online-verktyg.

– För professionella grafiska formgivare är det en del av det dagliga arbetet att hitta och välja lämpliga bilder för sina grafiska projekt. Det kan annars vara en större utmaning för mindre företag som hantverkare, butiksägare, frisörer och andra egenföretagare. Ofta använder de gratis bildbanker. Objekten från dessa bildbanker är dock ofta av otillräcklig kvalitet och urvalet är mycket begränsat. Det leder till att insatsen blir för stor och resultatet för dåligt, säger Fabian Stich, försäljningschef (CCO) på Onlineprinters.

Sökfunktion och bildsamlingar

För att kunderna snabbt ska hitta rätt motiv har designers från Onlineprinters skapat bransch- och ämnesspecifika bildsamlingar. Finns inte rätt bild i dessa samlingar kan en utökad sökfunktion ge tillgång till totalt 20 miljoner motiv.

– Vi är väldigt glada att vi nu kan erbjuda våra kunder ett extra mervärde tack vare detta samarbete. På så sätt kan våra kunder designa ännu mer professionella trycksaker som de sedan kan beställa i vår webbshop, säger Fabian Stich.

 

Läs vidare

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Summa släpper ny version av mjukvara för flatbäddsskärare

Nu kommer en ny version av programmet Go Produce Flatbed Edition 3.0 som är skräddarsytt för skärmaskiner av flatbäddsmodell i F-serien.
_DSC0105

Ett verktyg för skyltföretagets alla processer

Det belgiska mjukvaruföretaget Dataline Solutions har utvecklat den modulära mjukvaran Multiline för att hantera alla funktioner hos ett skyltföretag, eller något annat grafiskt företag för den delen.
Jef_Stoffels

Spill blir helt nya produkter med Hexis nya satsning

Spill från material blir husisolering och pvc-rör när Hexis nya återvinningsprogram rullas ut i Europa. Under Fespa visar det franska företaget också en ny ultrastransparant folie och nya färger i serierna Bodyfence och Skintac.
_DSC0045

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex