Förvärv bäddar för fortsatt satsning

PUBLICERAD: 7 december 2021
UPPDATERAD: 7 december
Umeåtryckeriet NRA Repro stärker erbjudandet mot privatmarknaden. Foto: Privat

Med nya lokaler och ett nytt förvärv satsar NRA Repro i Umeå på att förstärka inom fordonsfoliering, men också med produkter riktade mot privatkunder som dekalkit till snöskotrar, vattenskotrar och motocross-cyklar. En ny webbshopp är ett led i satsningen.

För några månader sedan flyttade Umeåtryckeriet NRA Repro till nya större lokaler, något Sign&Print tidigare berättat om. Mattias Adolfsson, vd på företaget, säger att mycket av tiden framåt och nästa år kommer att handla om att vässa och effektivisera produktionen. Verksamhet är indelad i fyra enheter – skyltar, tryck, fordonsfoliering och storformat.

– Vi kommer att förfina produktionsflödet för att till fullo kunna tillgodogöra oss de fördelar som vi skapat genom att flytta till våra nya lokaler som är anpassade för vår verksamhet. Detta är mycket viktigt nu när orderingången tagit rejäl fart efter den märkliga tid som vi alla upplevt här under den förhoppningsvisa kulmen av pandemin.

NRA Repro bygger vidare inom car wrapping och bildekor. Foto: Privat
”En resursförstärkning”

Mattias Adolfsson säger att de sedan länge har varit lyckosamma i sektorn car wrapping och bildekor. I början av november köpte de upp Umeåföretaget Wrappit Reklam, ett förvärv som kommer göra att de bygger vidare inom området.

–Vi får givetvis en resursförstärkning av den personal som fanns i företaget men även en plattform att arbeta mot privatmarknaden som ökar med dessa tjänster.

Mattias Adolfsson, vd för NRA Repro. Foto: Privat
Specialiserad wrapping

Wrappit Reklam har specialiserat sig på dekalkit till snöskotrar, vattenskotrar och motocross.

– Wrappit kommer att finnas kvar i någon form och företaget är redan inhyst i våra lokaler då vi redan i planeringsskedet för produktion av våra nya lokaler lade till utrymme för expansion i denna sektor.

Planer på webbshopp

Vad ser du för potential för er satsning på specialiserad fordonsfoliering, skotrar etcetera?

– Dekalsatser för skotrar är en tämligen stor produkt här uppe i Norrland där vi verkar men även i övriga delar av Norden och vi kommer inom en snar framtid att sjösätta en webbshop med bland annat dessa dekalsatser, men även med betydligt fler produkter som dels vänder sig mot privatmarknad men även mot B2B-produkter som är mer standardiserade i sitt utförande, säger han och fortsätter:

– Dessutom går detta med dekalsatser att applicera på så mycket mer än skotrar, exempelvis robotgräsklippare och robotdammsugare.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Scandrafts dotterbolag satsar på aluminiumplåtar i valfri färg

Scandrafts dotterbolag Rangefabriken börjar erbjuda våtlack. Det betyder att kunderna kan beställa aluminiumplåtar i vilken färg som helst.
rangefabriken-rosa

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera