Umeåtryckeri höjer utskriftskapacitet på skyltmaterial

– Vi har en ganska hög investeringstakt. Vi flyttade in i nya lokaler i somras och då vill vi också se till att ha det bästa, säger Mattias Adolfsson, produktionsansvarig hos NRA Repro.

Mattias Adolfsson, produktions- och försäljningsansvarig hos NRA Repro i Umeå.

NRA Repros har i sina olika avdelningsgrenar bland annat storformatstryck, skylt- och specialverkstad samt fordonsfoliering. Företaget har startat 2021 med att installera Epsons SureColor SC-S80600L, en 64 tums skrivare för många olika material.

– Det är en högpresterande solventprinter, säger Mattias Adolfsson kort och gott när vi når honom på telefon när han för dagen befinner sig på fjället.

Främst bildekor och dekaler

Skrivaren i SureColor SC-S-serien kan skriva ut på ett stort antal olika medier, från klar film och fotografiskt papper till tapeter, canvas och vinyl.

Mattias Adolfsson säger att skrivaren köptes av återförsäljaren Color Systems och nästan uteslutande kommer att användas hos NRA Repro för att skriva ut bildekor och dekaler. Något de ser ett ökat intresse för.

– Vi har en ganska hög investeringstakt. Vi flyttade in i nya lokaler i somras och då vill vi också se till att ha det bästa.

Bläckfärger för effekter

Maskinen är utrustad med Epsons senaste generations dubbla Epson PrecisionCore TFP-skrivhuvuden och tillverkarens UltraChrome GS3-bläck.

Epsons storformatskrivare SureColor SC-S80600L. Foto: Pressbild

Företaget har nu möjlighet att skriva ut med CMYK och tillägg som metallic, orange och rött och vitt för att skapa ett mer effektfullt tryck. Kapacitetsmässigt klarar solventskrivaren en hastighet upp till 95 kvadratmeter i timmen.

Stärkt upp produktionen

Sign&Print har tidigare berättat att Umeåtryckeriet har vässat sin skylt- och storformatsproduktion med en 3,20 meters EFI Vutek LX3 Pro-maskin. De har också förstärkt med en Canon Colorado-skrivare.

NRA Repros flyttade in i en nybyggd fastighet på Västerslätt i Umeå i somras. Nu kan de ta emot större fordon som bussar och lastbilar för foliemontering i lokalerna. Foto: Pressbild

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Lackat och klart för arkmatad inkjet

Canon har i samarbete med Plockmatic tagit fram en sömlös integration mellan Canons arkmatade digitala tryckpressar i varioPRINT iX-serien och Plockmatics DigiCoater Pro 400 HD LED efterbehandlingsmaskin. Kombinationen ska göra att kunderna kan producera högkvalitativa uv-lackade produkter i hög hastighet i ett automatiserat flöde.

Publicerat av: