Umeåtryckeri höjer utskriftskapacitet på skyltmaterial

PUBLICERAD: 1 mars 2021
UPPDATERAD: 1 mars

– Vi har en ganska hög investeringstakt. Vi flyttade in i nya lokaler i somras och då vill vi också se till att ha det bästa, säger Mattias Adolfsson, produktionsansvarig hos NRA Repro.

Mattias Adolfsson, produktions- och försäljningsansvarig hos NRA Repro i Umeå.

NRA Repros har i sina olika avdelningsgrenar bland annat storformatstryck, skylt- och specialverkstad samt fordonsfoliering. Företaget har startat 2021 med att installera Epsons SureColor SC-S80600L, en 64 tums skrivare för många olika material.

– Det är en högpresterande solventprinter, säger Mattias Adolfsson kort och gott när vi når honom på telefon när han för dagen befinner sig på fjället.

Främst bildekor och dekaler

Skrivaren i SureColor SC-S-serien kan skriva ut på ett stort antal olika medier, från klar film och fotografiskt papper till tapeter, canvas och vinyl.

Mattias Adolfsson säger att skrivaren köptes av återförsäljaren Color Systems och nästan uteslutande kommer att användas hos NRA Repro för att skriva ut bildekor och dekaler. Något de ser ett ökat intresse för.

– Vi har en ganska hög investeringstakt. Vi flyttade in i nya lokaler i somras och då vill vi också se till att ha det bästa.

Bläckfärger för effekter

Maskinen är utrustad med Epsons senaste generations dubbla Epson PrecisionCore TFP-skrivhuvuden och tillverkarens UltraChrome GS3-bläck.

Epsons storformatskrivare SureColor SC-S80600L. Foto: Pressbild

Företaget har nu möjlighet att skriva ut med CMYK och tillägg som metallic, orange och rött och vitt för att skapa ett mer effektfullt tryck. Kapacitetsmässigt klarar solventskrivaren en hastighet upp till 95 kvadratmeter i timmen.

Stärkt upp produktionen

Sign&Print har tidigare berättat att Umeåtryckeriet har vässat sin skylt- och storformatsproduktion med en 3,20 meters EFI Vutek LX3 Pro-maskin. De har också förstärkt med en Canon Colorado-skrivare.

NRA Repros flyttade in i en nybyggd fastighet på Västerslätt i Umeå i somras. Nu kan de ta emot större fordon som bussar och lastbilar för foliemontering i lokalerna. Foto: Pressbild

 

 

Läs vidare

Tapet- och rullproduktion: Tätt samarbete intensifieras

Skrivarleverantören Canon och leverantören av efterbehandlingsutrustning, Fotoba, intensifierar samarbetet med gemensamma demonstrationslokaler hos den skandinaviska Fotoba-återförsäljaren PMH Systems i Ringsted.
Fotoba-canon_01

Först med planprinter: ”Tidsvinsten är enorm”

Level 10 i Västra Frölunda är först i Sverige med att installera en ny planprinter som ska få dem att växa på skyltsidan. Arbetstiden för de två skyltmakarna i huset kapas nu rejält.
Niclas

Textilföretaget som breddar sin profil

Helsingborgsbaserade Profilewear firar i år 10-årsjubileum och har under årens lopp hunnit bli varma i kläderna när det gäller textil. Nu vill företaget även satsa på andra profilprodukter.
Epson SC-red kopiera

Tryckeriet som älskar utmaningar

Störst går först i maskinväg hos tremannaföretaget D-Max Print när de investerar i nytt. Snabba tempoväxlingar och att ta fram fiffiga speciallösningar till kunderna utmärker den lilla, men kraftfulla produktionen.
D-Max

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke