Enklare att skapa riktade kampanjer

PUBLICERAD: 15 december 2021
UPPDATERAD: 15 december
Med hjälp av mjukvaran FusionPro kan användaren göra effektiva och riktade kommunikationskampanjer, enligt Ricoh. Foto: Pressbild

En McKinsey-undersökning visar att riktad kommunikation kan driva en omsättningstillväxt på 10-30 procent. Det säger Craig Lewis, ansvarig för Enterprise Printing hos Ricoh Europe, och lyfter fram företagets verktyg för att skapa effektiva kampanjer.

Enligt Lewis kan Ricoh med de senaste förbättringarna av FusionPro-mjukvaran hjälpa företag av alla storlekar att skapa effektiva riktade kampanjer. Detta genom att ta bort komplexiteten och dyra omkostnader från processen.

Både för tryckt och digital kommunikation

Verktygssviten för design och produktion av personlig marknadsföring och kommunikation ger möjlighet att ta fram dokument som är individuellt anpassade för både tryckt och digital leverans. FusionPro är integrerat med Adobe InDesign och Adobe Acrobat, vilket ger ett plug-and-play-användargränssnitt. Detta gör att individuella dokument kan skapas från nästan vilken designfil som helst som kan konverteras till PDF.

Den nya versionen ökar funktionaliteten genom att förenkla genereringen av FusionPro:s regelbaserade mallar. Den använder data för att generera riktade, relevanta meddelanden, vilket visar sig öka mottagarnas svarsfrekvens.

Förenklar för användaren

Den extra funktionaliteten gör det möjligt för användarna att konvertera rikt formaterad statisk text i en PDF-fil till variabla ramar. Detta eliminerar behovet av att importera de variabla ramarna från InDesign. Användaren kan även lägga till transparenseffekter i bilder och text, vilket ger ytterligare designalternativ.

Vidare är det möjligt att lägga till fler datakällor och filtrera data genom ett nytt användargränssnitt för att förenkla hanteringen av primära och sekundära datafiler. Det går även att hantera variabla ramar och synlighet genom grupper av åtgärder för att spara tid genom att lägga till designregler och funktionalitet.

Slutligen får användaren tillgång till nya mallguider för att bygga tabeller med full funktionalitet, vilket eliminerar behovet av Java-skript.

Text: Søren Winsløw

Översättning: Anja Degerholm

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1