De möter kunder med nyhet inom rulloffset

 

Befintliga kunder köper mer, enligt Anders Jacobsson, vd på Nilssons tryckeri. Foto: Privat

Nilssons tryckeri har gått som tåget sedan i höstas med försäljningsrekord månad efter månad. På Sign&Print Scandinavia-mässan tar de tillfället i akt att prata med nya och befintliga kunder, bland annat om sin senaste maskininvestering.

Nilssons tryckeri ligger i Bjärnum, en liten ort norr om Hässleholm. Under slutet av 2020 såg tryckeriet som så många andra fram emot att det skulle bli ordning på torpet igen efter alla svajiga månader med corona. Men det var först i maj/juni i fjol det tog fart igen och under hösten har de gått urstarkt.

– Jag kan säga att hösten har varit all time high. I genomsnitt har vi omsatt fyra miljoner i månaden från augusti till nu. Det innebär rätt mycket mer än vad vi har varit vana vid. Vi har legat på i genomsnitt tre miljoner, säger han och förklarar att de hade ”mycket grejer på gång” under 2021 men det var först under hösten som bitarna föll på plats av olika orsaker, säger Anders Jacobsson, vd på Nilssons tryckeri.

Kunder vill ha mer

Företagets kunder är till 90 procent andra tryckerier och trycksaksköpare, så kallade brokers. Anders förklarar den ökade försäljningen med att befintliga kunder köper mer.

– Det är inte så att vi har börjat göra massa nya grejer utan det är snarare så att vi fått mer att göra från samma kunder vi har haft innan, men även från nya kunder. Men det är samma typ av produkter – blanketter, block och helt vanliga trycksaker. Många av våra kunder har bestämt sig för att lägga ut det till oss, att inte göra det själva längre. Man har gjort det i småupplagor innan och så har man anlitat oss när det handlar om större. Nu tänker de om, att de inte gör dem alls.

Tio färgverk

I februari installerar företaget en rulloffsetpress. En begagnad Müller Martini med tio färgverk som leveras från Tyskland.

– Det är en riktigt bra maskin.

Företaget går på högvarv och ökar nu tryckkapaciteten med ytterligare en rulloffsetpress. Foto: Privat

– De som vet något om de bitarna vi håller på med kommer nog att höja på ögonbrynen. En så bra maskin har vi aldrig haft tidigare. Den gör att vi kan ta på oss mer högkvalifikativa jobb än tidigare, säger han och tillägger att investeringen även gör dem mindre sårbara, exempelvis om åttafärgspressen de har i dag skulle börja krångla.

Träffa befintliga kunder

Nilssons tryckeri är en återkommande utställare på Sign&Print Scandinavia. Anders Jacobsson ser ett stort värde i att återigen kunna delta på mässan, 8–10 februari efter många månader med färre fysiska möten.

– Mina förväntningar är att vi får lov att träffa många. För oss är det egentligen viktigast att vara där för att träffa befintliga kunder och få prata lite med dem. Det har ju inte varit så lätt att träffas, så det är det vi hoppas på.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Lackat och klart för arkmatad inkjet

Canon har i samarbete med Plockmatic tagit fram en sömlös integration mellan Canons arkmatade digitala tryckpressar i varioPRINT iX-serien och Plockmatics DigiCoater Pro 400 HD LED efterbehandlingsmaskin. Kombinationen ska göra att kunderna kan producera högkvalitativa uv-lackade produkter i hög hastighet i ett automatiserat flöde.

Publicerat av: